fbpx

Alle artikler

Tomtefeste – grunneiers forkjøpsrett

I utgangspunktet har festeren rett til å overføre/selge sin festerett til andre. Eiere av hus, hytte og andre bygg, på festet grunn, står altså fritt til å overføre/selge sine bygninger sammen med festeretten. Men annet kan være bestemt i festekontrakten eller følge av festeformålet, jf tomtefesteloven § 17, første ledd.

Lover / Regler
Les mer..

Reduksjon i 2024 og mulig bortfall i 2025 – kan spare flere tusen

I fjor innførte Larvik kommune eiendomsskatt for første gang. I år er det Høyre som leder bystyret og blant sakene de gikk på valg på var bortfall av eiendomsskatt. Det kan være en hyggelig nyhet for 2025. Her følger en status om situasjonen fremover.

Aktuelt
Les mer..

Klargjøring for salg

Vær ute i god tid. Gå gjennom eiendommen og lag en plan, selv om du ikke skal selge før om to år. Det er mye som bør være på plass for å få til et best mulig salg. Her får du noen tips.

Aktuelt
Les mer..

Ny utgave av Hytteavisa – les 2024-utgaven her!

Vi har gleden av å presentere 2024-utgaven av Hytteavisa i digitalt format. Du kan lese den allerede nå og så kommer den i posten etter påske.

Aktuelt - Forside-bokser
Les mer..

En investering i fritid som også gir god avkastning

Vi spurte fire spørsmål til fire økonomer, om deres tanker om hyttemarkedet i Vestfold. Her er svarene.

Aktuelt - Forside-bokser
Les mer..

Del 3 – Kjøpe hytte? Dette bør du undersøke og følge opp

Upresise opplysninger ved eierskifte skaper konflikter. Her er advokatens råd for å unngå problemer. Del 3 – vann/kloakk, hogst og rettslige skritt.

Lover / Regler
Les mer..

Del 2 – Kjøpe hytte? Dette bør du undersøke og følge opp

Upresise opplysninger ved eierskifte skaper konflikter. Her er advokatens råd for å unngå problemer. Del 2 – veirett, parkering og tilgang til sjø

Lover / Regler
Les mer..

Del 1 – Kjøpe hytte? Dette bør du undersøke og følge opp

Upresise opplysninger ved eierskifte skaper konflikter. Her er advokatens råd for å unngå problemer. Del 1 – en introduksjon og informasjon rundt festetomter.

Lover / Regler
Les mer..
Foto fra Den Lille Dyrehage. To barn foran apekatt.

Spennende familieaktivteter på rekke og rad!

BlideBarn er åtte familieaktiviteter på rekke og rad innen én times kjøring i Agder, Vestfold og Telemark. Hos BlideBarn kan hele familien kose seg både i sol og regn, her er det alltid noe å finne på uansett vær.

Fritid
Les mer..
Foto av biolog Pia Ve Dahlen under vannet

En status på havmiljøet

Hytteavisa tok kontakt med noen forskere og biologer for å høre om status på fremmedelementer og reduksjonen i torskebestanden i havet vårt. Har de tro på at vi kan få bukt med disse utfordringene i havmiljøet?

Aktuelt
Les mer..
Illustrasjonsfoto av Vestfold-kysten

Regulering av festeavgift

Stortinget endret tomtefesteloven flere ganger i et forsøk på å rydde opp i rettstilstanden, da det har vært mange tvister i rettssystemet. Likevel har det vist seg å være en vanskelig oppgave å balansere hensynene mellom grunneier og fester. På den ene side står grunneiernes eierskap og interesse i tomten. På den andre siden står festernes interesse i trygghet og forutberegnelighet for boliger og fritidsboliger. Denne avveiningen har ledet til kompromissordninger som i en del tilfeller kan være kompliserte å forstå.

Lover / Regler
Les mer..

Kommuneplanens arealdel og strandsonen

I strandsonen er det flere grep som kan gjøres i en kommuneplanprosess, avhengig av om det er et lokalpolitisk ønske om å skjerpe forvaltningen av strandsonen eller å nyansere forvaltningen av eksisterende områder for bebyggelse beliggende i strandområdene.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av Olaf Tufte på Tufte gård. Intervju med Hytteavisa.

Oppdaget nye perler i Vestfold

Vi besøkte Olaf Tufte for å høre litt om hva han synes om Vestfold og hva han liker å gjøre på sommeren. Hvordan nyter han sommeren og fikk han noen nye impulser etter deltakelsen i Mesternes Mester? – Jeg ble kjent med herlige folk og oppdaget flere nydelige steder, sier han.

Fritid
Les mer..

Påvirkning av ny avhendingslov

Kjøp og salg av eiendom er noen av de største beslutningene vi tar gjennom livet. Trygghet rundt valg og ikke minst økonomi er avgjørende, og dette var bakgrunnen for de lovendringene som trådte i kraft på avhendingslovens område i januar 2022. Lovgiver ønsket færre konflikter og en tryggere bolighandel.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av strandsonen, illustrasjon hytteavisa.no

Ferdselsrett i strandsonen. Kyststi

Ferdselsrett kan følge av avtale eller hevd samt av friluftsloven. Når det ikke foreligger avtale, alders tids bruk eller hevdede rettigheter, vil det være friluftsloven som gjelder. Her får du mer informasjon om forhold rundt denne.

Lover / Regler
Les mer..
Illustrasjonsfoto av stengsel i strandsonen

Stengsel til fortrengsel

Adgangen til å sette opp stengsler på egen eiendom som vanskeliggjør utøvelse av allemannsretten.

Lover / Regler
Les mer..
Bøljer i by´n

Bøljer i By´n og Ta Sjansen i fjor´n

Bli med på byfest i Sandefjord 23.-25. juni! Dette blir en skikkelig folkefest over tre dager med TA-SJANSEN- konkurranse og familieaktiviteter i hele byen.

Fritid
Les mer..
Foto av helgrillet piggvar hos Brødrene Berggren.

Oppskrifter på sommerens smakfulle fiskeretter

Sjekk ut oppskrifter på sommerens slagere: Helgrillet piggvar, marinert breiflabbhale og rogndipp til potetgull eller grissini. Brødrene Berggren gir deg tipsene.

Mat
Les mer..
Foto av ovnsbakt breiflabb. Foto: Håkon Nordby

Grillet fisk og smaksrikt tilbehør

Å grille er populært på sommeren. Vi har fått tips fra Brødrene Berggren til grilleretter med fisk, med fortryllende gode smaker.

Mat
Les mer..

Hytteutgiftene kan øke med flere ti-talls tusen i året

I desember i fjor bestemte kommunestyret i Larvik å innføre eiendomsskatt på bolig og hytter. – Det kan føre til store økninger i faste kostnader for hytteeiere, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Aktuelt
Les mer..

Søndre Strandskogen – 18 nye hytter

For første gang på over 40 år kommer det et hyttefelt ved sjøen i Sandefjord. Kun 10 minutter å gå til sjøen og populære Skjellvika på Østerøya.

Aktuelt
Les mer..

Skatteutvalget foreslår skjerpet skatt på hytter og bolig – hva nå?

Det regjeringsoppnevnte skatteutvalget fremla 19. desember 2022 sitt forslag til endrede skatteregler. Som hytteeier bør man der- for vurdere om det er noe man kan gjøre før nye og strengere skatteregler blir innført.

Lover / Regler
Les mer..

Barnas Vestfold

Avstandene er korte, og mulighetene mange, og hele Vestfold er en eneste stor opplevelsespark for barnefamilier.

Fritid
Les mer..

Kultur i sommernatten

Sjekk ut kulturflommen i Vestfold i sommer! Hit kommer kjente norske artister og internasjonale stjerner. Store arenaer som Stavernfestivalen og Slottsfjell kombinert med mindre konserter og festivaler byr på en flom av kulturopplevelser.

Fritid
Les mer..

Sjøhytter har vært, er og blir en sikker investering

– Jeg tror at markedet blir bra i år. På fjellet er det bygd tusenvis av hytter og det planlegges å bygge tusenvis av nye hytter. Ved sjøen bygges det nesten ikke nye hytter i det hele tatt og det er den store forskjellen, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Aktuelt
Les mer..

Det siste innen hagemøbler

Vi tok en tur til Hageland Gjennestad i Stokke, en av Norges største forhandlere av utemøbler.

Aktuelt - Hagesenter
Les mer..
Hytteavisa

Viktige forhold må dokumenteres i markedsføring

Før du skal selge hytta bør du tenke på å dokumentere alle forhold som er forbundet med den. Det kan gi store utslag når du selger.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..
Foto av krabbefat

Slik renser du krabbe

Diskansvarlig Sveinung hos Brødrene Berggren gir følgende tips for rensing av krabbe:

Mat
Les mer..

Oppskrifter på sommerens krabbe-retter

Sjekk disse oppskriftene på krabbe-retter, som skaper magi på hytta eller hjemme i sommer!

Mat
Les mer..
Foto av kokk hos Børdrene Berggren med kraggefat

Krabbe-magi

Brødrene Berggren gir tips om hvordan du kan trylle frem enkle og smaksrike retter av krabber.

Mat
Les mer..
Rød hytte

Slik tar du best vare på hytta

Å eie en hytte gir mange gleder, men det fører også med seg noen forpliktelser. Passer du på og følger opp disse, kan det spare deg for store utgifter.

Aktuelt
Les mer..
Foto av havutsikt Larvik kommune

Sjekk bestemmelsene om bebyggelse i din hytte-kommune

Vi har sjekket opp noen forhold som mange er opptatt av i de ulike kommuneplanene i Vestfold – det vil si hvor mye man kan bygge ut. Det er bebygd areal, mønehøyde og gesimshøyde.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av miniveksthus på veranda

3 tips til vedlikehold av hytte-hagen

Tom Egeberg Hvål, fra NRK-serien «Grønn glede», har tre tips for å få fine planter som holder lenge. Sjekk og noter!

Tips
Les mer..
Foto av oliventre og fikentre på hytta

Slik fikser du hyttehagen – enkelt og greit

Tom Egeberg Hvål, fra NRK-serien Grønn Glede, bobler over av gode tips for din hyttehage. – Finn planter som passer inn i naturen rundt hytta, velg planter som er holdbare, bruk selvanningssystemer og gjødsel. Og så er det gøy med urter, bær og sitrusplanter, forklarer han.

Tips
Les mer..

Hytte med «noko attåt»?

Ikke sjelden selges hytter med noen ekstra goder som for eksempel rettigheter til brygge eller båtplass. Dette kan aktualisere en rekke spørsmål, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på ulike måter slike rettigheter kan være sikret på og hvilke fallgruver du som hytteeier bør være oppmerksom på.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av skjærgården i Vestfold

Innløsning av festetomt

Det gir trygghet, selvbestemmelse og normalt lavere kostnader å bli eier av egen hyttetomt. Dessverre er det flere fallgruver og unntak i regelverket som kan skape usikkerhet rundt en innløsningsprosess. Hytteeier er spesielt utsatt og må følge med.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av gul hytte

Unngå skattefeller ved utleie av hytta

Mange eier fritidseiendom i Norge. Kjøpet finansieres gjerne med en kombinasjon av egenkapital og lån. Kjøpet og driftskostnader kan også finansieres gjennom utleie av hytta.  Leies hytta ut, er det flere skattefeller utleier bør passe på.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av konsert i bakhage

Sommerpulsen blir høy i Vestfold 2022

I Vestfold er det kort vei mellom hytteliv og byliv, med bysentrum en sykkeltur unna. Festivalene gjenoppstår denne sommeren.

Fritid
Les mer..
Foto av Vestfold-kysten i solnedgang

Tines tre favoritter i Padleleden

Sjekk ut kajakkpadler Trine Raisbæks tre anbefalte kajakkturer i Padleled Vestfold og Telemark.

Fritid
Les mer..
Foto av padler i kajakk

Tines tips om kajakkpadling

Hva bør man tenke på som nybegynner, og hva bør erfarne også vurdere når de skal padle kajakk? Kajakkpalder Tine Raisbæk gir deg svarene.

Tips
Les mer..
Foto av padletur i Vestfold

Padleleden – Tines nye paradis

– Jeg elsker padling langs kysten her, hele året. Vinteren er magisk med rosa lys i skumringen. Sommeren er varmere enn andre steder. Det er bare å begynne å oppdage padle-eldoradoet, du blir ikke ferdig med det første, smiler Tine Raisbæk.

Fritid
Les mer..

Økt hyttetakst kan mangedoble hyttekostnadene

En ny modell for formuesberegning er på høring. Mange kommuner skal også i gang med retaksering av verdien på hytter. Økt formuesskatt og eiendomsskatt samt økte strømpriser kan gi ekstreme utslag på hytteutgiftene.

Aktuelt
Les mer..
To glade syklister på langtur i Vestfold

På langturer med el-sykkel

Monna Nordhagen og Tor Inge Dolve startet med tursykling etter de passerte 50 år og har laget om lag 20 faste ruter fra hytta på Østerøya i Sandefjord. De deler gjerne tips fra sine sykkelgleder.

Fritid
Les mer..

Trygg bolighandel med nye regler i 2022

Her er kortversjonen av det du må vite om endringer i avhendingsloven! Reglene gjelder for boliger som selges (bud som aksepteres) fra 1. januar 2022.

Lover / Regler
Les mer..
Foto av Tore Solberg ved vannkanten sommeren 2021

Fortsatt norgesferie, brennhett hyttemarked og nye lover

I år bør du planlegge hyttesalget tidligere. Nye lover i 2022 gjør at du må ha bedre dokumentasjon på plass. Dette kombinert med et fortsatt hett hyttemarked vil øke prisene.

Aktuelt
Les mer..

Her er din gratis vaskehjelp!

Å vaske fasaden på huset eller terrassen når det regner er noe av det smarteste du kan gjøre. – Regn er din egen «Vaskepott». Det gjør jobben enklere for deg, sier seniorrådgiver hos ifi.no, Robert Walmann.

Tips
Les mer..

Velg riktig gulv til hytta

Funksjonelt, varmt og lunt. Tre viktige stikkord når det kommer til valg av gulv på hytta. Her er rådene du trenger for å velge riktig.

Tips - Toppboks høyre
Les mer..

Hvorfor det er smart å behandle terrassen på hytta?

Vil du ha en vakker terrasse som holder seg fin lenge? Løsningen er å behandle den. Nå viser IFI vei i jungelen av produkter som gir nytt liv til uteplassen.

Tips
Les mer..

På tide å vrake den gamle båten?

Ikke la den gamle, utrangerte båten din skjemme ut vår vakre skjærgård. Du får utbetalt 1000 kroner når du leverer fritidsbåten til et lovlig avfallsmottak som båtvrak.

Aktuelt
Les mer..

2020: Rekordenes rekordår

Alle omsetnings- og prisrekorder sto for fall i fritidsmarkedet i 2020. Med forbehold om all usikkerhet koronaepidemien skaper, er det grunn til å tro at utviklingen fortsetter inn i 2021.

Aktuelt
Les mer..

Verdsettelse av tomter ved regulering av festeavgift og ved innløsning

Verdsettelse av tomten ved festeavgifts-regulering eller ved innløsning av festeforholdet gjøres ofte unødvendig komplisert og baseres ofte også på et uriktig resonnement. Mange vil kjenne igjen den betraktning at en […]

Lover / Regler
Les mer..

Kortreiste oppdagelser

Heldig er du som har hytte i Vestfold, med sommerparadiset rett utenfor hyttedøra! Lange late dager på hytta hører sommeren til, med grilling, bading, soling og strandlek. Men, sommeren er også så mye mer.

Fritid
Les mer..

Fartsblind med raske båter

Fra 2022 kan du ikke lenger uten videre gi jernet og kjenne på fartsgleden på sjøen. I alle fall ikke hvis båten din kan gjøre 50 knop eller mer. Da må du sertifiseres.

Fritid
Les mer..

Ikke aktuelt med eiendomsskatt

Få skatter er vel i like stor grad som eiendomsskatten utsatt for sterke motforestillinger. Mange mener at skatten rammer usosialt.

Lover / Regler
Les mer..

En skjult byggesak – hva gjelder etter kjøp av fritidseiendom?

Ved kjøp av fritidseiendom eller annen eiendom kan det vise seg at det foreligger mangelfulle forhold knyttet til offentlig godkjennelse for søknadspliktige tiltak ved boligen eller eiendommen.

Lover / Regler
Les mer..

Tomtefeste – innløsning

Tomtefeste er for mange et aktuelt tema, og kanskje vanskelig å forholde seg til. Tomtefeste kan gjelde både næringseiendommer og bolig-/fritidseiendommer, men det er som regel innenfor bolig- og fritidseiendommene de fleste problemstillingene oppstår.

Lover / Regler
Les mer..

Liten «b(r)yggeaktivitet» i Vestfold

Båtsalget øker ifølge båtforhandlere. Noen roper om mangel på båtplasser, men så langt er det få planer om å øke kapasiteten.

Tips
Les mer..

Fra jordbær til lek og kunnskap

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

Fritid
Les mer..

Brygger – til glede og besvær

Ønsker du å anlegge en ny brygge på fritidseiendommen din i dag, må det nok konstateres at det vil bli med drømmen. De nasjonale reglene om bygging i strandsonen er svært strenge.

Fritid
Les mer..

Hvem bestemmer over de private veiene?

I mange hytteområder er det private veier og veilag. Dette gir ofte utfordringer knyttet til hvem som bestemmer og hvem som skal betale. Huseiernes advokat rydder opp.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Forsikringer for hytteeieren

Å ha gode forsikringer er viktig uansett livssituasjon. Som eier av en fritidsbolig er det flere forsikringer som kan være aktuelle. Men hvilke bør du egentlig ha?

Tips
Les mer..

Forkjøpsrett til fritidseiendom

For mange eiere av fritidseiendommer i Norge er forkjøpsretter noe man må forholde seg til. Dette kan enten være fordi man har en forkjøpsrett til en fritidseiendom, at fritidseiendommen man eier er beheftet med en forkjøpsrett eller fordi man ønsker å etablere en forkjøpsrett.

Lover / Regler
Les mer..

Trendy å bygge smart

Mange vil at den nye hytta ved sjøen skal framstå som en hytte og ikke en stor enebolig. Det setter krav til effektiv utnyttelse av et begrenset areal.

Tips
Les mer..

Bygging på fritidseiendom innenfor plan- og bygningslovens grenser

Du trenger kanskje et nytt vindfang, et anneks eller en ny utebod på hytta, men hva kan du egentlig bygge? Når må du søke om tillatelse fra kommunen?

Lover / Regler
Les mer..

Hva er egentlig hevd?

Vi har jo parkert her i alle år! Da har vi vel hevd på parkeringsplassen? Som hytteeier er det ikke uvanlig at spørsmålet om hevd melder seg – ikke minst hvis noen stiller spørsmål ved rettigheter vi er sikre på at vi har. 

Lover / Regler
Les mer..

Effektivt med hjemmekontor på hytta

Et lite rom på hytta, en laptop, to ekstra skjermer og nok data på telefonen er det som skal til for å kunne gå rett fra kontoret over i feriemodus.

Aktuelt
Les mer..

Sørg for god lufting på hytta

Hytta påvirkes av klimaendringer. Det får konsekvenser for nødvendig tilsyn og mulige tiltak ved hyttesesongens start. Lufting er viktigere enn noen gang, sier byggmester Joachim Andersen.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Komfort i høyden

Nordmenn trives godt når de er tett på naturen. Derfor har tretopphyttene tatt oss med storm.

Fritid
Les mer..

Kontrastenes årstid på hytta

Hytta kan brukes hele året. Men hyttemegler Daniel Kamås Shahabi velger seg høsten som både byr på stillhet og storm. For Daniel er høstens jakt i skjærgården et høydepunkt.

Aktuelt - Fritid
Les mer..

– Store ting skjer i Oslofjorden

Det har vært mye fokus på at torskebestanden i Oslofjorden plutselig er borte. Men dette er ikke et torskeproblem. Det er et økosystemproblem.

Aktuelt - Mat
Les mer..

Invester i selveiertomt

Det er en stadig bedre investering å innløse festetomten, mener eiendomsmegler Tore Solberg.

Kjøp / Salg
Les mer..

«Alt» om din eiendom

Om du vil lære hytteeiendommen din bedre å kjenne, er www.kartverket.no et godt sted å begynne.

Tips
Les mer..

Allemannsretten og ferdsel i strandsonen – hvordan var nå det igjen?

Det er ikke så mange ukene til sommer. Sjøen frister og mange gleder seg til sol, bading, båtturer og opplevelser i vannkanten. Men hvordan var nå reglene om allemannsrett, ferdsel […]

Lover / Regler
Les mer..

Eie hytte sammen – dette må dere tenke på!

Hvordan eier vi best en hytte sammen? Her gir Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen gode råd om hvordan dere kan ha delt eierskap til hytta.

Lover / Regler
Les mer..

Hytter – ekstremt ettertraktet vare

Pessimismen rådet i eiendomsmeglerbransjen ved fjorårets koronautbrudd. Men allerede medio mai ble situasjonen snudd på hodet. Etterspørselen gikk i taket.

Kjøp / Salg
Les mer..

– Alltid kompliserte saker

Drømmen for mange er hytte ved sjøen med plass til hele familien, gjerne med en egen brygge som innbyr til en privat dukkert. Det er flere grunner til å dempe forventningene om å realisere drømmen.

Lover / Regler
Les mer..

– Barna trenger kultur

Sommerferien byr på både bading, lek og hyggelig samvær på hytta. Men i ti dager i juli kan ferieopplevelsen toppes med spennende kulturopplevelser for barn i alle aldre.

Fritid
Les mer..

Utekjøkken på hytta – skal tåle frost og varme

Mange bruker mer og mer tid på hytta. Derfor er utekjøkken blitt en stadig mer populær utvidelse av uteområdet. Når du planlegger et utekjøkken, er det viktig å ta hensyn til vårt nordiske klima.

Tips
Les mer..

Opplev herlige Sandefjord

Vestfolds Riviera har alle ferieopplevelsene du drømmer om.

Tips
Les mer..

Forbered deg på kaldere tider

Gradene på gradestokken kryper nedover. Nå er det på tide å gjøre hytta klar for å møte den kalde tida.

Tips
Les mer..

Slik finner du farger til hytta

Hva er viktig å tenke på når man skal finne farger til hytter? Fargekonsulent Gry Spratt ser etter nyanser som harmonerer med omgivelsene uten å miste fokuset på det personlige preget og hyttekosen.

Tips
Les mer..

Fortsatt like aktuelt å gi gode tips om hyttesalg

I mars 1997 skrev eiendomsmegler Tore Solberg to sider med nyttige tips på et A4-ark. Den gang var det 9 gode tips, men i løpet av årene har Tore nå 24 gode tips til deg som går med tanker om å selge hytta.

Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

Høsten er tid for skattejakt

Noen kler seg i regntøy og tar med seg børsa til skogs. Andre står i vadestøvler og hiver ut kroken. Stian Dursett trosser årstidens lumske bølger for å hente opp noe av det beste naturen har å by på. Årets hummerfiske er årets høydepunkt.

Mat
Les mer..

Tenk Sandefjord hele året!

Sandefjord er mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Her er det enkle hverdager, kort vei til alt og spennende jobber året rundt.

Tips
Les mer..

Godt høstsalg

Mange tror det er best å selge på våren, når naturen er på det grønneste. Det er ikke nødvendigvis best.

Kjøp / Salg
Les mer..

Ny arvelov fra 2021 – dette må du vite

I mai i år vedtok Stortinget den nye arveloven, som erstatter den gamle fra 1972. Loven vil få virkning fra 2021, men allerede nå kan det være lurt å gjøre seg kjent med hva som gjelder.

Lover / Regler
Les mer..

Hytteeier og grunneier

Forholdet mellom grunneier og fester kjølner ofte når avgiftsregulering eller innløsning blir tema. Her er det viktigste du bør vite når du fester hyttetomt. Tomtefeste er et rettsområde hvor det […]

Lover / Regler
Les mer..

«Alle har en liten Lars Monsen i seg»

Det er typisk norsk å være glad i naturen, mener Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Det anfører han som en grunnene til at så mange har eller ønsker seg hytte.

Tips
Les mer..

Bruker mer tid på hytta

Hytter i Norge ble i 2018 i snitt brukt 55 dager i året. I 2015 var tallet 43 dager. Redaktør i Boligkanalen og partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, har sine tanker om det.

Fritid
Les mer..

Ny avhendingslov

– hva betyr dette for selger og kjøper av fritidseiendom?

Lover / Regler
Les mer..

Din hekk på naboens eiendom

Forholdet ditt til naboen reguleres stort sett av ditt gode humør, velvilje, og naboloven. Men i tillegg har du en lov som regulerer grenseskillet mellom din og naboens eiendom, nemlig gjerdeloven.

Lover / Regler
Les mer..

Valget neste år kan gi arveavgift

Både Ap, SV, MDG og Rødt har varslet at de ønsker å gjeninnføre arveavgift. Arveavgiften ble avviklet av Erna Solbergs regjering i 2014. Flere tar til orde for at mange bør vurdere å ta arvegrep.

Tips
Les mer..

Forsikring ved utleie

For mange er hytta et viktig samlingssted for familien, og for stadig flere en inntektskilde ved utleie.

Kjøp / Salg
Les mer..

Hotellferie på hytta eller nyte og yte

Per og Lotte elsker å være på hytta om sommeren. Også foreldrene er glade for at de kan tilbringe ferien sammen. Det styrker fellesskapet i familien.

Fritid
Les mer..

Flytter sjela til hytta

Å være på hytta bare fem-seks uker om sommeren er litt for smått. Da rekker hun ikke å gjøre alt hun skal gjøre.

Fritid
Les mer..

Kortreiste utflukter i Vestfold

Som hytteeier i Vestfold har du ferieparadiset rett utenfor hyttedøra. Avstandene er korte og opplevelsene mange. Fra Holmestrand i nord til Stavern i sør tar det en liten time med bil. Du trenger med andre ord ikke dra langt for å skape gode ferieminner. Vi er ikke lenger et eget fylke, men Vestfoldnavnet lever og leverer. Sommeren 2020 er spesiell.

Tips
Les mer..

– Bli venn med «den jævla naboen»

Det er god økonomi i å bli venn med hyttenaboene dine. Dessuten kan det jo faktisk gjøre fritiden din riktig så hyggelig, mener eiendomsmegler Tore Solberg.

Tips
Les mer..

Hvor er glassmaneten?

Når brennmanetene følger strømmen inn mot strender og svaberg, er badegleden borte for mange av oss. Men den uskyldsrene glassmaneten skaper ingen redsel. Men hvor er den blitt av, spør mange seg.

Fritid
Les mer..

Krisetider kan bidra til stigende priser

Til tross for koronakrise er det god grunn til å tro at prisene på sjøhytter i Vestfold vil fortsette å stige.

Kjøp / Salg
Les mer..

Fremtidsfullmakt

Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Mange av oss vil komme til et punkt i livet hvor vi vil være helt eller delvis ute av stand til å ivareta egne interesser. Ved hjelp av en fremtidsfullmakt kan du selv bestemme hvem du vil skal ivareta dine ønsker hvis behovet oppstår.

Tips
Les mer..