fbpx Alle artikler - Hytteavisa.no - For oss som har hytte i Vestfold

Alle artikler

Fortsatt like aktuelt å gi gode tips om hyttesalg

I mars 1997 skrev eiendomsmegler Tore Solberg to sider med nyttige tips på et A4-ark. Den gang var det 9 gode tips, men i løpet av årene har Tore nå 24 gode tips til deg som går med tanker om å selge hytta.

Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

Høsten er tid for skattejakt

Noen kler seg i regntøy og tar med seg børsa til skogs. Andre står i vadestøvler og hiver ut kroken. Stian Dursett trosser årstidens lumske bølger for å hente opp noe av det beste naturen har å by på. Årets hummerfiske er årets høydepunkt.

Mat
Les mer..

Tenk Sandefjord hele året!

Sandefjord er mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Her er det enkle hverdager, kort vei til alt og spennende jobber året rundt.

Tips
Les mer..

Godt høstsalg

Mange tror det er best å selge på våren, når naturen er på det grønneste. Det er ikke nødvendigvis best.

Kjøp / Salg
Les mer..

Ny arvelov fra 2021 – dette må du vite

I mai i år vedtok Stortinget den nye arveloven, som erstatter den gamle fra 1972. Loven vil få virkning fra 2021, men allerede nå kan det være lurt å gjøre seg kjent med hva som gjelder.

Lover / Regler
Les mer..

Hytteeier og grunneier

Forholdet mellom grunneier og fester kjølner ofte når avgiftsregulering eller innløsning blir tema. Her er det viktigste du bør vite når du fester hyttetomt. Tomtefeste er et rettsområde hvor det […]

Lover / Regler
Les mer..

«Alle har en liten Lars Monsen i seg»

Det er typisk norsk å være glad i naturen, mener Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Det anfører han som en grunnene til at så mange har eller ønsker seg hytte.

Tips
Les mer..

Bruker mer tid på hytta

Hytter i Norge ble i 2018 i snitt brukt 55 dager i året. I 2015 var tallet 43 dager. Redaktør i Boligkanalen og partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, har sine tanker om det.

Fritid
Les mer..

Ny avhendingslov

– hva betyr dette for selger og kjøper av fritidseiendom?

Lover / Regler
Les mer..

Din hekk på naboens eiendom

Forholdet ditt til naboen reguleres stort sett av ditt gode humør, velvilje, og naboloven. Men i tillegg har du en lov som regulerer grenseskillet mellom din og naboens eiendom, nemlig gjerdeloven.

Lover / Regler
Les mer..

Valget neste år kan gi arveavgift

Både Ap, SV, MDG og Rødt har varslet at de ønsker å gjeninnføre arveavgift. Arveavgiften ble avviklet av Erna Solbergs regjering i 2014. Flere tar til orde for at mange bør vurdere å ta arvegrep.

Tips
Les mer..

Forsikring ved utleie

For mange er hytta et viktig samlingssted for familien, og for stadig flere en inntektskilde ved utleie.

Kjøp / Salg
Les mer..

Hotellferie på hytta eller nyte og yte

Per og Lotte elsker å være på hytta om sommeren. Også foreldrene er glade for at de kan tilbringe ferien sammen. Det styrker fellesskapet i familien.

Fritid
Les mer..

Flytter sjela til hytta

Å være på hytta bare fem-seks uker om sommeren er litt for smått. Da rekker hun ikke å gjøre alt hun skal gjøre.

Fritid
Les mer..

Kortreiste utflukter i Vestfold

Som hytteeier i Vestfold har du ferieparadiset rett utenfor hyttedøra. Avstandene er korte og opplevelsene mange. Fra Holmestrand i nord til Stavern i sør tar det en liten time med bil. Du trenger med andre ord ikke dra langt for å skape gode ferieminner. Vi er ikke lenger et eget fylke, men Vestfoldnavnet lever og leverer. Sommeren 2020 er spesiell.

Tips
Les mer..

– Bli venn med «den jævla naboen»

Det er god økonomi i å bli venn med hyttenaboene dine. Dessuten kan det jo faktisk gjøre fritiden din riktig så hyggelig, mener eiendomsmegler Tore Solberg.

Tips
Les mer..

Hvor er glassmaneten?

Når brennmanetene følger strømmen inn mot strender og svaberg, er badegleden borte for mange av oss. Men den uskyldsrene glassmaneten skaper ingen redsel. Men hvor er den blitt av, spør mange seg.

Fritid
Les mer..

Krisetider kan bidra til stigende priser

Til tross for koronakrise er det god grunn til å tro at prisene på sjøhytter i Vestfold vil fortsette å stige.

Kjøp / Salg
Les mer..

Fremtidsfullmakt

Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Mange av oss vil komme til et punkt i livet hvor vi vil være helt eller delvis ute av stand til å ivareta egne interesser. Ved hjelp av en fremtidsfullmakt kan du selv bestemme hvem du vil skal ivareta dine ønsker hvis behovet oppstår.

Tips
Les mer..

Antall hyttebranner øker

Årlig er det ifølge Norsk Brannvernforening branner og branntilløp i over 1000 hytter og fritidsboliger i Norge. Vel 600 fører til såkalte varme branner, der ilden har kommet ut av kontroll.

Tips
Les mer..

Gir folket naturopplevelser

– Folk er ikke mangelvare, sier Tom Egil Thorstensen som bruker fritida si til å binde sammen kysten fra indre Larvik havn til Kjerringvik med en merket kyststi.

Tips
Les mer..

Problematisk eiendomsovergang

I denne artikkelen vil advokat Thor Tidemann Bjønnes se nærmere på problematiske sider ved at giver legger føringer med hensyn til eiendom som overføres.

Lover / Regler
Les mer..

Dragkamp om boplikt

Som eneste parti i kommunestyret i Færder går Frp inn for å fjerne boplikten i hele kommunen. Arbeiderpartiet vil på sin side utrede mulighetene for å knytte flere områder til konsesjonslovgivningen.

Kjøp / Salg - Lover / Regler
Les mer..

Gode minner for hele livet

For den voksne er gode barndomsminner viktige. Gode opplevelser bidrar til å gjøre oss robuste. Hytta er i en særstilling som stedet der gode minner gir positive følelser. Men de gode minnene kan fort bli endret til negative følelser.

Tips
Les mer..

Møte mellom menneske og natur

Tre sammenbundne bygningskropper smyger seg langs svabergets naturlige buktninger. Grånet treverk i både veggkledning og på tak forsterker inntrykket av at hytta er skapt av naturen.

Aktuelt
Les mer..

Startbua – ettertraktet kystledhytte

Den er minst i areal, men størst i antall besøk. Den bitte lille Startbua, ytterst på moloen på Hvasser, er den mest ettertraktede kystledhytta i Vestfold.

Fritid
Les mer..

Rettigheter ved avlysing av festekontrakten og kjøp av tomta

Ved avlysing av festekontrakten er det ekstremt viktig å få videreført rettighetene som er tinglyst i festekontrakten.

Tips
Les mer..

Sameie

Mange hytter eies i dag som et sameie, typisk foranlediget av et generasjonsskifte i familien. Som rådgiver innen eiendom opplever vi dessverre ofte at disse sameiene er preget av å være uformelle og lite strukturerte.

Lover / Regler
Les mer..

Krisetider kan bidra til stigende priser

Til tross for koronakrise er det god grunn til å tro at prisene på sjøhytter i Vestfold vil fortsette å stige.

Aktuelt
Les mer..

Huleika skal beskyttes

Hvis du har en hul eik på eiendommen din, må du tenke deg godt om før du starter motorsaga.

Aktuelt
Les mer..

Fra finans til eiendom

Når fritidsavdelingen i Eiendomsmegler 1 i Sandefjord utvider virksomheten, har de styrket teamet. Daniel Kamås Shahabi vil bidra til at meglerhuset blir mer synlig også i markedet for fjellhytter og helårshytter.

Aktuelt
Les mer..

Endringene i tomtefesteloven

– reglene om regulering av festeavgift ved forlengelse og noen erfaringer

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Opprydning av servitutter

I denne artikkelen belyser SANDS spørsmålet om fjerning av
rettigheter noen har over andres eiendom, og hvor det vises til et par mer ukjente regler i denne forbindelse – frihevd og mothevd.

Lover / Regler
Les mer..

Gjør hva du vil – midt i byen!

Da Dreamport åpnet dørene i september 2018, fikk Sandefjord et opplevelsessenter som er helt unikt i norsk sammenheng. Ved hjelp av virtual reality-teknologi, kombinert med en bar og muligheter for matservering, er Dreamport et spennende tilskudd til byens utvalg av underholdning og opplevelser.

Fritid
Les mer..

Danse med bølger

Bli med forfatter og kajakkentusiast Vigdis Askjem på en indre og ytre padlereise mellom holmer og skjær i Færder nasjonalpark.

Fritid
Les mer..

Spør når du er i tvil

Synes du hytta kunne trenge et ekstra soverom? Kanskje du vil ha en større platting? Den gamle boden er for liten, og du lurer på å bygge en større. Hva har du egentlig lov til?

Kjøp / Salg
Les mer..

Hoppeglede i Vestfold

Når aktivitetsbehovet ikke lenger lar seg tilfredsstille på eller rundt hytta, kan Norges største trampolinepark være løsningen.

Fritid
Les mer..

Bruker ferien til å handle

Sommeren er ikke fritid for den som driver handel. I alle fall ikke der turistene trives.

Fritid
Les mer..

Opprydding i ulovligheter tar tid

Den offisielle oppfølgingslista over tilsynssaker der det kan være utført ulovlig tiltak i Færder kommune, teller rundt 100 saker. En liste som er unntatt offentligheten består av dobbelt så mange saker.

Kjøp / Salg
Les mer..

Været øker kjøpelysten

Hyttemegler Tore Solberg er ikke i tvil. Fjorårets fantasisommer har ført til stor kjøpsappetitt. Den som vil ha hytte i Vestfold i 2019, må være tidlig på ballen.

Kjøp / Salg
Les mer..

Tore Solbergs 24 investeringstips

Få, om noen, kjenner hyttemarkedet i Vestfold bedre enn Tore Solberg. Etter mange år i bransjen har kjenner han godt til hva som lønner seg for å øke verdien på din hytte. Her er hans 24 beste tips.

Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

Oppskriften på ufred: Si aldri at «mitt største ønske er at hytta blir i familien»

Advokat Tormod Bergem i Advokathuset Sandefjord og den profilerte eiendomsmegleren Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 i Vestfold er så å si daglig involvert i salg og overdragelser av hytter, i […]

Kjøp / Salg
Les mer..

Krav om garantistillelse også ved salg av nøkkelferdige frititidsboliger

En nylig vedtatt endring i avhendingslova vil bidra til å utviske grenseflatene mellom avhendingslova og bustadoppføringslova. Fra og med 1. januar 2019 plikter entreprenøren å stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12 også ved salg av nyoppført fritidsbolig etter avhendingslova.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Spar penger med riktig juridisk organisering ved tilkobling til vann og avløp

Mange hytteeiere står i dag uten tilknytning til vann og avløp (VA). Oppføring av VA-anlegg kan fort bli dyrt, men med riktig organisering kan det være mye penger å spare i form av refusjon av merverdiavgift.

Lover / Regler - Tips
Les mer..

Den nye hytteboka

Etter å ha jobbet med hytteliv og hyttepolitikk i flere år, blir jeg stadig overrasket over hvor mye som må løses med paragrafer. Noen av sakene vi arbeider med er […]

Tips
Les mer..

La veien gå hvorhen du vil

– Allemannsretten er en av våre aller flotteste tradisjoner. Den gir deg og meg rett til å ferdes og oppholde oss hvor vi vil i naturen, også på annen manns […]

Lover / Regler
Les mer..

– Hold tyvene på avstand

– I 2017 ble det meldt inn til sammen 1361 tyverier av og fra båt, forteller forsikringsrådgiver Vibeke Thoresen i Sparebank1 i Sandefjord. Hun unner ingen en slik opplevelse som […]

Lover / Regler
Les mer..

Budsjettet avgjør lån til drømmehytta

Banken har penger. Men banken har også klare regler for hvor mye de kan hjelpe til med å fylle opp kontoen din. – Vi vil at du skal beholde hytta […]

Kjøp / Salg
Les mer..

– Skaff deg kompetanse

Skal du føre en hurtiggående båt som oppnår en hastighet på 60-70 knop (110-130 km/t), kreves det ikke mer enn båtførerbevis. Det er ikke tilstrekkelig, mener Kim Hagen Bertheussen.

Lover / Regler
Les mer..

Hva med hytta ved skilsmisse?

Skilsmisser er ofte en belastning i seg selv. Når boet skal deles, kan både følelser og materielle krav og behov bidra til å skape vanskeligheter.

Lover / Regler
Les mer..

Til hest mot Verdens Ende

På rekke og rad kommer jentene leiende på hver sin hest. Noen av hestene er langbente, slanke dyr ment for sprangridning. Andre er litt mindre, godt egnet til å ta i et tak på åkeren. Men alle utfører lydig det de unge menneskene befaler.

Fritid
Les mer..

Felles fiskelykke

Hun elsker å tilberede fisk og er opptatt av ferske råvarer. Han tar imot fisk rett fra båten og bearbeider den umiddelbart. En bedre match kan vanskelig tenkes.

Mat
Les mer..

Vårrengjøring i fjæra

Hvis alle gjør som gjengen fra Eiendomsmegler1 i Sandefjord, vil bukter og strender langs Vestfold-kysten bli enda mer innbydende.

Tips
Les mer..

Gøy på landet

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

Tips
Les mer..

Bygge i strandsonen

Alle tiltak langs sjøen er i utgangspunktet søknadspliktige og krever dispensasjon slik at man ikke kan regne med å få tillatelse. Det generelle byggeforbudet i strandsonen kan oppleves som en stor innkrenking i råderetten over egen eiendom.

Lover / Regler
Les mer..

Bare gode erfaringer med utleie

Familien bor i Trondheim og har hytte på Tjøme. Når de ikke selv bruker den, er den ledig for utleie. Det bidrar til vedlikehold og oppgraderinger av hytta.

Kjøp / Salg
Les mer..

Nytt liv i gammel skjærgårdshistorie

Kombinasjonen av at alt måtte gjøres, og at ingenting var lov, uten godkjent søknad, skremte ikke Sigurd og Helene Hammerstad fra å kjøpe det gamle skipperhuset på Søndre Årøy i Færder nasjonalpark.

Aktuelt
Les mer..

Utedoens sakte død

Fortsatt lever utedoen et hytteliv i Vestfold-skjærgården. Men behovet for friskt drikkevann i springen er ofte begynnelsen til slutten på utedoens eksistens.

Tips
Les mer..

Hytteavisa – For å sikre hytteverdien

Når vi bruker tid og penger på å produsere Hytteavisa, er det først og fremst fordi vi ønsker å hjelpe deg med å styrke verdien av hytta di.

Kjøp / Salg
Les mer..

Panelet er tilbake i trendbildet

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt.

Tips
Les mer..

Ny arvelov på gang – bedre for ektefelle, dårligere for barn

Nye familiekonstellasjoner har skapt uklarhet i arvespørsmål. Det er blant annet bakgrunnen for at et regjeringsoppnevnt utvalg har foreslått endringer i arveloven.

Lover / Regler
Les mer..

Det ultimate hyttekjøretøy?

Rask og køfri handletur mens du får mosjon uten å bli svett. Det går faktisk an.

Fritid
Les mer..

Gode dager i næringseiendom

Vi møter daglig leder Morten Kjeldby i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling for å høre hvordan salgsmarkedet er for næringseiendom i Buskerud, Vestfold og Telemark. Han møter oss i sommerbyen Tønsberg, som for anledningen stråler i sol.

Kjøp / Salg
Les mer..

Endringene i tomtefesteloven

– reglene om regulering av festeavgift ved forlengelse og noen erfaringer

Lover / Regler
Les mer..

Skifer er steintøft

Skifer har noe ingen andre materialer har, nemlig identitet, kompleksitet og en dimensjon av evighet.

Tips
Les mer..

– Moro å skape

– Har du først bygd en båt en gang, kommer lysten på å bygge snart igjen, mener Tore Johansen. Snart kan han sette den tredje selvbygde sjekta på vannet.

Fritid
Les mer..

Skjærgårdens Harley Davidson

Står du på brygga i Stavern og er litt dårlig retningsorientert, kan du fort komme i tvil om hva som forårsaker den jevne, dovne lyden. Den rolige dunkingen fra ei tresjekte er til forveksling lik gromlyden fra den landbaserte motorsykkelen. Men bare sjekta kan gå på vannet!

Aktuelt
Les mer..

Bryggesameier

Mang hytteeiere som har rett til båtplass, båtfeste eller brygge på annen manns grunn, utøver retten på brygge i fellesskap med andre hytteeiere i området – såkalte bryggesameier.  I slike […]

Lover / Regler
Les mer..

Vann kan ødelegge hytta

Hytteliv er for mange slaraffenliv. Eller båtliv. Eller bading, fisking og andre trivelige aktiviteter. Men pass deg for vannet!

Tips
Les mer..

Store muligheter i storkommunen

Sandefjord er mye mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Et variert og voksende næringsliv sørger for høy aktivitet året rundt.

Aktuelt
Les mer..

Beise eller male hytta – slik velger du

Både beis og maling gir mange års fullgod beskyttelse til hytta ditt. Hvilket du velger er langt på vei et spørsmål om smak og behag: Vil du se treverkets tegninger, eller ønsker du en dekkende og jevn behandling?

Tips
Les mer..

Tomtefeste – Loven fortsatt i favør av fester

Advokat Bjørn Trygve Nilsen representerer ofte grunneier i rettstvister som gjelder tomtefeste. Selv ville han ikke hatt betenkeligheter med å kjøpe hytte på festet tomt.

Lover / Regler
Les mer..

Solgt uvanlig mange dyre eiendommer

– Det er ikke dagligdags at vi har solgt seks fritidseiendommer til over 18 millioner kroner ved utgangen av juni, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1.

Kjøp / Salg
Les mer..

Fra avtale på kjøkkenbordet til komplisert jus

Samfunnet har på mange måter endret seg fra den gang hytter ble bygd av kassebord og vrakmaterialer på en knaus bonden ikke hadde bruk for.

Lover / Regler
Les mer..

Det vanskelige valget

Når hytta er solgt og pengene står på konto må dere gjøre noen valg. Skal dere være verdens hyggeligste besteforeldre, eller skal gevinsten investeres? I fjor fortalte vi i om besteforeldre som brukte overskuddet fra salg av hytta si i Vestfold-skjærgården til å kjøpe leiligheter i Oslo. Leilighetene ble gitt som gave til barnebarna de hadde – de fikk hver sin. De unge studentene fikk på den måten en glimrende vei inn i boligmarkedet.

Kjøp / Salg
Les mer..

Eggbutikk – med litt attåt

Entusiasme pirrer nysgjerrigheten. Selv presenterer Fat og Fe seg som en gårdsbutikk som er overivrig opptatt av økologiske, bærekraftige, miljøvennlige og pene produkter.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

«Kjærlighet» ved første øyekast

Spesifikasjonene var helt klare. Hytta skulle ligge maks en time fra Konnerud i Drammen, og det skulle være bilvei nesten helt fram. Dessuten skulle det være innlagt vann og kloakk.

Kjøp / Salg
Les mer..

”Må ha” i hytteapoteket

Latter og lek i strandkanten kan fort endre seg til smerte og gråt. Da er det viktig å ha både kunnskap og hjelpemidler som lindrer. Apoteker Bror-Lennart Mentzoni ved Gokstad Apotek i Sandefjord har tips og råd.

Tips
Les mer..

”Compact living” på hytta

Selv om leilighetene i storbyene preges av stadig færre kvadratmetere, er arealet ofte en faktor som skiller hjemmet vårt fra hytta.

Tips
Les mer..

Tilbud og etterspørsel i ubalanse

Markedet preges av stor etterspørsel etter hytter. Men tilbudet står ikke i forhold til etterspørselen.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Hyttefolkets forsvarer

Han har måttet ty både til juristens lojalitet til lovverket og psykologens listige metoder. Gunnar Svendsen har i over 40 år vært juridisk rådgiver for Norges Hytteforbund.

Lover / Regler
Les mer..

Færder er et faktum

Den første dagen i 2018 opphørte hyttekommunene Nøtterøy og Tjøme å eksistere. Kommunereformen har lagt grunnlaget for en godt planlagt sammenslåing. Færder kommune har oppstått.

Aktuelt
Les mer..

Mat levert på hyttedøra

Hvorfor kaste bort en fin dag med å reise til byen for å handle dagens måltider? Butikken kommer jo like gjerne til deg!

Mat
Les mer..

Oppløsning av sameie

Mange hytter er eid i sameie. Ikke bare mellom ektefeller/samboere, men også mellom andre familiemedlemmer. Hytter går gjerne i arv, og med det utvides som regel antall sameiere. Jo flere sameiere, jo større […]

Lover / Regler - Tips
Les mer..

Fokus på høflighet og pålitelighet

Du skal føle deg trygg på at håndverkeren du får i hus har den rette kompetansen. Men du skal også kjenne trygghet for at det er en ryddig og pålitelig person du åpner dørene for.

Elektriker - Tips
Les mer..

Eksperthjelp fra Bademiljø gir trygghet

Enten du skal oppgradere badet, få til en bedre avløpsordning, eller du trenger å bytte et blandebatteri på hytta, er det naturlig å ta kontakt med Werner Barth Bademiljø på Pindsle i Sandefjord.

Tips
Les mer..

Selgers marked for hytter i Vestfold

et har vært en god sesong så langt, sett med selgers øyne, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Kjøp / Salg
Les mer..

Uvanlig lang sesong for hyttesalg

Sesongen for omsetning av hytter har vært spesiell, i følge hyttemegler Tore Solberg.

Kjøp / Salg
Les mer..

Ta småskader med en gang

Gjør det til en vane å reparere småskader på huset med en gang. Da sparer du både tid og penger.

Tips
Les mer..

Har du planer om å pusse opp eller bygge ny hytte?

Å leie inn håndverkere som elektriker eller rørlegger kan fort bli kostbart. Enten du skal male, bygge på eller føre opp ny hytte, er det mange som frykter at regningen skal bli langt høyere enn antatt.

Lover / Regler
Les mer..

Stor etterspørsel etter sjøhytter i Vestfold

Eiendomsmegler Tore Solberg har enormt travle dager for tiden. Det er vesentlig mer ”trøkk” i markedet i år enn på lenge, sier han.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Adkomsten til hytta

Mange hytteeiere har en kortere eller lengre privat vei fram til hytta, som regel også i fellesskap med andre hytteeiere i området. En slik felles vei kan tidvis skape uenigheter og problemer både blant sameierne og med grunneier. Det kan da være greit å vite litt om hvilke regler som gjelder, hvilke rettigheter og plikter en har som eier og bruker av en privat vei.

Lover / Regler
Les mer..

Barn er lim

Barn bidrar positivt til å lime generasjonene sammen. De fyller en funksjon i det moderne stress-samfunnet. Ingenting vekker så mye følelser og engasjement som barn

Fritid - Tips
Les mer..

Hytta – samlingssted for storfamilien

Søstrene ville beholde familiehytta i Sandefjord i fellesskap. Lange samtaler, behovsanalyser og god planlegging har lagt et godt grunnlag for et vellykket møte mellom flere generasjoner.

Fritid - Tips
Les mer..

Kamp om båtplass på hytta

Med økende velstandsutvikling i samfunnet ser vi at tilgang til kystlinje både for bading og båtliv er i ferd med å bli et knapphetsgode.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Mal din hytte når det er tørt

Tar du fram rull og pensel og frisker opp hytta di med et strøk maling, er det smart å ta det før sommeren tar over.

Tips
Les mer..

Vil fjerne regelverk for vannscooter

Om forenklinga av regelverk for vannscootere blir vedtatt, kan det bli fullt frislipp for vannscootere rundt hyttene i Vestfold i sommer.

Fritid - Lover / Regler
Les mer..

Trangt om plassen på Tjøme

En oversikt over alle hyttekommuner i Norge viser at Tjøme topper statistikken over hyttetetthet. Det setter store krav både til hytteeier og fastboende for å holde på husfreden.

Aktuelt
Les mer..

Stillehavsøsters – et miljøproblem

Dette må myndighetene ta på alvor. Det voldsomme omfanget av stillehavsøsters representerer et alvorlig miljøproblem.

Mat
Les mer..

Får kjøpe Hvaler-tomt for 42.000 kroner

I en dom i Borgearting lagmannsrett før jul ble det slått fast at det skal mer enn litt hobbyvirksomhet til for å komme inn under det såkalte landbruksunntaket.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..