fbpx Alle artikler - Hytteavisa.no - For oss som har hytte i Vestfold

Alle artikler

Hvorfor det er smart å behandle terrassen på hytta?

Vil du ha en vakker terrasse som holder seg fin lenge? Løsningen er å behandle den. Nå viser IFI vei i jungelen av produkter som gir nytt liv til uteplassen.

Tips
Les mer..

På tide å vrake den gamle båten?

Ikke la den gamle, utrangerte båten din skjemme ut vår vakre skjærgård. Du får utbetalt 1000 kroner når du leverer fritidsbåten til et lovlig avfallsmottak som båtvrak.

Aktuelt
Les mer..

2020: Rekordenes rekordår

Alle omsetnings- og prisrekorder sto for fall i fritidsmarkedet i 2020. Med forbehold om all usikkerhet koronaepidemien skaper, er det grunn til å tro at utviklingen fortsetter inn i 2021.

Aktuelt
Les mer..

Verdsettelse av tomter ved regulering av festeavgift og ved innløsning

Verdsettelse av tomten ved festeavgifts-regulering eller ved innløsning av festeforholdet gjøres ofte unødvendig komplisert og baseres ofte også på et uriktig resonnement. Mange vil kjenne igjen den betraktning at en […]

Lover / Regler
Les mer..

Kortreiste oppdagelser

Heldig er du som har hytte i Vestfold, med sommerparadiset rett utenfor hyttedøra! Lange late dager på hytta hører sommeren til, med grilling, bading, soling og strandlek. Men, sommeren er også så mye mer.

Fritid
Les mer..

Fartsblind med raske båter

Fra 2022 kan du ikke lenger uten videre gi jernet og kjenne på fartsgleden på sjøen. I alle fall ikke hvis båten din kan gjøre 50 knop eller mer. Da må du sertifiseres.

Fritid
Les mer..

Ikke aktuelt med eiendomsskatt

Få skatter er vel i like stor grad som eiendomsskatten utsatt for sterke motforestillinger. Mange mener at skatten rammer usosialt.

Lover / Regler
Les mer..

En skjult byggesak – hva gjelder etter kjøp av fritidseiendom?

Ved kjøp av fritidseiendom eller annen eiendom kan det vise seg at det foreligger mangelfulle forhold knyttet til offentlig godkjennelse for søknadspliktige tiltak ved boligen eller eiendommen.

Lover / Regler
Les mer..

Tomtefeste – innløsning

Tomtefeste er for mange et aktuelt tema, og kanskje vanskelig å forholde seg til. Tomtefeste kan gjelde både næringseiendommer og bolig-/fritidseiendommer, men det er som regel innenfor bolig- og fritidseiendommene de fleste problemstillingene oppstår.

Lover / Regler
Les mer..

Liten «b(r)yggeaktivitet» i Vestfold

Båtsalget øker ifølge båtforhandlere. Noen roper om mangel på båtplasser, men så langt er det få planer om å øke kapasiteten.

Tips
Les mer..

Fra jordbær til lek og kunnskap

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

Fritid
Les mer..

Brygger – til glede og besvær

Ønsker du å anlegge en ny brygge på fritidseiendommen din i dag, må det nok konstateres at det vil bli med drømmen. De nasjonale reglene om bygging i strandsonen er svært strenge.

Fritid
Les mer..

Hvem bestemmer over de private veiene?

I mange hytteområder er det private veier og veilag. Dette gir ofte utfordringer knyttet til hvem som bestemmer og hvem som skal betale. Huseiernes advokat rydder opp.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Forsikringer for hytteeieren

Å ha gode forsikringer er viktig uansett livssituasjon. Som eier av en fritidsbolig er det flere forsikringer som kan være aktuelle. Men hvilke bør du egentlig ha?

Tips
Les mer..

Forkjøpsrett til fritidseiendom

For mange eiere av fritidseiendommer i Norge er forkjøpsretter noe man må forholde seg til. Dette kan enten være fordi man har en forkjøpsrett til en fritidseiendom, at fritidseiendommen man eier er beheftet med en forkjøpsrett eller fordi man ønsker å etablere en forkjøpsrett.

Lover / Regler
Les mer..

Trendy å bygge smart

Mange vil at den nye hytta ved sjøen skal framstå som en hytte og ikke en stor enebolig. Det setter krav til effektiv utnyttelse av et begrenset areal.

Tips
Les mer..

Bygging på fritidseiendom innenfor plan- og bygningslovens grenser

Du trenger kanskje et nytt vindfang, et anneks eller en ny utebod på hytta, men hva kan du egentlig bygge? Når må du søke om tillatelse fra kommunen?

Lover / Regler
Les mer..

Hva er egentlig hevd?

Vi har jo parkert her i alle år! Da har vi vel hevd på parkeringsplassen? Som hytteeier er det ikke uvanlig at spørsmålet om hevd melder seg – ikke minst hvis noen stiller spørsmål ved rettigheter vi er sikre på at vi har. 

Lover / Regler
Les mer..

Effektivt med hjemmekontor på hytta

Et lite rom på hytta, en laptop, to ekstra skjermer og nok data på telefonen er det som skal til for å kunne gå rett fra kontoret over i feriemodus.

Aktuelt
Les mer..

Sørg for god lufting på hytta

Hytta påvirkes av klimaendringer. Det får konsekvenser for nødvendig tilsyn og mulige tiltak ved hyttesesongens start. Lufting er viktigere enn noen gang, sier byggmester Joachim Andersen.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Komfort i høyden

Nordmenn trives godt når de er tett på naturen. Derfor har tretopphyttene tatt oss med storm.

Fritid
Les mer..

Kontrastenes årstid på hytta

Hytta kan brukes hele året. Men hyttemegler Daniel Kamås Shahabi velger seg høsten som både byr på stillhet og storm. For Daniel er høstens jakt i skjærgården et høydepunkt.

Aktuelt - Fritid
Les mer..

– Store ting skjer i Oslofjorden

Det har vært mye fokus på at torskebestanden i Oslofjorden plutselig er borte. Men dette er ikke et torskeproblem. Det er et økosystemproblem.

Aktuelt - Mat
Les mer..

Invester i selveiertomt

Det er en stadig bedre investering å innløse festetomten, mener eiendomsmegler Tore Solberg.

Kjøp / Salg
Les mer..

«Alt» om din eiendom

Om du vil lære hytteeiendommen din bedre å kjenne, er www.kartverket.no et godt sted å begynne.

Tips
Les mer..

Allemannsretten og ferdsel i strandsonen – hvordan var nå det igjen?

Det er ikke så mange ukene til sommer. Sjøen frister og mange gleder seg til sol, bading, båtturer og opplevelser i vannkanten. Men hvordan var nå reglene om allemannsrett, ferdsel […]

Lover / Regler
Les mer..

Eie hytte sammen – dette må dere tenke på!

Hvordan eier vi best en hytte sammen? Her gir Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen gode råd om hvordan dere kan ha delt eierskap til hytta.

Lover / Regler
Les mer..

Hytter – ekstremt ettertraktet vare

Pessimismen rådet i eiendomsmeglerbransjen ved fjorårets koronautbrudd. Men allerede medio mai ble situasjonen snudd på hodet. Etterspørselen gikk i taket.

Kjøp / Salg
Les mer..

– Alltid kompliserte saker

Drømmen for mange er hytte ved sjøen med plass til hele familien, gjerne med en egen brygge som innbyr til en privat dukkert. Det er flere grunner til å dempe forventningene om å realisere drømmen.

Lover / Regler
Les mer..

– Barna trenger kultur

Sommerferien byr på både bading, lek og hyggelig samvær på hytta. Men i ti dager i juli kan ferieopplevelsen toppes med spennende kulturopplevelser for barn i alle aldre.

Fritid
Les mer..

Utekjøkken på hytta – skal tåle frost og varme

Mange bruker mer og mer tid på hytta. Derfor er utekjøkken blitt en stadig mer populær utvidelse av uteområdet. Når du planlegger et utekjøkken, er det viktig å ta hensyn til vårt nordiske klima.

Tips
Les mer..

Opplev herlige Sandefjord

Vestfolds Riviera har alle ferieopplevelsene du drømmer om.

Tips
Les mer..

Forbered deg på kaldere tider

Gradene på gradestokken kryper nedover. Nå er det på tide å gjøre hytta klar for å møte den kalde tida.

Tips
Les mer..

Slik finner du farger til hytta

Hva er viktig å tenke på når man skal finne farger til hytter? Fargekonsulent Gry Spratt ser etter nyanser som harmonerer med omgivelsene uten å miste fokuset på det personlige preget og hyttekosen.

Tips
Les mer..

Fortsatt like aktuelt å gi gode tips om hyttesalg

I mars 1997 skrev eiendomsmegler Tore Solberg to sider med nyttige tips på et A4-ark. Den gang var det 9 gode tips, men i løpet av årene har Tore nå 24 gode tips til deg som går med tanker om å selge hytta.

Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

Høsten er tid for skattejakt

Noen kler seg i regntøy og tar med seg børsa til skogs. Andre står i vadestøvler og hiver ut kroken. Stian Dursett trosser årstidens lumske bølger for å hente opp noe av det beste naturen har å by på. Årets hummerfiske er årets høydepunkt.

Mat
Les mer..

Tenk Sandefjord hele året!

Sandefjord er mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Her er det enkle hverdager, kort vei til alt og spennende jobber året rundt.

Tips
Les mer..

Godt høstsalg

Mange tror det er best å selge på våren, når naturen er på det grønneste. Det er ikke nødvendigvis best.

Kjøp / Salg
Les mer..

Ny arvelov fra 2021 – dette må du vite

I mai i år vedtok Stortinget den nye arveloven, som erstatter den gamle fra 1972. Loven vil få virkning fra 2021, men allerede nå kan det være lurt å gjøre seg kjent med hva som gjelder.

Lover / Regler
Les mer..

Hytteeier og grunneier

Forholdet mellom grunneier og fester kjølner ofte når avgiftsregulering eller innløsning blir tema. Her er det viktigste du bør vite når du fester hyttetomt. Tomtefeste er et rettsområde hvor det […]

Lover / Regler
Les mer..

«Alle har en liten Lars Monsen i seg»

Det er typisk norsk å være glad i naturen, mener Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Det anfører han som en grunnene til at så mange har eller ønsker seg hytte.

Tips
Les mer..

Bruker mer tid på hytta

Hytter i Norge ble i 2018 i snitt brukt 55 dager i året. I 2015 var tallet 43 dager. Redaktør i Boligkanalen og partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, har sine tanker om det.

Fritid
Les mer..

Ny avhendingslov

– hva betyr dette for selger og kjøper av fritidseiendom?

Lover / Regler
Les mer..

Din hekk på naboens eiendom

Forholdet ditt til naboen reguleres stort sett av ditt gode humør, velvilje, og naboloven. Men i tillegg har du en lov som regulerer grenseskillet mellom din og naboens eiendom, nemlig gjerdeloven.

Lover / Regler
Les mer..

Valget neste år kan gi arveavgift

Både Ap, SV, MDG og Rødt har varslet at de ønsker å gjeninnføre arveavgift. Arveavgiften ble avviklet av Erna Solbergs regjering i 2014. Flere tar til orde for at mange bør vurdere å ta arvegrep.

Tips
Les mer..

Forsikring ved utleie

For mange er hytta et viktig samlingssted for familien, og for stadig flere en inntektskilde ved utleie.

Kjøp / Salg
Les mer..

Hotellferie på hytta eller nyte og yte

Per og Lotte elsker å være på hytta om sommeren. Også foreldrene er glade for at de kan tilbringe ferien sammen. Det styrker fellesskapet i familien.

Fritid
Les mer..

Flytter sjela til hytta

Å være på hytta bare fem-seks uker om sommeren er litt for smått. Da rekker hun ikke å gjøre alt hun skal gjøre.

Fritid
Les mer..

Kortreiste utflukter i Vestfold

Som hytteeier i Vestfold har du ferieparadiset rett utenfor hyttedøra. Avstandene er korte og opplevelsene mange. Fra Holmestrand i nord til Stavern i sør tar det en liten time med bil. Du trenger med andre ord ikke dra langt for å skape gode ferieminner. Vi er ikke lenger et eget fylke, men Vestfoldnavnet lever og leverer. Sommeren 2020 er spesiell.

Tips
Les mer..

– Bli venn med «den jævla naboen»

Det er god økonomi i å bli venn med hyttenaboene dine. Dessuten kan det jo faktisk gjøre fritiden din riktig så hyggelig, mener eiendomsmegler Tore Solberg.

Tips
Les mer..

Hvor er glassmaneten?

Når brennmanetene følger strømmen inn mot strender og svaberg, er badegleden borte for mange av oss. Men den uskyldsrene glassmaneten skaper ingen redsel. Men hvor er den blitt av, spør mange seg.

Fritid
Les mer..

Krisetider kan bidra til stigende priser

Til tross for koronakrise er det god grunn til å tro at prisene på sjøhytter i Vestfold vil fortsette å stige.

Kjøp / Salg
Les mer..

Fremtidsfullmakt

Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Mange av oss vil komme til et punkt i livet hvor vi vil være helt eller delvis ute av stand til å ivareta egne interesser. Ved hjelp av en fremtidsfullmakt kan du selv bestemme hvem du vil skal ivareta dine ønsker hvis behovet oppstår.

Tips
Les mer..

Antall hyttebranner øker

Årlig er det ifølge Norsk Brannvernforening branner og branntilløp i over 1000 hytter og fritidsboliger i Norge. Vel 600 fører til såkalte varme branner, der ilden har kommet ut av kontroll.

Tips
Les mer..

Gir folket naturopplevelser

– Folk er ikke mangelvare, sier Tom Egil Thorstensen som bruker fritida si til å binde sammen kysten fra indre Larvik havn til Kjerringvik med en merket kyststi.

Tips
Les mer..

Problematisk eiendomsovergang

I denne artikkelen vil advokat Thor Tidemann Bjønnes se nærmere på problematiske sider ved at giver legger føringer med hensyn til eiendom som overføres.

Lover / Regler
Les mer..

Dragkamp om boplikt

Som eneste parti i kommunestyret i Færder går Frp inn for å fjerne boplikten i hele kommunen. Arbeiderpartiet vil på sin side utrede mulighetene for å knytte flere områder til konsesjonslovgivningen.

Kjøp / Salg - Lover / Regler
Les mer..

Gode minner for hele livet

For den voksne er gode barndomsminner viktige. Gode opplevelser bidrar til å gjøre oss robuste. Hytta er i en særstilling som stedet der gode minner gir positive følelser. Men de gode minnene kan fort bli endret til negative følelser.

Tips
Les mer..

Møte mellom menneske og natur

Tre sammenbundne bygningskropper smyger seg langs svabergets naturlige buktninger. Grånet treverk i både veggkledning og på tak forsterker inntrykket av at hytta er skapt av naturen.

Aktuelt
Les mer..

Startbua – ettertraktet kystledhytte

Den er minst i areal, men størst i antall besøk. Den bitte lille Startbua, ytterst på moloen på Hvasser, er den mest ettertraktede kystledhytta i Vestfold.

Fritid
Les mer..

Rettigheter ved avlysing av festekontrakten og kjøp av tomta

Ved avlysing av festekontrakten er det ekstremt viktig å få videreført rettighetene som er tinglyst i festekontrakten.

Tips
Les mer..

Sameie

Mange hytter eies i dag som et sameie, typisk foranlediget av et generasjonsskifte i familien. Som rådgiver innen eiendom opplever vi dessverre ofte at disse sameiene er preget av å være uformelle og lite strukturerte.

Lover / Regler
Les mer..

Krisetider kan bidra til stigende priser

Til tross for koronakrise er det god grunn til å tro at prisene på sjøhytter i Vestfold vil fortsette å stige.

Aktuelt
Les mer..

Huleika skal beskyttes

Hvis du har en hul eik på eiendommen din, må du tenke deg godt om før du starter motorsaga.

Aktuelt
Les mer..

Fra finans til eiendom

Når fritidsavdelingen i Eiendomsmegler 1 i Sandefjord utvider virksomheten, har de styrket teamet. Daniel Kamås Shahabi vil bidra til at meglerhuset blir mer synlig også i markedet for fjellhytter og helårshytter.

Aktuelt
Les mer..

Endringene i tomtefesteloven

– reglene om regulering av festeavgift ved forlengelse og noen erfaringer

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Opprydning av servitutter

I denne artikkelen belyser SANDS spørsmålet om fjerning av
rettigheter noen har over andres eiendom, og hvor det vises til et par mer ukjente regler i denne forbindelse – frihevd og mothevd.

Lover / Regler
Les mer..

Gjør hva du vil – midt i byen!

Da Dreamport åpnet dørene i september 2018, fikk Sandefjord et opplevelsessenter som er helt unikt i norsk sammenheng. Ved hjelp av virtual reality-teknologi, kombinert med en bar og muligheter for matservering, er Dreamport et spennende tilskudd til byens utvalg av underholdning og opplevelser.

Fritid
Les mer..

Danse med bølger

Bli med forfatter og kajakkentusiast Vigdis Askjem på en indre og ytre padlereise mellom holmer og skjær i Færder nasjonalpark.

Fritid
Les mer..

Spør når du er i tvil

Synes du hytta kunne trenge et ekstra soverom? Kanskje du vil ha en større platting? Den gamle boden er for liten, og du lurer på å bygge en større. Hva har du egentlig lov til?

Kjøp / Salg
Les mer..

Hoppeglede i Vestfold

Når aktivitetsbehovet ikke lenger lar seg tilfredsstille på eller rundt hytta, kan Norges største trampolinepark være løsningen.

Fritid
Les mer..

Bruker ferien til å handle

Sommeren er ikke fritid for den som driver handel. I alle fall ikke der turistene trives.

Fritid
Les mer..

Opprydding i ulovligheter tar tid

Den offisielle oppfølgingslista over tilsynssaker der det kan være utført ulovlig tiltak i Færder kommune, teller rundt 100 saker. En liste som er unntatt offentligheten består av dobbelt så mange saker.

Kjøp / Salg
Les mer..

Været øker kjøpelysten

Hyttemegler Tore Solberg er ikke i tvil. Fjorårets fantasisommer har ført til stor kjøpsappetitt. Den som vil ha hytte i Vestfold i 2019, må være tidlig på ballen.

Kjøp / Salg
Les mer..

Tore Solbergs 24 investeringstips

Få, om noen, kjenner hyttemarkedet i Vestfold bedre enn Tore Solberg. Etter mange år i bransjen har kjenner han godt til hva som lønner seg for å øke verdien på din hytte. Her er hans 24 beste tips.

Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

Oppskriften på ufred: Si aldri at «mitt største ønske er at hytta blir i familien»

Advokat Tormod Bergem i Advokathuset Sandefjord og den profilerte eiendomsmegleren Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 i Vestfold er så å si daglig involvert i salg og overdragelser av hytter, i […]

Kjøp / Salg
Les mer..

Krav om garantistillelse også ved salg av nøkkelferdige frititidsboliger

En nylig vedtatt endring i avhendingslova vil bidra til å utviske grenseflatene mellom avhendingslova og bustadoppføringslova. Fra og med 1. januar 2019 plikter entreprenøren å stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12 også ved salg av nyoppført fritidsbolig etter avhendingslova.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Spar penger med riktig juridisk organisering ved tilkobling til vann og avløp

Mange hytteeiere står i dag uten tilknytning til vann og avløp (VA). Oppføring av VA-anlegg kan fort bli dyrt, men med riktig organisering kan det være mye penger å spare i form av refusjon av merverdiavgift.

Lover / Regler - Tips
Les mer..

Den nye hytteboka

Etter å ha jobbet med hytteliv og hyttepolitikk i flere år, blir jeg stadig overrasket over hvor mye som må løses med paragrafer. Noen av sakene vi arbeider med er […]

Tips
Les mer..

La veien gå hvorhen du vil

– Allemannsretten er en av våre aller flotteste tradisjoner. Den gir deg og meg rett til å ferdes og oppholde oss hvor vi vil i naturen, også på annen manns […]

Lover / Regler
Les mer..

– Hold tyvene på avstand

– I 2017 ble det meldt inn til sammen 1361 tyverier av og fra båt, forteller forsikringsrådgiver Vibeke Thoresen i Sparebank1 i Sandefjord. Hun unner ingen en slik opplevelse som […]

Lover / Regler
Les mer..

Budsjettet avgjør lån til drømmehytta

Banken har penger. Men banken har også klare regler for hvor mye de kan hjelpe til med å fylle opp kontoen din. – Vi vil at du skal beholde hytta […]

Kjøp / Salg
Les mer..

– Skaff deg kompetanse

Skal du føre en hurtiggående båt som oppnår en hastighet på 60-70 knop (110-130 km/t), kreves det ikke mer enn båtførerbevis. Det er ikke tilstrekkelig, mener Kim Hagen Bertheussen.

Lover / Regler
Les mer..

Hva med hytta ved skilsmisse?

Skilsmisser er ofte en belastning i seg selv. Når boet skal deles, kan både følelser og materielle krav og behov bidra til å skape vanskeligheter.

Lover / Regler
Les mer..

Til hest mot Verdens Ende

På rekke og rad kommer jentene leiende på hver sin hest. Noen av hestene er langbente, slanke dyr ment for sprangridning. Andre er litt mindre, godt egnet til å ta i et tak på åkeren. Men alle utfører lydig det de unge menneskene befaler.

Fritid
Les mer..

Felles fiskelykke

Hun elsker å tilberede fisk og er opptatt av ferske råvarer. Han tar imot fisk rett fra båten og bearbeider den umiddelbart. En bedre match kan vanskelig tenkes.

Mat
Les mer..

Vårrengjøring i fjæra

Hvis alle gjør som gjengen fra Eiendomsmegler1 i Sandefjord, vil bukter og strender langs Vestfold-kysten bli enda mer innbydende.

Tips
Les mer..

Gøy på landet

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

Tips
Les mer..

Bygge i strandsonen

Alle tiltak langs sjøen er i utgangspunktet søknadspliktige og krever dispensasjon slik at man ikke kan regne med å få tillatelse. Det generelle byggeforbudet i strandsonen kan oppleves som en stor innkrenking i råderetten over egen eiendom.

Lover / Regler
Les mer..

Bare gode erfaringer med utleie

Familien bor i Trondheim og har hytte på Tjøme. Når de ikke selv bruker den, er den ledig for utleie. Det bidrar til vedlikehold og oppgraderinger av hytta.

Kjøp / Salg
Les mer..

Nytt liv i gammel skjærgårdshistorie

Kombinasjonen av at alt måtte gjøres, og at ingenting var lov, uten godkjent søknad, skremte ikke Sigurd og Helene Hammerstad fra å kjøpe det gamle skipperhuset på Søndre Årøy i Færder nasjonalpark.

Aktuelt
Les mer..

Utedoens sakte død

Fortsatt lever utedoen et hytteliv i Vestfold-skjærgården. Men behovet for friskt drikkevann i springen er ofte begynnelsen til slutten på utedoens eksistens.

Tips
Les mer..

Hytteavisa – For å sikre hytteverdien

Når vi bruker tid og penger på å produsere Hytteavisa, er det først og fremst fordi vi ønsker å hjelpe deg med å styrke verdien av hytta di.

Kjøp / Salg
Les mer..

Panelet er tilbake i trendbildet

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt.

Tips
Les mer..

Ny arvelov på gang – bedre for ektefelle, dårligere for barn

Nye familiekonstellasjoner har skapt uklarhet i arvespørsmål. Det er blant annet bakgrunnen for at et regjeringsoppnevnt utvalg har foreslått endringer i arveloven.

Lover / Regler
Les mer..

Det ultimate hyttekjøretøy?

Rask og køfri handletur mens du får mosjon uten å bli svett. Det går faktisk an.

Fritid
Les mer..

Gode dager i næringseiendom

Vi møter daglig leder Morten Kjeldby i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling for å høre hvordan salgsmarkedet er for næringseiendom i Buskerud, Vestfold og Telemark. Han møter oss i sommerbyen Tønsberg, som for anledningen stråler i sol.

Kjøp / Salg
Les mer..

Endringene i tomtefesteloven

– reglene om regulering av festeavgift ved forlengelse og noen erfaringer

Lover / Regler
Les mer..

Skifer er steintøft

Skifer har noe ingen andre materialer har, nemlig identitet, kompleksitet og en dimensjon av evighet.

Tips
Les mer..

– Moro å skape

– Har du først bygd en båt en gang, kommer lysten på å bygge snart igjen, mener Tore Johansen. Snart kan han sette den tredje selvbygde sjekta på vannet.

Fritid
Les mer..