fbpx

Utekjøkken på hytta – skal tåle frost og varme

Publisert: 20. mai 2021

Mange bruker mer og mer tid på hytta. Derfor er utekjøkken blitt en stadig mer populær utvidelse av uteområdet. Når du planlegger et utekjøkken, er det viktig å ta hensyn til vårt nordiske klima.

– Du bør forsikre deg om at du velger materialer som tåler store endringer i temperaturer, eksponering for solens UV-stråler, og fuktighet fra regn, sier Hege Lundh, Marketing Direktør hos Lundhs AS. 

Værbestandig

Lundh anbefaler å bruke norsk naturstein av typen larvikitt, et materiale som står mot værgudenes vekslende humør. 

– Larvikitt er et av de mest kompakte materialene i verden. Det ble laget av naturen for 300 millioner år siden. Takket være sin helt naturlige sammensetning er det det ideelle valget for utvendig bruk, mener hun. 

Tåler tøff behandling

Et utekjøkken som skal stå ute hele året i vårt nordiske klima, må tåle både frost og høy varme. Da er det viktig med en benkeplate som holder seg like vakker, år etter år. 

– En benkeplate i Larvikitt fra Lundhs Real Stone tåler sol, snø, regn og fuktighet, samt store temperaturendringer uten å falme eller sprekke opp. Dessuten er det trygt å sette fra seg en stekepanne uten å være redd for å skade benkeplaten, forteller Lundh. 

Benkeplatene er varmetestet av Sintef, og de tåler opp til 300 ºC, noe som er ideelt når du skal grille utendørs.

Vedlikeholdsfritt på hytta

På hytta vil vi ikke bruke for mye tid til unødvendig vedlikehold.

– Velg et materiale som er lett å rengjøre, og som er vedlikeholdsfritt. Det ideelle valget er et hundre prosent naturlig materiale som tåler hard bruk, mener Lundh. 

En benkeplate i Larvikitt vil kreve lite vedlikehold, og det er ikke behov for impregnering.

– Å vaske med en fuktig klut og litt mild såpe er tilstrekkelig vedlikehold, og benkeplaten kan enkelt spyles ren på våren. 

Vakker finish

En benkeplate fra Lundhs Real Stone er ekstremt slitesterk, og har tilnærmet evig varighet. Et ideelt valg for en utendørs kjøkkenbenk.

– Våre benkeplater kan også leveres med en integrert vask i samme steintype som benkeplaten, dette gir en stilig finish så vel som den er praktisk.

Distribusjon og installering 

– Når det gjelder stein til benkeplater så anbefaler vi Scan Granitt i Sandefjord. De er vår distributør og installatør i Norge, forteller Lundh. De har lang erfaring med leveranser og installasjon av benkeplater til kjøkken – både innendørs og utendørs.  

Alle steinene i Lundhs Real Stone sortimentet som leveres via dem er nøye utvalgt med hensyn til topp farge og kvalitet, og har full sporbarhet fra brudd til ferdig installert produkt.

980x150