fbpx

Fritid

Bortgjemt perle kjøpt tilbake etter 29 år

– Farfaren til kona kjøpte opprinnelig hytta i Svinevika i 1934 og hadde den fram til den ble solgt i 1993. Ingen i familien hadde mulighet til å overta den alene. Da den kom ut for salg igjen i 2023 var kona og dattera mi helt i hundre. Den skulle de ha uansett og slik ble det, ler Sigmund Jorddal.

Les mer..

By the Pond – En unik festival for voksne

– Vi ønsker å være litt annerledes. Det betyr at vi vil skape en skikkelig god festivalopplevelse for voksne med kvalitet i alle ledd, sier Flemming Hofmann Tveitan, kommunikasjonsansvarlig for By the Pond.

Les mer..

Hanne Kroghs ferieparadis

– Min manns mor er født og oppvokst på Hvasser. Og det tok ikke lang tid før jeg også ble hodestups forelsket i dette idylliske sommer-paradiset, forteller Hanne Krogh.

Les mer..
Foto fra Den Lille Dyrehage. To barn foran apekatt.

Spennende familieaktivteter på rekke og rad!

BlideBarn er åtte familieaktiviteter på rekke og rad innen én times kjøring i Agder, Vestfold og Telemark. Hos BlideBarn kan hele familien kose seg både i sol og regn, her er det alltid noe å finne på uansett vær.

Les mer..
Foto av Olaf Tufte på Tufte gård. Intervju med Hytteavisa.

Oppdaget nye perler i Vestfold

Vi besøkte Olaf Tufte for å høre litt om hva han synes om Vestfold og hva han liker å gjøre på sommeren. Hvordan nyter han sommeren og fikk han noen nye impulser etter deltakelsen i Mesternes Mester? – Jeg ble kjent med herlige folk og oppdaget flere nydelige steder, sier han.

Les mer..
Bøljer i by´n

Bøljer i By´n og Ta Sjansen i fjor´n

Bli med på byfest i Sandefjord 23.-25. juni! Dette blir en skikkelig folkefest over tre dager med TA-SJANSEN- konkurranse og familieaktiviteter i hele byen.

Les mer..

Barnas Vestfold

Avstandene er korte, og mulighetene mange, og hele Vestfold er en eneste stor opplevelsespark for barnefamilier.

Les mer..

Kultur i sommernatten

Sjekk ut kulturflommen i Vestfold i sommer! Hit kommer kjente norske artister og internasjonale stjerner. Store arenaer som Stavernfestivalen og Slottsfjell kombinert med mindre konserter og festivaler byr på en flom av kulturopplevelser.

Les mer..
Foto av konsert i bakhage

Sommerpulsen blir høy i Vestfold 2022

I Vestfold er det kort vei mellom hytteliv og byliv, med bysentrum en sykkeltur unna. Festivalene gjenoppstår denne sommeren.

Les mer..
Foto av Vestfold-kysten i solnedgang

Tines tre favoritter i Padleleden

Sjekk ut kajakkpadler Trine Raisbæks tre anbefalte kajakkturer i Padleled Vestfold og Telemark.

Les mer..
Foto av padletur i Vestfold

Padleleden – Tines nye paradis

– Jeg elsker padling langs kysten her, hele året. Vinteren er magisk med rosa lys i skumringen. Sommeren er varmere enn andre steder. Det er bare å begynne å oppdage padle-eldoradoet, du blir ikke ferdig med det første, smiler Tine Raisbæk.

Les mer..
To glade syklister på langtur i Vestfold

På langturer med el-sykkel

Monna Nordhagen og Tor Inge Dolve startet med tursykling etter de passerte 50 år og har laget om lag 20 faste ruter fra hytta på Østerøya i Sandefjord. De deler gjerne tips fra sine sykkelgleder.

Les mer..

Kortreiste oppdagelser

Heldig er du som har hytte i Vestfold, med sommerparadiset rett utenfor hyttedøra! Lange late dager på hytta hører sommeren til, med grilling, bading, soling og strandlek. Men, sommeren er også så mye mer.

Les mer..

Fartsblind med raske båter

Fra 2022 kan du ikke lenger uten videre gi jernet og kjenne på fartsgleden på sjøen. I alle fall ikke hvis båten din kan gjøre 50 knop eller mer. Da må du sertifiseres.

Les mer..

Fra jordbær til lek og kunnskap

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

Les mer..

Brygger – til glede og besvær

Ønsker du å anlegge en ny brygge på fritidseiendommen din i dag, må det nok konstateres at det vil bli med drømmen. De nasjonale reglene om bygging i strandsonen er svært strenge.

Les mer..

Komfort i høyden

Nordmenn trives godt når de er tett på naturen. Derfor har tretopphyttene tatt oss med storm.

Les mer..

Kontrastenes årstid på hytta

Hytta kan brukes hele året. Men hyttemegler Daniel Kamås Shahabi velger seg høsten som både byr på stillhet og storm. For Daniel er høstens jakt i skjærgården et høydepunkt.

Les mer..

– Barna trenger kultur

Sommerferien byr på både bading, lek og hyggelig samvær på hytta. Men i ti dager i juli kan ferieopplevelsen toppes med spennende kulturopplevelser for barn i alle aldre.

Les mer..

Bruker mer tid på hytta

Hytter i Norge ble i 2018 i snitt brukt 55 dager i året. I 2015 var tallet 43 dager. Redaktør i Boligkanalen og partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, har sine tanker om det.

Les mer..

Hotellferie på hytta eller nyte og yte

Per og Lotte elsker å være på hytta om sommeren. Også foreldrene er glade for at de kan tilbringe ferien sammen. Det styrker fellesskapet i familien.

Les mer..

Flytter sjela til hytta

Å være på hytta bare fem-seks uker om sommeren er litt for smått. Da rekker hun ikke å gjøre alt hun skal gjøre.

Les mer..

Hvor er glassmaneten?

Når brennmanetene følger strømmen inn mot strender og svaberg, er badegleden borte for mange av oss. Men den uskyldsrene glassmaneten skaper ingen redsel. Men hvor er den blitt av, spør mange seg.

Les mer..

Startbua – ettertraktet kystledhytte

Den er minst i areal, men størst i antall besøk. Den bitte lille Startbua, ytterst på moloen på Hvasser, er den mest ettertraktede kystledhytta i Vestfold.

Les mer..

Gjør hva du vil – midt i byen!

Da Dreamport åpnet dørene i september 2018, fikk Sandefjord et opplevelsessenter som er helt unikt i norsk sammenheng. Ved hjelp av virtual reality-teknologi, kombinert med en bar og muligheter for matservering, er Dreamport et spennende tilskudd til byens utvalg av underholdning og opplevelser.

Les mer..

Danse med bølger

Bli med forfatter og kajakkentusiast Vigdis Askjem på en indre og ytre padlereise mellom holmer og skjær i Færder nasjonalpark.

Les mer..

Hoppeglede i Vestfold

Når aktivitetsbehovet ikke lenger lar seg tilfredsstille på eller rundt hytta, kan Norges største trampolinepark være løsningen.

Les mer..

Bruker ferien til å handle

Sommeren er ikke fritid for den som driver handel. I alle fall ikke der turistene trives.

Les mer..

Til hest mot Verdens Ende

På rekke og rad kommer jentene leiende på hver sin hest. Noen av hestene er langbente, slanke dyr ment for sprangridning. Andre er litt mindre, godt egnet til å ta i et tak på åkeren. Men alle utfører lydig det de unge menneskene befaler.

Les mer..

Det ultimate hyttekjøretøy?

Rask og køfri handletur mens du får mosjon uten å bli svett. Det går faktisk an.

Les mer..

– Moro å skape

– Har du først bygd en båt en gang, kommer lysten på å bygge snart igjen, mener Tore Johansen. Snart kan han sette den tredje selvbygde sjekta på vannet.

Les mer..

Barn er lim

Barn bidrar positivt til å lime generasjonene sammen. De fyller en funksjon i det moderne stress-samfunnet. Ingenting vekker så mye følelser og engasjement som barn

Les mer..

Hytta – samlingssted for storfamilien

Søstrene ville beholde familiehytta i Sandefjord i fellesskap. Lange samtaler, behovsanalyser og god planlegging har lagt et godt grunnlag for et vellykket møte mellom flere generasjoner.

Les mer..

Vil fjerne regelverk for vannscooter

Om forenklinga av regelverk for vannscootere blir vedtatt, kan det bli fullt frislipp for vannscootere rundt hyttene i Vestfold i sommer.

Les mer..

Høyt henger de – men sure er de ikke

Hun er i sitt ess når hun henger i en vaier 30 meter over Lågen. Da er det er ingenting som tyder på at alderen tynger.

Les mer..

Ti år med folkefest

Vestfold har i mange år vært velsignet med en mangfoldig festival- og revysommer. Men bare Sandefjord kan skilte med Fjordfesten – en folkefest for hele familien. I sommer møtes glade festivaldeltakere for tiende gang.

Les mer..

En hytte er ikke bare en hytte

Hyttas byggetradisjoner og beliggenhet, er langt på vei avgjørende for hvilke produkter og farger vi velger.

Les mer..

Toppkarakter til Høyt og Lavt

Når Anne Marie Christoffersen henger i en vaier 30 meter over Lågen er det ingenting som tyder på at alderen tynger.

Les mer..

Allemannsretten med på kjøpet

”Riv ned gjerdene” sang visesangeren Lars Klevstrand midt på 1970-tallet. Den oppfordringen tok kommunene i Vestfold på stort alvor. Kystlinjen har i de siste 25 år blitt stadig mer tilgjengelig for allmennheten.

Les mer..

Snakk om sommerferien nå!

Det er ingen selvfølge at tre generasjoner skal like å være sammen. I alle fall ikke over lengre tid.

Les mer..

Sol øker kjøpelysten

De gode minnene fra solfylte sommerdager vekker kjøpelysten. Derfor ga sommeren 2014 hyttemarkedet et prisløft i fjor.

Les mer..

Trær på toppen

Fem prosent av de sakene juristene i Huseiernes Landsforbund håndterer, er nabotvister. Høyest på listen over nabotvister står trær.

Les mer..

– Måtte ha flaks

Han satte to krystallklare krav: Hytta skal være mest mulig vedlikeholdsfri, og den skal være ferdig til skoleferien.

Les mer..

Færre tar vårpussen selv

På samme måte som med bilen, blir båten stadig mer komplisert å skru på selv. Likevel kan noe gjøres selv.

Les mer..

Fanger delikatesse med klesklype

De små, grønne krabbene ungene fanger med en klesklype, er blitt kokkens store favoritt.

Les mer..

Ivaretar norsk hyttetradisjon

– Vi har lange og gode hyttetradisjoner her til lands. Her vil folk ha fred og ro. Vi ønsker å passe på hyttefreden for hyttefolket.

Les mer..

Kysten har flest soltimer om sommeren

Er det bedre vær på Vestfoldkysten enn i Oslo? Hvordan blir sommerværet? Hytteavisen søkte en kapasitet på området vær, og møtte statsmeteorolog Kristen Gislefoss til en prat.

Les mer..

Tenk landsted ved sjøen

– på en ny måte! Et landsted ved sjøen kan like gjerne være en leilighet eller enebolig!

Les mer..