fbpx

Aktuelt

Moderne, plassutnyttelse og vedlikeholdsfritt

– Hva rører seg innenfor hyttearkitektur; hva er folk opptatt av, hva er de siste trendende og hvordan løse nybygg i forhold til byggekrav? Vi tok en prat med artkitektene Håvard B. Olsen og Haakon Sander Pedersen i Vårdal Arkitekter.

Les mer..

Husk å sortere mens du er på ferie

Det er like viktig å kildesortere når du er på ferie, om ikke viktigere. Nysgjerrig på hvorfor? Vi tok kontakt med Vestfold Avfall og Ressurs AS (Vesar) for å få litt informasjon om sortering.

Les mer..

Vurderer du å leie ut hytta? Dette bør du tenke på.

Hytteutleie kan lønne seg, men også by på noen utfordringer. Forsikringsrådgiver Vibeke Thoresen har noen gode råd til deg som vurderer å leie ut.

Les mer..

Reduksjon i 2024 og mulig bortfall i 2025 – kan spare flere tusen

I fjor innførte Larvik kommune eiendomsskatt for første gang. I år er det Høyre som leder bystyret og blant sakene de gikk på valg på var bortfall av eiendomsskatt. Det kan være en hyggelig nyhet for 2025. Her følger en status om situasjonen fremover.

Les mer..

Klargjøring for salg

Vær ute i god tid. Gå gjennom eiendommen og lag en plan, selv om du ikke skal selge før om to år. Det er mye som bør være på plass for å få til et best mulig salg. Her får du noen tips.

Les mer..

Ny utgave av Hytteavisa – les 2024-utgaven her!

Vi har gleden av å presentere 2024-utgaven av Hytteavisa i digitalt format. Du kan lese den allerede nå og så kommer den i posten etter påske.

Les mer..

En investering i fritid som også gir god avkastning

Vi spurte fire spørsmål til fire økonomer, om deres tanker om hyttemarkedet i Vestfold. Her er svarene.

Les mer..
Foto av biolog Pia Ve Dahlen under vannet

En status på havmiljøet

Hytteavisa tok kontakt med noen forskere og biologer for å høre om status på fremmedelementer og reduksjonen i torskebestanden i havet vårt. Har de tro på at vi kan få bukt med disse utfordringene i havmiljøet?

Les mer..

Hytteutgiftene kan øke med flere ti-talls tusen i året

I desember i fjor bestemte kommunestyret i Larvik å innføre eiendomsskatt på bolig og hytter. – Det kan føre til store økninger i faste kostnader for hytteeiere, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Les mer..

Søndre Strandskogen – 18 nye hytter

For første gang på over 40 år kommer det et hyttefelt ved sjøen i Sandefjord. Kun 10 minutter å gå til sjøen og populære Skjellvika på Østerøya.

Les mer..

Sjøhytter har vært, er og blir en sikker investering

– Jeg tror at markedet blir bra i år. På fjellet er det bygd tusenvis av hytter og det planlegges å bygge tusenvis av nye hytter. Ved sjøen bygges det nesten ikke nye hytter i det hele tatt og det er den store forskjellen, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Les mer..

Det siste innen hagemøbler

Vi tok en tur til Hageland Gjennestad i Stokke, en av Norges største forhandlere av utemøbler.

Les mer..
Hytteavisa

Viktige forhold må dokumenteres i markedsføring

Før du skal selge hytta bør du tenke på å dokumentere alle forhold som er forbundet med den. Det kan gi store utslag når du selger.

Les mer..
Rød hytte

Slik tar du best vare på hytta

Å eie en hytte gir mange gleder, men det fører også med seg noen forpliktelser. Passer du på og følger opp disse, kan det spare deg for store utgifter.

Les mer..

Økt hyttetakst kan mangedoble hyttekostnadene

En ny modell for formuesberegning er på høring. Mange kommuner skal også i gang med retaksering av verdien på hytter. Økt formuesskatt og eiendomsskatt samt økte strømpriser kan gi ekstreme utslag på hytteutgiftene.

Les mer..
Foto av Tore Solberg ved vannkanten sommeren 2021

Fortsatt norgesferie, brennhett hyttemarked og nye lover

I år bør du planlegge hyttesalget tidligere. Nye lover i 2022 gjør at du må ha bedre dokumentasjon på plass. Dette kombinert med et fortsatt hett hyttemarked vil øke prisene.

Les mer..

På tide å vrake den gamle båten?

Ikke la den gamle, utrangerte båten din skjemme ut vår vakre skjærgård. Du får utbetalt 1000 kroner når du leverer fritidsbåten til et lovlig avfallsmottak som båtvrak.

Les mer..

2020: Rekordenes rekordår

Alle omsetnings- og prisrekorder sto for fall i fritidsmarkedet i 2020. Med forbehold om all usikkerhet koronaepidemien skaper, er det grunn til å tro at utviklingen fortsetter inn i 2021.

Les mer..

Hvem bestemmer over de private veiene?

I mange hytteområder er det private veier og veilag. Dette gir ofte utfordringer knyttet til hvem som bestemmer og hvem som skal betale. Huseiernes advokat rydder opp.

Les mer..

Effektivt med hjemmekontor på hytta

Et lite rom på hytta, en laptop, to ekstra skjermer og nok data på telefonen er det som skal til for å kunne gå rett fra kontoret over i feriemodus.

Les mer..

Sørg for god lufting på hytta

Hytta påvirkes av klimaendringer. Det får konsekvenser for nødvendig tilsyn og mulige tiltak ved hyttesesongens start. Lufting er viktigere enn noen gang, sier byggmester Joachim Andersen.

Les mer..

Kontrastenes årstid på hytta

Hytta kan brukes hele året. Men hyttemegler Daniel Kamås Shahabi velger seg høsten som både byr på stillhet og storm. For Daniel er høstens jakt i skjærgården et høydepunkt.

Les mer..

– Store ting skjer i Oslofjorden

Det har vært mye fokus på at torskebestanden i Oslofjorden plutselig er borte. Men dette er ikke et torskeproblem. Det er et økosystemproblem.

Les mer..

Møte mellom menneske og natur

Tre sammenbundne bygningskropper smyger seg langs svabergets naturlige buktninger. Grånet treverk i både veggkledning og på tak forsterker inntrykket av at hytta er skapt av naturen.

Les mer..

Krisetider kan bidra til stigende priser

Til tross for koronakrise er det god grunn til å tro at prisene på sjøhytter i Vestfold vil fortsette å stige.

Les mer..

Huleika skal beskyttes

Hvis du har en hul eik på eiendommen din, må du tenke deg godt om før du starter motorsaga.

Les mer..

Fra finans til eiendom

Når fritidsavdelingen i Eiendomsmegler 1 i Sandefjord utvider virksomheten, har de styrket teamet. Daniel Kamås Shahabi vil bidra til at meglerhuset blir mer synlig også i markedet for fjellhytter og helårshytter.

Les mer..

Endringene i tomtefesteloven

– reglene om regulering av festeavgift ved forlengelse og noen erfaringer

Les mer..

Krav om garantistillelse også ved salg av nøkkelferdige frititidsboliger

En nylig vedtatt endring i avhendingslova vil bidra til å utviske grenseflatene mellom avhendingslova og bustadoppføringslova. Fra og med 1. januar 2019 plikter entreprenøren å stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12 også ved salg av nyoppført fritidsbolig etter avhendingslova.

Les mer..

Nytt liv i gammel skjærgårdshistorie

Kombinasjonen av at alt måtte gjøres, og at ingenting var lov, uten godkjent søknad, skremte ikke Sigurd og Helene Hammerstad fra å kjøpe det gamle skipperhuset på Søndre Årøy i Færder nasjonalpark.

Les mer..

Skjærgårdens Harley Davidson

Står du på brygga i Stavern og er litt dårlig retningsorientert, kan du fort komme i tvil om hva som forårsaker den jevne, dovne lyden. Den rolige dunkingen fra ei tresjekte er til forveksling lik gromlyden fra den landbaserte motorsykkelen. Men bare sjekta kan gå på vannet!

Les mer..

Store muligheter i storkommunen

Sandefjord er mye mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Et variert og voksende næringsliv sørger for høy aktivitet året rundt.

Les mer..

Eggbutikk – med litt attåt

Entusiasme pirrer nysgjerrigheten. Selv presenterer Fat og Fe seg som en gårdsbutikk som er overivrig opptatt av økologiske, bærekraftige, miljøvennlige og pene produkter.

Les mer..

Tilbud og etterspørsel i ubalanse

Markedet preges av stor etterspørsel etter hytter. Men tilbudet står ikke i forhold til etterspørselen.

Les mer..

Færder er et faktum

Den første dagen i 2018 opphørte hyttekommunene Nøtterøy og Tjøme å eksistere. Kommunereformen har lagt grunnlaget for en godt planlagt sammenslåing. Færder kommune har oppstått.

Les mer..

Stor etterspørsel etter sjøhytter i Vestfold

Eiendomsmegler Tore Solberg har enormt travle dager for tiden. Det er vesentlig mer ”trøkk” i markedet i år enn på lenge, sier han.

Les mer..

Kamp om båtplass på hytta

Med økende velstandsutvikling i samfunnet ser vi at tilgang til kystlinje både for bading og båtliv er i ferd med å bli et knapphetsgode.

Les mer..

Trangt om plassen på Tjøme

En oversikt over alle hyttekommuner i Norge viser at Tjøme topper statistikken over hyttetetthet. Det setter store krav både til hytteeier og fastboende for å holde på husfreden.

Les mer..

Får kjøpe Hvaler-tomt for 42.000 kroner

I en dom i Borgearting lagmannsrett før jul ble det slått fast at det skal mer enn litt hobbyvirksomhet til for å komme inn under det såkalte landbruksunntaket.

Les mer..

Høyt henger de – men sure er de ikke

Hun er i sitt ess når hun henger i en vaier 30 meter over Lågen. Da er det er ingenting som tyder på at alderen tynger.

Les mer..

Ti år med folkefest

Vestfold har i mange år vært velsignet med en mangfoldig festival- og revysommer. Men bare Sandefjord kan skilte med Fjordfesten – en folkefest for hele familien. I sommer møtes glade festivaldeltakere for tiende gang.

Les mer..

Trær og hekker skaper konflikt

Sommerens gleder kan for mange bli ødelagt av nabokrangel.

Les mer..

Det bygges igjen hytter på Tjøme

I 2015 opphevet hyttekommunen det mer enn 40 år gamle forbudet mot å bygge flere hytter.

Les mer..

Velger alternative terrassegulv til hytta

I mange år var impregnerte materialer nærmest enerådende på brygger og terrasser. I dag er valgmulighetene utvidet. Det er det mange som benytter seg av.

Les mer..

Er du i tvil, så spør!

Om brygga di begynner å skrante, vil du kanskje sikre den for fremtiden. Da er det viktig å holde tunga rett i munnen, trekke pusten godt og vente litt med impulsreparasjoner.

Les mer..

Hva er fremtidsfullmakt?

Hvordan skal dine økonomiske og personlige interesser ivaretas hvis du ikke lenger klarer det selv? Med en fremtidsfullmakt kan du bestemme hvem som skal ta vare på deg hvis du ikke lenger klarer det selv.

Les mer..

Finn grensene dine

Det er mye billigere å betale for oppmåling av hyttetomta di enn å betale advokater i en eventuell grensetvist.

Les mer..

Få boliger omgjort til fritidsboliger

Det har ikke vært noe renn på salg av boliger til hytteformål i Larvik kommune.

Les mer..

Sande grunngir for ”stutt”

Det er en lovfestet rett å få en begrunnelse for taksten kommunen legger til grunn for å fastsette eiendomsskatt, en såkalt ”stutt grunngjeving”. Begrunnelsen må riktignok tilpasses det enkelte vedtak, […]

Les mer..

Stort gebyr-sprik på hyttemarkedet

For mange er det utenkelig med hytte i skjærgården uten båt. Men båt krever båtplass.

Les mer..

Endret eiendomsskatten

Bortsett fra i Sande er ikke eiendomsskatt i kystkommunene i Vestfold aktuell politikk i dag.

Les mer..

Opplever rush på arveoppgjør

Det er stor aktivitet på eiendomsmarkedet. Hytter, hus og familieeide bedrifter overføres fra en generasjon til neste. Frykt for gjeninnføring av arveavgiften kan være årsak.

Les mer..

Hytta i Vestfold ble til fem Oslo-leiligheter

De valgte å selge hytta og fordele gevinsten på fem barnebarn. Resultatet var god forrentning og stor glede.

Les mer..

Tore Solbergs 24 investeringstips

Skal du selge eller kjøpe hytte i Vestfold er det få eller ingen som har mer kompetanse enn Tore Solberg. Her har han satt opp sine 24 beste tips. Verdt å lese.

Les mer..

På sjø´n for å hente mat

Det er kanskje billigere å kjøpe det i fiskebutikken. Men sjøkreps, hummer og annet snadder fra havet smaker enda bedre når du fanger den selv. Dessuten er det jo mye morsommere.

Les mer..

Ølbrygger driver voksenopplæring

For mange nordmenn er øl ensbetydende med pils. Det er langt fra virkeligheten, skal vi tro ølbrygger Dan Simen Bergsagel. Hans kall er å vise mangfoldet av øltyper.

Les mer..

En hytte er ikke bare en hytte

Hyttas byggetradisjoner og beliggenhet, er langt på vei avgjørende for hvilke produkter og farger vi velger.

Les mer..

Kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Les mer..

Derfor bør du IKKE droppe kontrakt

To av tre dropper å skrive kontrakt med håndverkeren. Her er grunnene til at det er en dårlig idé.

Les mer..

Rekordstor etterspørsel etter hytte i Vestfold

Ikke siden rekordåret 2007 har etterspørselen etter hytter langs Vestfold-kysten vært så stor som nå.

Les mer..

Åpner for hyttetomter

I flere tiår har det nærmest vært sett på som umulig å skaffe seg en hyttetomt langs Vestfold-kysten. Nå åpnes det igjen for nybygging.

Les mer..

Avklarende temakveld

Over 60 lyttende og spørrende hytteeiere dukket opp på eiendomsmegler Tore Solbergs årlige temakveld om generasjonsskifte og tomtefeste.

Les mer..

Mange fikk svar på temakveld

Da Tore Solberg i Eiendomsmegler1 sammen med advokatfirmaet Tenden arrangerte temakvelder i fjor vår, var spørsmålene mange. Det var svarene også.

Les mer..

Tyveåring i ny drakt

Hytteavisa er ingen nyskapning. Den er derimot et papirprodukt i ny innfatning. På grunnmuren av en 20 år lang tabloidavishistorie vokser en helt ny hytteavis fram.

Les mer..

Hytteidyll gjennom generasjoner

Hytta har mange forskjelligartede kvaliteter. Fritidsboliger representerer ofte store verdier, både av økonomisk og ikke økonomisk karakter.

Les mer..

– Måtte ha flaks

Han satte to krystallklare krav: Hytta skal være mest mulig vedlikeholdsfri, og den skal være ferdig til skoleferien.

Les mer..

Færre kommuner i Vestfold

Du som har hytte på Tjøme eller Nøtterøy vil trolig ikke lenger ha hytte der i 2018. Da heter hyttekommunen din Færder.

Les mer..

Endringer i tomtefesteloven

1. juli 2015 trådte de lenge varslede endringene i tomtefesteloven i kraft. Bakgrunnen var at Norge ble dømt i Menneskerettighetsdomstolen fordi Stortinget ikke i tilstrekkelig grad hadde vurdert vernet om […]

Les mer..

Hytteavisa også på nett

Hytta ved sjøen er ikke lenger bare et sted for skoleferien. Vi haler og drar i sesongen og gjør den så lang vi bare kan – noen av oss gjør hyttetilværelsen til et helårsprosjekt.

Les mer..

Nye byggeregler

Det ble 1. juli i fjor innført en del nye regler byggesaksdelen i plan- og bygningsloven. Bakgrunnen for dette var blant annet at så mye som en tredjedel av kommunenes byggesaker gjaldt såkalte mindre byggetiltak, og at disse stod for en uforholdsmessig stor del av klagesakene

Les mer..

Tjøme åpner for kjeller

Det politiske flertallet i kommunestyret i Tjøme har åpnet for å utvide hytta under bakken. Det tillates også nybygg av hytter i kommunen.

Les mer..