fbpx

Kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Publisert: 31. januar 2017    -   Skrevet av: Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Beckers, Nordsjö, Tapethuset

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet. Små grep kan gi store effekter. Du kommer langt med et malingsspann, noen nye tekstiler, en rull med tapet eller litt folie.

Mal stolene

Det er lett å tenke at de litt slitne, gamle kjøkkenstolene passer best på dynga. Men så lenge de er hele og i god stand, kan du gjøre det til et lite «gjør det selv»-prosjekt og male stolene nye! Bruk en ekstra robust maling, gjerne en forsterket akrylkvalitet.

UREDD_Foto_Beckers

NYTT LIV: Gi gamle stoler nytt liv med maling. Har du flere «odde» stoler, mal de i samme farge for å skape en helhet med variasjon. (Foto: Nordsjö)

Ta inn nye tekstiler

Det er utrolig hva du kan gjøre med litt tekstil. Nye gardiner, et teppe på gulvet, noen friske puter eller et par nytrukne stoler – det er lite som skal til før hele rommet løftes.

TEKSTILENES-TALE_Foto_Tapethuset
TEKSTILENES TALE: Ikke undervurder tekstilenes makt. De får hele rommet til å endre karakter. (Foto: Tapethuset)

 

Forny halvmeteren

Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det en liten halvmeter som skriker etter fornying. Et malingsspann eller en liten rull med tapet er alt du trenger for å sette en personlig touch her. Velg en vaskbar maling eller gå for et tapet som tåler litt, helst et vinyltapet. Og beskytt det gjerne med en glassplate, i hvert fall i sprutsonen.

Lag en tavle

Mal en oppslagstavle på skapet eller veggen,   der du kan holde orden på handlelister og kalendere. Både dekorativt og praktisk! Du får tavlemaling i både klassisk sort og i ulike farger.

TØFT-MED-TAVLE_Foto_Beckers
Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Få «ny» kjøkkeninnredning

En rimelig måte å forandre hele kjøkkenet på, er å male kjøkkeninnredningen i en ny farge. Det koster ikke stort og er en enkel jobb. Eller du kan feste selvklebende designfolie på slette skapdører og oppnå et helt nytt uttrykk.

Mal gulvet

Vegger, tak og gulv er store flater som gjør mye med et rom. Gulvet er en enkel flate å male. Du må bare få ut møblene og forsikre deg om at gulvet er rent, fast og tørt før du setter i gang. De aller fleste gulvmaterialer kan males. Bruk en god og slitesterk gulvmaling.

980x150