fbpx

Tips

Foto av miniveksthus på veranda

3 tips til vedlikehold av hytte-hagen

Tom Egeberg Hvål, fra NRK-serien «Grønn glede», har tre tips for å få fine planter som holder lenge. Sjekk og noter!

Les mer..
Foto av oliventre og fikentre på hytta

Slik fikser du hyttehagen – enkelt og greit

Tom Egeberg Hvål, fra NRK-serien Grønn Glede, bobler over av gode tips for din hyttehage. – Finn planter som passer inn i naturen rundt hytta, velg planter som er holdbare, bruk selvanningssystemer og gjødsel. Og så er det gøy med urter, bær og sitrusplanter, forklarer han.

Les mer..
Foto av padler i kajakk

Tines tips om kajakkpadling

Hva bør man tenke på som nybegynner, og hva bør erfarne også vurdere når de skal padle kajakk? Kajakkpalder Tine Raisbæk gir deg svarene.

Les mer..

Her er din gratis vaskehjelp!

Å vaske fasaden på huset eller terrassen når det regner er noe av det smarteste du kan gjøre. – Regn er din egen «Vaskepott». Det gjør jobben enklere for deg, sier seniorrådgiver hos ifi.no, Robert Walmann.

Les mer..

Velg riktig gulv til hytta

Funksjonelt, varmt og lunt. Tre viktige stikkord når det kommer til valg av gulv på hytta. Her er rådene du trenger for å velge riktig.

Les mer..

Hvorfor det er smart å behandle terrassen på hytta?

Vil du ha en vakker terrasse som holder seg fin lenge? Løsningen er å behandle den. Nå viser IFI vei i jungelen av produkter som gir nytt liv til uteplassen.

Les mer..

Liten «b(r)yggeaktivitet» i Vestfold

Båtsalget øker ifølge båtforhandlere. Noen roper om mangel på båtplasser, men så langt er det få planer om å øke kapasiteten.

Les mer..

Forsikringer for hytteeieren

Å ha gode forsikringer er viktig uansett livssituasjon. Som eier av en fritidsbolig er det flere forsikringer som kan være aktuelle. Men hvilke bør du egentlig ha?

Les mer..

Trendy å bygge smart

Mange vil at den nye hytta ved sjøen skal framstå som en hytte og ikke en stor enebolig. Det setter krav til effektiv utnyttelse av et begrenset areal.

Les mer..

Sørg for god lufting på hytta

Hytta påvirkes av klimaendringer. Det får konsekvenser for nødvendig tilsyn og mulige tiltak ved hyttesesongens start. Lufting er viktigere enn noen gang, sier byggmester Joachim Andersen.

Les mer..

«Alt» om din eiendom

Om du vil lære hytteeiendommen din bedre å kjenne, er www.kartverket.no et godt sted å begynne.

Les mer..

Utekjøkken på hytta – skal tåle frost og varme

Mange bruker mer og mer tid på hytta. Derfor er utekjøkken blitt en stadig mer populær utvidelse av uteområdet. Når du planlegger et utekjøkken, er det viktig å ta hensyn til vårt nordiske klima.

Les mer..

Opplev herlige Sandefjord

Vestfolds Riviera har alle ferieopplevelsene du drømmer om.

Les mer..

Forbered deg på kaldere tider

Gradene på gradestokken kryper nedover. Nå er det på tide å gjøre hytta klar for å møte den kalde tida.

Les mer..

Slik finner du farger til hytta

Hva er viktig å tenke på når man skal finne farger til hytter? Fargekonsulent Gry Spratt ser etter nyanser som harmonerer med omgivelsene uten å miste fokuset på det personlige preget og hyttekosen.

Les mer..

Fortsatt like aktuelt å gi gode tips om hyttesalg

I mars 1997 skrev eiendomsmegler Tore Solberg to sider med nyttige tips på et A4-ark. Den gang var det 9 gode tips, men i løpet av årene har Tore nå 24 gode tips til deg som går med tanker om å selge hytta.

Les mer..

Tenk Sandefjord hele året!

Sandefjord er mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Her er det enkle hverdager, kort vei til alt og spennende jobber året rundt.

Les mer..

«Alle har en liten Lars Monsen i seg»

Det er typisk norsk å være glad i naturen, mener Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Det anfører han som en grunnene til at så mange har eller ønsker seg hytte.

Les mer..

Valget neste år kan gi arveavgift

Både Ap, SV, MDG og Rødt har varslet at de ønsker å gjeninnføre arveavgift. Arveavgiften ble avviklet av Erna Solbergs regjering i 2014. Flere tar til orde for at mange bør vurdere å ta arvegrep.

Les mer..

Kortreiste utflukter i Vestfold

Som hytteeier i Vestfold har du ferieparadiset rett utenfor hyttedøra. Avstandene er korte og opplevelsene mange. Fra Holmestrand i nord til Stavern i sør tar det en liten time med bil. Du trenger med andre ord ikke dra langt for å skape gode ferieminner. Vi er ikke lenger et eget fylke, men Vestfoldnavnet lever og leverer. Sommeren 2020 er spesiell.

Les mer..

– Bli venn med «den jævla naboen»

Det er god økonomi i å bli venn med hyttenaboene dine. Dessuten kan det jo faktisk gjøre fritiden din riktig så hyggelig, mener eiendomsmegler Tore Solberg.

Les mer..

Fremtidsfullmakt

Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Mange av oss vil komme til et punkt i livet hvor vi vil være helt eller delvis ute av stand til å ivareta egne interesser. Ved hjelp av en fremtidsfullmakt kan du selv bestemme hvem du vil skal ivareta dine ønsker hvis behovet oppstår.

Les mer..

Antall hyttebranner øker

Årlig er det ifølge Norsk Brannvernforening branner og branntilløp i over 1000 hytter og fritidsboliger i Norge. Vel 600 fører til såkalte varme branner, der ilden har kommet ut av kontroll.

Les mer..

Gir folket naturopplevelser

– Folk er ikke mangelvare, sier Tom Egil Thorstensen som bruker fritida si til å binde sammen kysten fra indre Larvik havn til Kjerringvik med en merket kyststi.

Les mer..

Gode minner for hele livet

For den voksne er gode barndomsminner viktige. Gode opplevelser bidrar til å gjøre oss robuste. Hytta er i en særstilling som stedet der gode minner gir positive følelser. Men de gode minnene kan fort bli endret til negative følelser.

Les mer..

Rettigheter ved avlysing av festekontrakten og kjøp av tomta

Ved avlysing av festekontrakten er det ekstremt viktig å få videreført rettighetene som er tinglyst i festekontrakten.

Les mer..

Tore Solbergs 24 investeringstips

Få, om noen, kjenner hyttemarkedet i Vestfold bedre enn Tore Solberg. Etter mange år i bransjen har kjenner han godt til hva som lønner seg for å øke verdien på din hytte. Her er hans 24 beste tips.

Les mer..

Spar penger med riktig juridisk organisering ved tilkobling til vann og avløp

Mange hytteeiere står i dag uten tilknytning til vann og avløp (VA). Oppføring av VA-anlegg kan fort bli dyrt, men med riktig organisering kan det være mye penger å spare i form av refusjon av merverdiavgift.

Les mer..

Den nye hytteboka

Etter å ha jobbet med hytteliv og hyttepolitikk i flere år, blir jeg stadig overrasket over hvor mye som må løses med paragrafer. Noen av sakene vi arbeider med er […]

Les mer..

Vårrengjøring i fjæra

Hvis alle gjør som gjengen fra Eiendomsmegler1 i Sandefjord, vil bukter og strender langs Vestfold-kysten bli enda mer innbydende.

Les mer..

Gøy på landet

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

Les mer..

Utedoens sakte død

Fortsatt lever utedoen et hytteliv i Vestfold-skjærgården. Men behovet for friskt drikkevann i springen er ofte begynnelsen til slutten på utedoens eksistens.

Les mer..

Panelet er tilbake i trendbildet

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt.

Les mer..

Skifer er steintøft

Skifer har noe ingen andre materialer har, nemlig identitet, kompleksitet og en dimensjon av evighet.

Les mer..

Vann kan ødelegge hytta

Hytteliv er for mange slaraffenliv. Eller båtliv. Eller bading, fisking og andre trivelige aktiviteter. Men pass deg for vannet!

Les mer..

Beise eller male hytta – slik velger du

Både beis og maling gir mange års fullgod beskyttelse til hytta ditt. Hvilket du velger er langt på vei et spørsmål om smak og behag: Vil du se treverkets tegninger, eller ønsker du en dekkende og jevn behandling?

Les mer..

Eggbutikk – med litt attåt

Entusiasme pirrer nysgjerrigheten. Selv presenterer Fat og Fe seg som en gårdsbutikk som er overivrig opptatt av økologiske, bærekraftige, miljøvennlige og pene produkter.

Les mer..

”Må ha” i hytteapoteket

Latter og lek i strandkanten kan fort endre seg til smerte og gråt. Da er det viktig å ha både kunnskap og hjelpemidler som lindrer. Apoteker Bror-Lennart Mentzoni ved Gokstad Apotek i Sandefjord har tips og råd.

Les mer..

”Compact living” på hytta

Selv om leilighetene i storbyene preges av stadig færre kvadratmetere, er arealet ofte en faktor som skiller hjemmet vårt fra hytta.

Les mer..

Oppløsning av sameie

Mange hytter er eid i sameie. Ikke bare mellom ektefeller/samboere, men også mellom andre familiemedlemmer. Hytter går gjerne i arv, og med det utvides som regel antall sameiere. Jo flere sameiere, jo større […]

Les mer..

Fokus på høflighet og pålitelighet

Du skal føle deg trygg på at håndverkeren du får i hus har den rette kompetansen. Men du skal også kjenne trygghet for at det er en ryddig og pålitelig person du åpner dørene for.

Les mer..

Eksperthjelp fra Bademiljø gir trygghet

Enten du skal oppgradere badet, få til en bedre avløpsordning, eller du trenger å bytte et blandebatteri på hytta, er det naturlig å ta kontakt med Werner Barth Bademiljø på Pindsle i Sandefjord.

Les mer..

Ta småskader med en gang

Gjør det til en vane å reparere småskader på huset med en gang. Da sparer du både tid og penger.

Les mer..

Barn er lim

Barn bidrar positivt til å lime generasjonene sammen. De fyller en funksjon i det moderne stress-samfunnet. Ingenting vekker så mye følelser og engasjement som barn

Les mer..

Hytta – samlingssted for storfamilien

Søstrene ville beholde familiehytta i Sandefjord i fellesskap. Lange samtaler, behovsanalyser og god planlegging har lagt et godt grunnlag for et vellykket møte mellom flere generasjoner.

Les mer..

Mal din hytte når det er tørt

Tar du fram rull og pensel og frisker opp hytta di med et strøk maling, er det smart å ta det før sommeren tar over.

Les mer..

Trær og hekker skaper konflikt

Sommerens gleder kan for mange bli ødelagt av nabokrangel.

Les mer..

Velger alternative terrassegulv til hytta

I mange år var impregnerte materialer nærmest enerådende på brygger og terrasser. I dag er valgmulighetene utvidet. Det er det mange som benytter seg av.

Les mer..

Velkommen til Temakveld 26. mai

Eiendomsmegler 1 med Tore Solberg og Tenden Advokatfirma inviterer til Temakveld. Tema: Hyttejus og tomtefestesjekk. Arrangementet er GRATIS

Les mer..

Stort gebyr-sprik på hyttemarkedet

For mange er det utenkelig med hytte i skjærgården uten båt. Men båt krever båtplass.

Les mer..

Tore Solbergs 24 investeringstips

Skal du selge eller kjøpe hytte i Vestfold er det få eller ingen som har mer kompetanse enn Tore Solberg. Her har han satt opp sine 24 beste tips. Verdt å lese.

Les mer..

En hytte er ikke bare en hytte

Hyttas byggetradisjoner og beliggenhet, er langt på vei avgjørende for hvilke produkter og farger vi velger.

Les mer..

Kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Les mer..

Derfor bør du IKKE droppe kontrakt

To av tre dropper å skrive kontrakt med håndverkeren. Her er grunnene til at det er en dårlig idé.

Les mer..

Vinterstenging av hytta

Fant du hytta slik du ønsket når du skulle åpne etter vinteren? Hvis ikke var det kanskje noe du glemte sist høst. Hytteavisen har funnet en sjekkliste som vi håper du kan ha nytte av når den tid kommer.

Les mer..

Fortsatt mulig å male

Har du ikke rukket å male huset i sommer? Ikke fortvil; med normale værforhold kan du svinge pensel og rulle langt ut i september.

Les mer..

Avklarende temakveld

Over 60 lyttende og spørrende hytteeiere dukket opp på eiendomsmegler Tore Solbergs årlige temakveld om generasjonsskifte og tomtefeste.

Les mer..

Mange fikk svar på temakveld

Da Tore Solberg i Eiendomsmegler1 sammen med advokatfirmaet Tenden arrangerte temakvelder i fjor vår, var spørsmålene mange. Det var svarene også.

Les mer..

Tyveåring i ny drakt

Hytteavisa er ingen nyskapning. Den er derimot et papirprodukt i ny innfatning. På grunnmuren av en 20 år lang tabloidavishistorie vokser en helt ny hytteavis fram.

Les mer..

Allemannsretten med på kjøpet

”Riv ned gjerdene” sang visesangeren Lars Klevstrand midt på 1970-tallet. Den oppfordringen tok kommunene i Vestfold på stort alvor. Kystlinjen har i de siste 25 år blitt stadig mer tilgjengelig for allmennheten.

Les mer..

24 investeringstips

24 investeringstips til hytta.

Les mer..

Hytta viser hvem du er

Skal du bygge om hytta. Eller kanskje du skal bygge på? Kanskje er du så heldig at du skal bygge helt nytt. Uansett bør du bruke tid – tid til tenke.

Les mer..

Snakk om sommerferien nå!

Det er ingen selvfølge at tre generasjoner skal like å være sammen. I alle fall ikke over lengre tid.

Les mer..

Naboen – din nærmeste fiende

I høst kom en bok på markedet som presenterer landets mest spektakulære nabokrangler.

Les mer..

Stygg – stort sett snill

Vi har sett den mange ganger. Og selv om vi maler over, dukker den opp igjen. Det krever litt innsats for å bli kvitt svartsoppen.

Les mer..
Foto: Jotun d1001 Egghvit og 2142 Vestlandsroed

Beis eller maling?

Om du velger å beise eller male hytta di utvendig, er langt på vei et spørsmål om smak og behag. Men maler du, kan du vente mye lenger før du må trå til neste gang.

Les mer..

Sjekk ut nye krav

Ikke godta krav fra grunneier eller grunneiers advokat uten å ha sjekket gyldigheten av kravet.

Les mer..

– Naboen forstår meg ikke

Jeg hørte nylig forsker Carlo Aall i Vestlandsforskning forklare hyttelivets økende popularitet med at færre og færre av oss har nær slekt på landet. Hytta har overtatt slektsgårdens plass.

Les mer..

Åpner for større hytter

Endrede bestemmelser i Vestfold kan gi større volum på hyttene!

Les mer..