fbpx

Vårrengjøring i fjæra

Publisert: 2. april 2019

Hvis alle gjør som gjengen fra Eiendomsmegler1 i Sandefjord, vil bukter og strender langs Vestfold-kysten bli enda mer innbydende.

– Vi er alle sammen veldig glad i fjorden, og vi bruker den mye, forteller Stian Dursett, fagansvarlig og avdelingsleder hos Eiendomsmegler1.

Samlet søppel

Man skal stelle pent med den man er glad i. Det tok hele kontoret i Sandefjord konsekvensen av. En ettermiddag i mai i fjor pakket de ryggsekkene med mat og kaffe, og tok turen ut til Grubbesand på Vesterøya.

– Derfra gikk vi fra bukt til bukt og plukket søppel, forteller han.

Rene strender

Plast i ulike materialer som ikke kunne brytes ned, dominerte funnene. Glass og metaller lå slik at det kunne skade dyrelivet. Når menneskene litt senere inntok strendene, kunne også de glede seg over plast- og glassfrie strender.

– Mye hadde ligget lenge og måtte graves fram fra sanden. Det var mye tauverk som var på vei til å løses opp, og tauverk og plast var gjerne filtret sammen med tang. Derfor var det lite egnet til gjenvinning. Derfor samlet vi alt i store plastsekker som vi kastet i en container, forteller Dursett.

Alle må med

– Vi har en fantastisk flott skjærgård som vi ønsker at hyttefolket og andre gjester skal trives i, sier Dursett.

Han mener at hvis alle gjør litt, vil kysten i Vestfold framstå fri for søppel i løpet av våren.

Vi har en fantastisk flott skjærgård som vi ønsker at hyttefolket og andre gjester skal trives i, sier Stian Dursett.

– I alle fall bør alle ha en holdning til at strendene skal se bedre ut når de forlater stranda enn da de kom, sier han og oppfordrer andre ansatte til å følge eiendomsmeglernes eksempel.

– Og husk at det er en hyggelig og sosial aktivitet med mening!

980x150