fbpx

Panelet er tilbake i trendbildet

Publisert: 19. mars 2019    -   Skrevet av: Elin Hasås Pettersen, Hasås.no

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt.

NordiskNatur_Foto_ Hasås AS

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt, hos alle generasjoner – også den yngre garde. Personlig, unikt og ekte, treverkets egenskaper er igjen i fokus.

Treverket tilbake i norske hjem

Interiørarkitekt Lene Marie Weum Knudsen i Into Design Interiørarkitekter mener at panelet har kommet for å bli. – Panelet er tilbake for fullt, og vi ser bare mer og mer av det. Det er slutt på at folk assosierer panel med gamle gulnede furuvegger, forteller Weum Knudsen. Både produktutvikling i bransjen og folks ønske om mer taktile overflater, er årsaker til at panel er tilbake i de norske hjem.

Hos den norske trelastprodusenten Hasås har de merket den økte etterspørselen etter panel. – Vi ser at stadig flere velger panel på veggene. – Jeg tror det handler mye om alle valgmulighetene panelet gir når det gjelder overflater, strukturer, behandlinger og farger, sier Elin Hasås Pettersen, markedssjef i Hasås.

vig Eleganse_Foto_ Inger Mette Meling Kostveit_ Håsas AS

Finn din stil – nyheten Stjernepanel skal gjøre det enklere å velge

– Mange av kundene våre synes det er vanskelig å velge og se for seg hvilket uttrykk panelet vil gi, forteller Hasås Pettersen. – Derfor har vi laget et nytt interiørkonsept med vår panel, som vi har kalt Stjernepanel. Her vi valgt ut en del paneler, plassert dem i fire ulike stilkategorier; Rått og Røft, Nordisk Natur, Evig Eleganse og Lun Lounge.

Rått og Røft

Rått og Røft panelene er upolerte, naturlige og røffe. Grove dimensjoner og kanter, og uhøvlede og ru overflater gir et røft og rustikt uttrykk. Stilen har røtter i det urbane, i fabrikker, industri og verksted.

Evig Eleganse

Trender kommer og går, og smaken vår forandrer seg med tiden. Panelene har glatte og rene overflater. De er tidløse, klassiske, smakfulle, rolige og vakre – og kan leve med deg i lang tid. Panelene er en perfekt ramme for et hvert interiør og en hver stil.

Nordisk Natur

Stilen er naturlig, lys, lett og vakker – inspirert av naturen rundt oss. Panelene er lyse, og malt eller beiset i naturlige og sarte farger. Treverkets struktur og naturlighet skinner gjerne igjennom.

Lun Lounge

Loungestilen er dunkle, stillferdig, sofistikert og behagelig. Varme farger, myke linjer og lun stemning preger stilen. Stilen har et stort spenn, fra det eksklusive og elegante, til det lune og mer naturlige – som vi gjerne ser i hytter.

Lag din egen stjernestil

– Stjernepanel har noen utvalgte stiler, men det er også mulig å skape sin helt egen stjernestil. Stilene skal inspirere kundene til å finne et panel de liker, og kanskje skaper de sin helt særegne stil, sier markedssjefen. Hun forteller samtidig at de kan lage alt hva kunden måtte ønske, både av profiler, farger og behandlinger.

Materialmiks i tiden

Betong, flis og gips i kombinasjon med panel, blir mer og mer vanlig i dagens interiørbilde. – Treverkets naturlighet tilfører varme i rom med mye kalde og tunge materialer, sier Weum Knudsen. Hun forteller videre at treverk også har en praktisk funksjon. – Jeg ser ofte akustiske utfordringer i nyere boliger, spesielt funkishus. Der har spiler på vegg eller himling blitt veldig populært. Spiler både demper lyden og ser bra ut, forteller interiørarkitekten.

 Yngre garde tar også panel i bruk

Trenden ses i aldersgrupper, også hos den yngre garde. – De yngre ønsker gjerne spiler eller beiset panel, men vi ser også at de gamle panelprofilene kommer tilbake. Tradisjon og gammel byggeskikk er viktig for mange, og derfor ser vi at mange av de gamle flotte panelene kommer tilbake – og det er litt gøy, sier Weum Knutsen.

Rått&Røft_Foto_ FograReklamefoto_HasåsAS

Naturlig og miljøvennlig

En annen trend treverket bygger oppunder, er miljøtrenden. Treverkets naturlige egenskaper gjør det til et miljøeffektivt valg. Et hus satt opp i treverk, vil for eksempel lagre C02 i hele husets levetid. Et innvendig panel skaper en naturlig atmosfære og uttrykk. – I Hasås er vi naturligvis opptatt av miljøeffektive løsninger. Vi har blant annet forpliktet til kun å bruke sertifiserte leverandører som henter tømmer i bærekraftige skogbruk. Det er viktig for oss, forteller Hasås Pettersen.

I Into Design opplever de også at bærekraftige og naturlige løsninger er en del av en global trend. – Vi ser gjerne at globale fokusområder gjenspeiler seg i interiørtrendene. Miljø og bærekraft er et internasjonalt fokus, dette ser vi også i interiøret, forteller Weum Knudsen.

  • Fakta om Stjernepanel
  • Gjør det enklere å velge panel gjennom fire stiler; Rått og Røft, Nordisk Natur, Evig Eleganse og Lun Lounge.
  • Stjernepanel selges hos utvalgte forhandlere, fra Stavanger i vest til Halden i øst, og mellom Oslo og Lindesnes. Kan på bestilling leveres over store deler av landet.
  • Stjernepanel leveres av Hasås AS.
980x150