fbpx

Derfor bør du IKKE droppe kontrakt

Publisert: 18. oktober 2016    -   Skrevet av: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

To av tre dropper å skrive kontrakt med håndverkeren. Her er grunnene til at det er en dårlig idé.

 

En ny rapport fra Statens institutt for forbruksforskning viser at hele to av tre ikke inngår skriftlig kontrakt med håndverkeren. Blir du en del av den statistikken, kan det koste deg dyrt.

god-grunn_steinhesstevdt_foto_robertwalmann_ifi
Kontraktskriving er grunnlaget for et godt prosjekt, sier Stein Hesstvedt i MLF

– Kontraktskriving er grunnlaget for et godt prosjekt, med høy kvalitet og forutsigbarhet i pris og leveringstid. Benytter du en seriøs aktør og skriver kontrakt, har du et godt utgangspunkt, sier Stein Hesstvedt, adm. direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

Farene er mange

Det er mange grunner til at det er en dårlig idé å droppe kontraktskrivingen.

– Ja, du kan støte på mange utfordringer. Uenighet om pris, kvalitet og tid er noen av dem. Det er et stort problem når du som kunde forventer at du får noe annet enn det du faktisk får. Uten kontrakt ligger du også mye dårligere an hvis det skulle oppstå en konflikt og du vil klage, sier Hesstvedt.

Men du kan også støte på mer alvorlige problemer. Hvis du ikke skriver kontrakt og håndverkeren ikke er ansatt noe sted eller har enkeltmannsforetak, risikerer du i verste fall å bli holdt ansvarlig for arbeidsulykker.

En stor trygghet

skriv-under_foto_marirosenberg_ifi
Du gjør lurt i å skrive kontrakt når du hyrer inn håndverker.

– Skriv kontrakt så du som kunde kan føle deg trygg. Det finnes enkle standardkontrakter du kan benytte deg av. I tillegg bør du sjekke firmaets økonomiske situasjon, referanser og hvorvidt de er medlem av en bransjeforening. Er de det, borger det for fagkunnskap og kvalitet, og du har en ekstra sikkerhet, forklarer Hesstvedt.

Gratis standardkontrakt kan lastes ned fra internett, blant annet på Forbrukerrådets nettsider.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Nordsjö

980x150