fbpx

Gir folket naturopplevelser

Publisert: 10. juni 2020

– Folk er ikke mangelvare, sier Tom Egil Thorstensen som bruker fritida si til å binde sammen kysten fra indre Larvik havn til Kjerringvik med en merket kyststi.

På vegne av Larvik og Omegns Turistforening leder Thorstensen arbeidet med den siste kyststi-etappen i Larvik kommune.

– Kommunen har besluttet at det skal etableres en kyststi mellom indre havn i Larvik til Kjerringvik. Den er vedtatt ferdigstilt i 2021, forteller han.

Entusiastene

– Folk er ikke mangelvare.

Thorstensen er ikke alene om å legge til rette til glede for stadig flere turgåere som har oppdaget gleden ved den kystnære opplevelsen. Han og i underkant av et snes entusiaster rydder kratt, monterer skilt og maler blå merker på steiner og stammer.

Gamle tråkk

– Jeg kunne ikke tenke meg å bruke tida til noe bedre, sier den spreke pensjonisten som legger til at de ikke brøyter ny vei, men rydder og legger til rette på stier og ferdselsårer i utmark som alltid har vært i bruk av lokalbefolkningen.

Første i landet

Brunlanes var først ute. For rundt 30 år siden ble 33 kilometer lange kyststien mellom Stavern og Barkvik åpnet.

– Den er kjempepopulær. For få år siden viste telleapparatet ved Mølen 45000 vandrere på kyststien der, forteller Thorstensen

Sammenhengende

Når teamet fra Larvik og Omegns Turistforening neste år er ferdig med kyststien helt til Kjerringvik, har Vestfold en sammenhengende kyststi på 75 kilometer.

  I tillegg har vi flere rundløyper og toppturer, totalt 400 kilometer, forteller Thorstensen.

Kyststientusiast: Tom Egil Thorstensen har stor glede
av å legge til rette for nye kilometere med kyststi
i Larvik kommune.

Allemannsretten i praksis

Etter hvert som privatisering av kysten vår ga grunnlag for stadige konflikter, økte behovet for å finne løsninger på å sikre allemannsrettens krav til tilgjengelighet for alle. Kyststien ble ett virkemiddel, et virkemiddel som har økt i omfang og kilometere – et virkemiddel som er flittig brukt i Vestfold.

Til inspirasjon

Hytteavisa.no vil i denne utgaven til inspirasjon gjennom tekst og bilder vise fram noen eksempler på Vestfolds kystier og vandrestier – godt tilrettelagte turer som viser fram noe av det flotteste kystlandskapet landet vårt kan by på.

980x150