fbpx

Tidligere juridisk rådgiver for Norges Hytteforbund, Gunnar Svendsen, sa mye klokt, forteller Solberg. I denne sammenheng sikter hyttemegleren til utsagnet: «En ting er jus, men det beste er kaffe».

Ikke brev

Advokat Svendsen sa i en tidligere utgave av Hytteavisa at dersom det oppstår uenighet med naboen, kan et formelt brev i postkassa fra naboens advokat være som å helle bensin på bålet.

– Søk i alle fall råd hos en advokat før du gjør det.

Enklere hytteliv

– Ta vare på den jævla naboen din, er Solbergs klokkeklare råd!

Er du venn med naboen blir hyttelivet så mye enklere.

– Ønsker du å hugge ned et tre som ødelegger utsikten din, er det mye større mulighet til å få et ja dersom dere er gode venner, mener Solberg.

Møter forståelse

Trær som skygger for utsikten, biler som står parkert på feil side av tomtegrensa, en sti ned til sjøen som går helt inntil naboens stuevindu eller behovet for å grave ny grøft for vann og kloakk over naboens eiendom, er typiske konfliktområder.

– Muligheten for at naboen viser forståelse, er mye større om dere har god kontakt, sier Solberg.

Knapphet på tomter

Det kan komme en dag da hytta di skal selges. Da er det definitivt lurt å ha et godt forhold til naboen.

På grunn av knapphet på tomter og store vanskeligheter med å få tillatelse til å bygge ut hytter ved sjøen, kan nemlig naboen være en aktuell kjøper av hytta di.

– Hvis naboen, som gjerne har god økonomi, for eksempel har to døtre som begge gjerne vil overta familiehytta, kan de være interessert i nettopp din hytte, sier Solberg som peker på at det gir mulighet for flere generasjoner å være på ferie samtidig.

Gode naboer

Solberg har erfart at mange som skal selge hytta si kvier seg litt.

– Da kommer sikkert de nysgjerrige naboene, sier mange.

Ikke tenk på den måten, er Solbergs råd.

Kanskje naboen er en som trenger mer plass. Familien vokser, barnebarna blir flere og krever større plass.