fbpx

Velg riktig gulv til hytta

Publisert: 4. oktober 2021    -   Skrevet av: Informasjonskontoret for farge og interiør

Funksjonelt, varmt og lunt. Tre viktige stikkord når det kommer til valg av gulv på hytta. Her er rådene du trenger for å velge riktig.

Laminatgulv tåler både et trøkk og mye søl. Pergo har flere ulike kolleksjoner, med alt fra helt lyse til helt mørke gulv. Kolleksjonen Lillehammer er den mest naturtro hittil, og passer enhver stil og rom. Foto: Pergo

Ekte tregulv av organisk materiale – det er ingen tvil om at parkett er et naturlig gulv valg for hytta. I en moderne hytte med innlagt strøm og stabilt inneklima kan man legge parkett uten problemer og Tarkett har flere kolleksjoner i ulike farger, der treets naturlige variasjon blir forsterket i prosessen og gjør hver planke unik. Her ser vi gulvet Heritage i fargen Oak Blonde.

Med en kald vinter foran oss og høstferien rett rundt hjørnet er det på tide å legge inn det siste støtet for større eller mindre prosjekter på hytta. Når du skal velge gulv til hytta er det flere ting å tenke på.

Her er tre gode tips!

Ta naturen med inn

– Parketter er virkelig vakre gulv, som mange er flinke til å legge selv. I Norden er ekte tregulv noe som vi alle har et forhold til. Ingenting er mer behagelig å leve på enn ekte organiske materialer. Men levende materialer påvirkes av klimaet, så tenk gjerne over dette; har du en hytte med jevn temperatur året rundt er parkett perfekt, men store temperatursvingninger kan skape problemer. Dette er på grunn av at treverket bevegerseg ettersom hvor kaldt eller varmt rommet er, og hvor høy luftfuktighet det er. I en moderne hytte med innlagt strøm og stabilt inneklima kan man legge parkett uten problemer, sier teknisk sjef Espen Josten hos Tarkett.

Høstferien kan være et utmerket tidspunkt for enkel oppussing på hytta. Med nytt gulv får hele rommet en ny stil. Parkettgulv setter et eksklusivt og naturlig preg på ethvert interiør. I en moderne hytte med innlagt strøm og stabilt inneklima, er parkettgulv et utmerket valg. Bildet viser mønsterparkett fra kolleksjonen Tarkett Noble. Foto: Tarkett

Slitesterkt med laminat

Ved valg av hyttegulv er det praktiske valget ofte det beste. Laminatgulv er enkle å rengjøre og motstandsdyktige mot søl og riper. Det passer i alle rom, og er ideelt for gangen der det traskes inn med våte sko, snødekte hundelabber og gjørmete støvler – uten at gulvet tar skade.

– Mitt tips til dere som skal pusse opp nå i høst er å velge et gulv som tåler det norske klimaet og alt sølet vi drar med oss inn nå som det går mot høst og etter hvert vinter. Laminatgulv er derfor et godt alternativ. Det er vannbestandig, svært slitesterkt og har god motstand mot riper, sier Sofie Linge fra Pergo.

Gull å gå på ull

Tepper gir en myk kontrast på harde gulv, og bidrar til en lun og varm atmosfære. Et teppe kan være en visuelt (og fysisk) behagelig opplevelse, som fort gjør et rom mer unikt og mykt. Det finnes tepper for et hvert gulv i ulike materialer, farger og mønster.

– Tepper er den perfekte stilfornyer, og enkleste måten å pusse opp et rom på. Det handler bare om å oppdage at ulike tepper har forskjellige uttrykk, sier Torhild Rustenberg hos InHouse.

Bruk av runde tepper gir en unik dynamikk til rommet, samtidig som den runde formen bidrar til å dempe inntrykket av skjeve vinkler. Her er Teide – et rundt, lite ryeteppe i ull. Det har en rustikk stil med dekorative frynser. Teppet kommer i fire forskjellige farger i størrelsen ø 100 mm: antrasitt, beige, brun og grå. Foto: InHouse

Har du en fjellhytte er ulltepper et supert valg, da disse varmer opp kaldere gulv. Spesielt på hytter der det ikke er varmekabler eller en mulighet for rask oppvarming, vil tepper gjøre ankomsten til hytta en behageligere opplevelse.

980x150