fbpx

Ta småskader med en gang

Publisert: 8. august 2017    -   Skrevet av: Tekst: Bjørg Owren/ifi.no Bjørg Owren/ifi.no og Chera Westman/ifi.no

Gjør det til en vane å reparere småskader på huset med en gang. Da sparer du både tid og penger.

LØST: Her er det nødvendig å reparere på nytt. Ta på grunning først, så sitter reparasjonsmalingen. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Dette er et enkelt, men svært nyttig sommertips til alle huseiere som har beiset eller malt trekledning på huset.

Fort gjort

Det er fort gjort at kledningen får en skramme. Kanskje har du vært uheldig med en bilhenger eller snøfreseren ble litt vel nærgående i snøføyka sist vinter. Uansett årsak, dersom du oppdager at kledningen på huset har en skramme slik at malingsfilmen er ødelagt, ta reparasjonen med en gang.

Det er både tid og penger å spare på å ta skaden med en gang. Da unngår du at fukt trenger inn i treverket og angriper overflatebehandlingen innenfra.

Vann er som skadedyr

Fukt er som mus og andre skadedyr, selv med små innganger trenger de seg inn og gjør stor skade. Dersom «såret» får stå ubehandlet til neste gang huset skal males, vokser skaden og grunnarbeidet blir mer omfattende og tar lengre tid å utbedre.

Når skaden flikkes med en gang, er treverket friskt og det er ikke nødvendig med ekstra skraping. Det eneste du trenger er å pensle grunning på området som er skadet og flekkmale over når grunningen er tørr.

Det samme tipset gjelder dersom du oppdager oppsprekking rundt endeved, spikerhull og stifter. Ta en tur rundt huset og sjekk tilstanden nå, så er du sikker.

– En halvtimes jobb nå sparer deg for flere timers arbeid om et par år, lyder oppfordringen fra IFIs fagpanel for maling.

IKKE VENT: Så galt kan det gå når signalene ikke tas på alvor. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)
980x150