fbpx

Trær og hekker skaper konflikt

Publisert: 21. mars 2017

Sommerens gleder kan for mange bli ødelagt av nabokrangel.

Konfliktrådet i Vestfolds årlige statistikk viser at sommeren er tid for nabokrangel. Kanskje ikke så rart, da vi om vinteren har mer enn nok med å sørge for å kose oss inne, selv om ansvaret for snømåking selvsagt kan sette sinnene i kok.

Muligheter for konflikt

Om sommeren trekker vi ut, og der er konfliktmulighetene mange. I Vestfold ble det registrert ikke mindre enn 78 ulike sivile konflikter i 2016. Både støy fra trampoliner, illeluktende griller, hunder som bæsjer på naboens plen og ryktesprederen i nabolaget gir grunnlag for diskusjoner heftigere enn det som sunt er.

Trær topper

Men helt i toppen som konfliktskaper er trær. Den solhungrige får kanskje ødelagt hyttegleden når naboen nekter å hugge vekk skyggetreet som hun er så glad i. At enkelte også er bekymret for gamle trær som på en vindfull dag kan velte – eller i det minste slippe store greiner på hyttetaket sitt. At naboens trær slipper løvet ned i vår hage er heller ikke populært.

Ødelegger roen

Nabokrangel oppstår ikke bare under det høye treet. Gressklippere drevet med en  støysterk bensinmotor er ikke alltid like velkomment hos naboen, særlig ikke på helligdager eller sen kveldstid. Det finnes også hyttenaboer som er glade i de lyse nettene, og som ”aldri” går og legger seg.

Høy latter og musikk kan jo bli slitsomt når du egentlig ønsker å sove.

Søk hjelp

Som regel er det nok å invitere naboen inn på en kopp kaffe og slå av en hyggelig prat. De aller fleste ønsker å ha et godt forhold til naboen sin og tar hensyn. Men om det oppstår krangel og temperaturen stiger over kokepunktet, kan det være smart å ta kontakt med konfliktrådet. De hjelper deg. Og de gjør det gratis.

980x150