fbpx

Færre kommuner i Vestfold

Publisert: 1. mars 2016    -   Skrevet av: Kalle Seip

Du som har hytte på Tjøme eller Nøtterøy vil trolig ikke lenger ha hytte der i 2018. Da heter hyttekommunen din Færder.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har lagt til rette for en storslagen endring i kommunestrukturen i landet vårt. I Vestfold har flere kommuner snakket sammen, og flere av dem har allerede sendt søknad til Sanner. Det har blant andre Tjøme og Nøtterøy gjort. I et felles kommunestyremøte den 20. januar vedtok Nøtterøy og Tjøme å sende søknad om sammenslåing av de to kommunene. Navnet på den nye kommunen vil bli Færder kommune.

Vear går til Tønsberg

Tønsberg, som en tid var med i forhandlingene med Tjøme og Nøtterøy, må fortsatt klare seg alene. Larvik og Lardal har også sendt søknad til Jan Tore Sanner. Men når Sandefjord utvider sine grenser ved å sluke Stokke, Andebu, får Tønsberg litt av Stokke. Beboerne i Vear har vært klare på at de føler seg mer knyttet til Tønsberg enn til Sandefjord, noe Jan Tore Sanner har vist forståelse for.

Larvik og Holmestrand vokser

Siden Larvik har flest hytter av de to kommunene, vil de fleste hytteeiere fortsatt beholde hytta si der den har ligget. Den nye kommunen vil hete Larvik, og sentrum i kommunen vil fortsatt være Larvik.

Også kommunene Hof og Holmestrand søker om å slå seg sammen. Dermed er Hof kommune ute av såga.

980x150