fbpx

Rekordstor etterspørsel etter hytte i Vestfold

Publisert: 19. mai 2016    -   Skrevet av: Kalle Seip

Ikke siden rekordåret 2007 har etterspørselen etter hytter langs Vestfold-kysten vært så stor som nå.

– Vi opplever et sjeldent stort trykk etter hytter i Vestfold, sier eiendomsmegler i EiendomsMegler1 i Sandefjord, Tore Solberg.

Det samsvarer godt med den generell statistikken fra SSB, som forteller at omsetningen av hytter og fritidseiendommer i første kvartal i å røkte med seks prosent sammenliknet med året før.

– Folk har glemt den dårlige sommeren i 2015. De husker bare sommeren 2014, sier han.

 

Utlandet

Solberg tror det er et sammensatt bilde som er bakgrunnen for den store etterspørselen.

– Eurokursen har gjort det kostbart å skaffe seg fritidseiendom i utlandet. Dessuten opplever vi et urolig Europa og verden for øvrig, sier han og antyder at det neppe er like fristende å se på eiendom i Tyrkia i nå som tidligere.

 

Rentenivå

Det lave rentenivået påvirker kjøpelysten.

– Det koster nesten ingenting å låne penger. Det påvirker først og fremst etterspørselen etter de rimelige og mellomklassehyttene, mener Solberg.

Men rentenivået har også en betydning for etterspørselen etter hytter i høy prisklasse, da det er minusrenter på å ha penger i banken.

– Pengene er dessuten mer synlige i banken enn når de er investert i ei hytte, da likningsverdien på hytta er lav, sier han.

 

Mangler eiendommer

Det er en kjent sak at det lenge har vært en god investering å kjøpe hytte i Vestfold. Men det er ikke uten videre enkelt å skaffe seg et godt kjøpsobjekt.

– Vi mangler gode eiendommer i markedet, det være seg rimelige hytter, mellomklassehytter eller hytter i det øvre prissjiktet. Tilbudet er vesentlig dårligere enn etterspørselen, sier Solberg som ikke har sett maken til etterspørsel siden toppåret 2007.