fbpx

Store muligheter i storkommunen

Publisert: 12. juli 2018    -   Skrevet av: Tekst: Henrik Sandvik. Markedsansvarlig i Sandefjord Næringsforening

Sandefjord er mye mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Et variert og voksende næringsliv sørger for høy aktivitet året rundt.

Robotlageret på Kompetts anlegg i Sandefjord pusher ut enorme mengder med varer omsatt over nett. Foto: Morten Rakke

Mange år etter at hvalfangerne gikk i land for godt, har Vestfolds største kommune bygget opp et rikt og levende næringsliv. Små og store selskaper innen alle bransjer sørger for høy aktivitet også utenfor hyttesesongen, og et knippe viktige elementer ligger til grunn:

  • Gunstig plassering på kartet; herfra er det kort vei til alt!
  • God infrastruktur; ferger, flyplass og E18 gjør det lett å flytte på seg.
  • Gründerhistorie; sandefjordingen har lært at det er lov å prøve (og feile!).
  • Tilretteleggere; kommunen og politikerne ser muligheter – ikke begrensninger.

Midt i smørøyet

Egen flyplass er blant de største fordelene, og både privat- og bedriftsreisende har stor glede av Torp Sandefjord lufthavn. De største bedriftene våre hadde trolig ikke blitt værende uten flygningene til Amsterdam og København. Fjordline og Color Line opererer strekningen Sandefjord-Strømstad, og fergene binder oss tett sammen med Østfold og korridoren sørover mot Gøteborg. I 2018 har bedriftene våre ansatte fra Grenland til Drammen, og med ny og rask E18 ligger Sandefjord midt i smørøyet – uansett om man skal på hytta eller på jobb.

Netthandelsbyen Sandefjord

Visste du at Sandefjord er landets netthandelshovedstad? En høy andel av netthandelen i Norge i dag går via et selskap med base her, og det er Komplett som er storebroren. Selskapet med over 400 medarbeidere lokalt og det dobbelte totalt, har dominert bransjen i over 20 år. I 2018 er det storsatsingen Marketplace som gjelder; her får andre e-handelsselskaper selge varer over portalen til Komplett.

Mange andre netthandelsselskaper og IT-relaterte bedrifter har kommet til i kjølvannet av Komplett-suksessen, for eksempel Fjellsport, Skitt Fiske og GSGroup.

Setter farge på verden

Selv om teknologiske vidundre stjeler overskriftene i 2018, er vi fortsatt nødt til å male huset og hytta innimellom. Og det scorer Jotun høyt på. Malingprodusenten ble etablert i 1926, og historien sier at du måtte komme fra Andebu for å få jobb i Jotun.

I dag har Jotun 10.000 ansatte og nær 100 lokasjoner over hele kloden. Hovedkontoret er og blir i Sandefjord, der selskapet har 1.000 ansatte og nå bygger fabrikk-, forsknings- og kontorfasiliteter for 2 milliarder kroner for å håndtere veksten.

Tenk stort, tenk Sandefjord

Positiv utvikling er det også i Sandefjord Næringsforening, som er en viktig møteplass med hele 460 medlemsbedrifter og et aktivitetsnivå få næringsforeninger kan matche.

I 2018 planlegger foreningen over 30 arrangementer og oppslutningen er meget god – frokostmøtene har gjerne godt over 200 deltakere. Næringsforeningen har ingen formelle bindinger til det offentlige, men samarbeider tett med Sandefjord kommune – for eksempel i to av byens største satsinger:

  • Tenk stort, tenk Sandefjord; et markedsføringsprosjekt som skal friste folk og bedrifter til å flytte hit.
  • Gründeriet; et kontorfellesskap for gründerbedrifter som skal bidra til vekst og verdiskaping.
980x150