fbpx

Stor etterspørsel etter sjøhytter i Vestfold

Publisert: 12. mai 2017    -   Skrevet av: Kalle Seip

Eiendomsmegler Tore Solberg har enormt travle dager for tiden. Det er vesentlig mer ”trøkk” i markedet i år enn på lenge, sier han.

I følge Solberg er det stor etterspørsel etter hytter i alle prisklasser ved sjøen i Vestfold.

– Men objektet må være bra – det kan være et bra salgsobjekt til tre millioner, og et bra til 11 millioner kroner. Men jeg ser også at det kan være motsatt. Man får ikke gull for prisen av sølv, sier han.

Med det mener Solberg at det store mediefokuset på etterspørselen etter sjøhytter har bidratt til å skru forventningene opp hos potensielle selgere. Samtidig har fokuset på etterspørselen bidratt til at noen som lenge har vurdert å selge hytta si, har satt i gang en salgsprosess nå.

– Å selge hytta krever en modningsprosess. Enkelte har nå sett hva som skjer i markedet og hiver seg utpå. Og det er på ingen måte ikke for seint, sier Solberg som regner den gode salgssesongen til å vare helt fram til midten av september.

Solberg oppfordrer den som grunner på om de skal selge til å ta kontakt og be om en befaring. – Så kan du jo gjerne tygge på det fram til høsten eller neste år, sier han.

Om etterspørselen er ekstremt stor i år, kan Solberg ikke si det samme om tilbudet. – Jeg har mye folk på de fleste fellesvisningene. Men det kommer delvis av at det er lite hytter til salgs. Solberg tror det har sammenheng med at det er blitt billig å overlate hytta til etterkommerne etter at arveavgiften ble fjernet.

– Mange velger den enkleste løsningen, å overdra hytta til barna. Det går som regel greit, men det kan lett oppstå irritasjon når det dukker opp barnebarn og svigerbarn som ikke har det samme forholdet til familiehytta. Da kan det ende med problemer den eldste generasjonen gjerne skulle vært foruten, sier han.

980x150