fbpx

Fra jordbær til lek og kunnskap

Publisert: 12. juli 2021

Se for deg et sted der barn og foreldre leker sammen. Store og små synes det er like gøy. Det vil du garantert oppleve om du tar en tur der tidsklemma ikke finnes og foreldrenes skuldre er senket. Da er du i Foldvik Familiepark.

– De beste minnene fra barndommen er når mor og far lekte med meg.

Det er Sigmund Foldvik som minnes gleden ved lekenheten som oppstår når barn og voksne har tid sammen.

– Slik har vi det også her i parken. Lek uten at det skal være adrenalinkick. Det er jordnært, et sted du kan gå barbent i gresset og ha nærkontakt med dyr. 

Flinke unger

Foldvik familiepark er godt kjent både for store og små langt utenfor Larviks grenser. Selv en pandemi kan ikke stoppe gleden ved et sommerbesøk blant dyr og lekaktiviteter på Brunlanes.

– Her legger vi vekt på trygghet og sikkerhet, forteller daglig leder, Helene Foldvik.

Parken har over 30 tilgjengelige antibac-stasjoner og egne ansatte som sørger for å holde det rent og pent på toalettene. 

– Om det blir nødvendig til sommeren, vil vi, som i fjor, ha egne ansatte som sørger for å desinfisere utstyret. Parken er på over 100 mål, så det er god plass for alle, forteller hun og legger til:

– Gjestene var i fjor fantastisk flinke til å forholde seg til nødvendige avstandsregler. Og ungene var best i klassen.

Stor på jordbær

Det var egentlig jordbær Sigmund og kona Helene skulle leve av. Han var odelsgutt til Foldvik Nordre ved Stavern, en gård som på begynnelsen av 2000 tallet daglig sendte av gårde en semitrailer med kvalitetsbær i toppsesong. 

I dag kan du fortsatt kjøpe jordbær på Foldvik. Men for de fleste er gården en oase av opplevelser for barn og voksne.

– Det er viktig at parken er bygd på en bondegård. Det er ingen kulisse, sier hun Helene.

Kunnskap

Foldvik Familiepark er i blitt et eldorado for både barn og voksne. Men det er også et sted for formidling av kunnskap.

– Det er viktig for oss å fortelle barn at egg er noe vi får fra hønene, og kjøtt kommer fra dyr, ikke fra Gilde. Når ungene kommer hit, vil de utvikle respekt for dyra, sier hun og forteller at i tillegg til kaniner kan du møte både lama, geiter, griser, kalver, hester og ulike fugler som papegøyer og undulater.

– Vi har rugemaskiner, slik at barna kan se hvordan kyllingene klekkes.

Mye å velge i

Dyra er viktige på bondegården og typiske gårdsaktiviteter som høyhopping. wwwwFor den lekne – noe alle blir når de kommer dit – er det mer enn 50 ulike ting å gjøre eller se på.

– Tøffen tog er veldig populært, og det tar deg med på en rundtur i skogen, forteller Helene.

Hvert år settes det opp en teaterforestilling som spilles daglig i høysesongen.

– Her kan du også hoppe og skli, klatre og kappkjøre, rutsje i taubane, hoppe i høyet, leke i med vann i plaskedammen og gjøre mye annet morsomt. 

Ta med mat

Du kan glemme lommeboka. Du betaler ved inngangen, og kan deretter nyte parkens aktiviteter uten å regne på hva du har råd til.

– Vi har satt opp gassgriller i parken til fri benyttelse for den som tar med seg mat, forteller hun og ønsker velkommen til årets sesong. 

– Det er lurt å sjekke på www.foldvik.no før du drar hit. Slik det ser ut nå, må du forhåndsbestille plass. Men når sommeren kommer, kan det hende ikke pandemien setter de samme grensene for oss.

980x150