fbpx
Nytt festivalkonsept

By the Pond – En unik festival for voksne

Publisert: 25. juni 2024    -   Skrevet av: Hakon

– Vi ønsker å være litt annerledes. Det betyr at vi vil skape en skikkelig god festivalopplevelse for voksne med kvalitet i alle ledd, sier Flemming Hofmann Tveitan, kommunikasjonsansvarlig for By the Pond.

Foto: Mark Seliger

Anerkjente musikere – fikk Kravitz til Norge

Den nye festivalen By the Pond i Bugårdsparken i Sandefjord blir et stort høydepunkt i sommer. Her satses det på kvalitet for alle pengene.

– For det første skal dette være en skikkelig musikkfestival. Det skal ikke bare være et stort party. For oss er artistene på scenen veldig viktige. Det blir ingen DJ-sett, men artister som spiller instrumenter. Det er anerkjente artister og band vi vil ha, forteller Flemming.

By the Pond er en nyvinning i 2024 og har allerede fått på plass en rekke velkjente artister fra inn- og utland.

– Vi er heldige som jobber sammen med folk med store kontaktnett både innenlands og utenlands. At vi har fått den legendariske Lenny Kravitz hit er nesten ikke til å tro. Han har solgt 40 millioner album på verdensbasis og vunnet fire Grammy-priser, smiler han.

Foto: Pressefoto

Stor oppmerksomhet utenbys fra

Andre internasjonale artister som opptrer, inkluderer Bryan Adams, Lord Huron og The Kooks. Kjente norske musikere som Susanne Sundfør, Sivert Høyem og Big Bang er også på plakaten, sammen med til sammen 14 toppartister.

– Vi fikk nylig også skotten Gerry Cinnamon på plass. Han er headliner på de største festivalene i UK i sommer. Vi får telefoner fra fjern og nær. Det er mange som ønsker å komme hit, tilføyer Flemming.

Kvalitet på lokasjon, mat og atmosfære

Aldersgrensen er satt til 20 år, og kvalitet er i fokus, for festivalen skal være for et relativt voksent publikum.

– For det andre setter vi komfort i høysetet. Vi skal ha skikkelig god mat og drikke, flere tusen sitteplasser og de beste toalettene. Vi skal ha et visuelt uttrykk utarbeidet av festivalkunstnere; det skal være organisk med treverk og seilduker. Det vil si lite neonlys og «bling bling». Vil du ha en liten pause kan du trekke deg tilbake til det vi kaller «Den magiske skogen», hvor det blant annet er lokal vin fra Grubbestad Gård, utdyper han.

default

Sentralt og tilgjengelig

Festivalområdet er Bugårdsparken, som ligger sentralt i Sandefjord. Det tar 12 minutter å gå fra jernbanestasjonen.

– Vi kommer også til å sette opp transport. Fra sentrum går det busser til både Østerøya og Vesterøya. Kommer du fra andre steder i Vestfold eller Telemark, er det dessuten gode togforbindelser. Et tips til hyttefolket er å spleise på maxitaxi. Festivalen starter tidlig ettermiddag, og portene stenges ved midnatt, forteller Flemming.

Et årlig høydepunkt for fastboende og hyttefolk

By the Pond har som en soleklar ambisjon å etablere seg som et årlig høydepunkt i distriktet. Et høydepunkt som både fastboende, hyttefolk og tilreisende kan se frem til.

– De som kommer hit, får seg garantert en unik totalopplevelse. Stikkord er riktig god musikk, mat, kultur og natur. Det blir en god blanding av full fart og lav puls. Vi tenker at hovedmålgruppen strekker seg fra 30-60 år, men også 70-åringer og voksne 20-åringer vil bli tiltrukket. Snakk med hyttenaboen og kickstart sommerferien her hos oss, oppfordrer Flemming.

980x150