fbpx

Barnas Vestfold

Publisert: 19. mai 2023    -   Skrevet av: Ellen Larsen

Avstandene er korte, og mulighetene mange, og hele Vestfold er en eneste stor opplevelsespark for barnefamilier.

I år kan de som er heldige å ha hytte i Vestfold, har barnebarn, tantebarn, onkelbarn, nabobarn, egne barn, glede seg til ekstra lang Vestfoldsommer. Avstandene er korte, og mulighetene mange, og hele Vestfold er en eneste stor opplevelsespark for barnefamilier.

19. juni starter det med «Besteforeldre uka»

Om du er liten eller stor gjelder det å finne frem den barnlige gleden over nye opplevelser og oppdagelser. Vestfold byr rett og slett på et mylder av muligheter for lekende og aktive barn i alle aldre.

Allerede 19. juni sparkes ferien i gang med «Besteforeldre uka». Den heter så selv om det er helt uten besteforeldrekrav. Det er lov å være tante, onkel, nabo, osv. så lenge 2-generasjoner er sammen på tur. På Tjøme er tilbudene og programmet på plass, med klatrepark og zipline, forsking i fjæra, padleopplevelser og spennende rundtur på Torås Fort, for å nevne noe. Og det kommer mer med spennende innendørs og utendørs aktiviteter i Vestfold, så her gjelder det å følge med.

Ta med barna på tur og ta tilbudene i bruk. Til frydefulle opplevelser og nærkontakt med dyr, klatring i tretoppene, teaterforestillinger, intern konkurranse med minigolf, hopping i høyet eller på trampoline, rideturer eller alpakkavandring, og is; masse is, det hører sommeren til. Det er så en nesten blir andpusten bare å forsøke en oppsummering av sommerens mange muligheter. Nye steder hver dag, og gjenbesøk til favoritter, nesten som en pose twist.

Skandinavias største klatrepark og Kjerra Fossepark

Høyt & Lavt – Skandinavias største klatrepark med aktiviteter høyt oppunder tretoppene, og zip- lines som virkelig får det til å kile i magen, har løyper for små og store klatrere. De modige, og de litt mer forsiktige. Et hyggelig sted å besøke, også om du foretrekker rollen som veskebærer. En dag i parken bør avsluttes med en tur ned til Kjerra Fossepark. Stedet hvor fossen bruser, og naturen bergtar.

Foto: Terje Aamodt

40 sunne aktiviteter i Foldvik Familiepark

Å få lov til å komme tett på dyr, kjenne den myke pelsen, gir en helt spesiell kontakt. Og der er mulighetene mange i Barnas Vestfold. Foldvik Familiepark er den største, med en stor og herlig flokk av ulike gårdsdyr, fra spretne geitekillinger og kaniner, til kalver og esel, små og store fugler, hester og griser, ja kanskje du til og med får et kyss av en lama. Med i tillegg mer enn 40 ulike og sunne aktiviteter spredt på parkens store og trygge områder, kan vi trygt si at tiden går fort på Foldvik.

MinifFjorden barnefestival

Barnas egne festivaler er for hele familien. MiniFjorden skal for 6. gang bygge Hjertnes om til en magisk verden med et bredt og profesjonelt tilbud av kunst og kultur. Kulturelle opplevelser som beriker og engasjerer, og ny forestilling hver dag.

Noe av det beste med stedene i Vestfold er mulighet til å utfolde seg med akkurat det en ønsker. Det er lov å se misunnelig på barnas utømmelige energi fra en benk. Alle trenger ikke å gjøre alt. Stedene er store nok til mangfold av innhold, men små nok til at du har oversikt og kan senke skuldrene.

P.S. Sjekk ut aktivitetsparker og familieparker på nettsidene til Visit Vestfold

980x150