fbpx

Komfort i høyden

Publisert: 10. juni 2021

Nordmenn trives godt når de er tett på naturen. Derfor har tretopphyttene tatt oss med storm.

Tenk deg å sitte åtte-ti meter over bakken i tjukkeste granskogen. Der har du alt du trenger – gode senger, dusj og toalett. Du kan hygge deg foran peisen, eller du kan grille på balkongen mens du nyter utsikten.

– Nordmenn tror de liker å møte naturen i telt. I virkelighetene vil de fleste av oss ha mer komfort, sier markedssjef Ole Kristian K. Hansejordet i Visit Laagen.

Høyt til værs

Siden de første kommersielle tretopphyttene ble tilbudt et nysgjerrig publikum for snart 15 år siden, har konseptet spredt seg over store deler av landet vårt. 

Også vi i Vestfold kan nå velge mellom ulike tilbydere av utleiehytter høyt til værs. Den siste aktøren som har meldt seg på, er Høyt og Lavt Vestfold. I sommer slapp de gjestene til i sin første tretopphytte.

– Etterspørselen er stor. Etter at vi åpnet i juli, viser bookingtallene oppunder 100 prosent, forteller Hansejordet da vi snakket med ham i november.

Nær naturen

I de dype skoger ved Nykirke kan du velge mellom fem ulike tretopphytter med høy standard. Bortsett fra at hyttene ikke har varmekabler i gulvene, kan hyttene måle seg med hyttestandarder som tiltaler de aller mest kresne. Men det er ikke luksus som er drivkraften for den som vil opp i tretoppene. Det er derimot opplevelsen av stillhet, av å være nær dyrelivet og av en fantastisk utsikt.

– En overnatting på en av våre hytter kan være en unik anledning for voksne med barn til å oppleve skogens fortryllelse og på nært hold. Sammen kan de se dyr de ikke har sett på nært hold virkeligheten, sier Georg Lützow-Holm i Tretopphytter Oslofjord AS.

Helårshytter

Også hyttene på Nykirke, med utsikt over Oslofjorden, kan skilte med nærmest 100 prosent belegg. Og Lützow-Holm ser ingen grunn til at hyttene skal være et sommerfenomen. Opplevelsen på vinterstid kan være like spektakulær – og den ser også ut til å være populær.

– Hyttene på Nykirke er isolerte og bygd for å gi gjester en god og komfortabel opplevelse året rundt, forteller han.

Vedovn inne og bålplass på utsiden sikrer oppvarmingen.

– Det er fint å sitte på et skinn, grille pølser og se på stjernehimmelen. Hyttene er godt utstyrt – maten kan du lage på en fireplaters gasskomfyr eller i en stekeovn – og søvnen er sikret med gode senger, sier Lützow-Holm.

Følg laksefisket

Hytta ved Laagen – foreløpig kan Høyt og Lavt Vestfold tilby overnatting i ei hytte – har også innlagt vann, avløp, strøm og peis. Her kan du fra 5-7 meters høyde over bakken ha flott utsikt over Numedalslaagen, og er du der på den rette tida, kan du følge laksefiskernes spennende jakt på den sprelske fisken.

– I tillegg til tretopphytta, som er bygd i massivtre, kan du overnatte i en av våre glasscontainere, hengetelt eller gapahuker, sier Hansejordet som mener at komforten er minst like god som på et hotell.

Sammen på tur 

– Vi henvender oss først og fremst til folk i Vestfold og Drammen-Oslo-distriktet. Men vi har også mange gjester fra andre siden av fjorden, forteller Lützow-Holm i Tretopphytter Oslofjord. 

Kjærestepar, familier, besteforeldre med barnebarn, vennegrupper og syklister er typiske kunder for Tretopphytter Oslofjord. 

– For pensjonister på tur sammen er det perfekt med en overnatting på ukedager, mener han.

Hansejordet forteller at det er ulike målgrupper som benytter seg av helårstilbudet om overnatting ved Laagen.

– Det kan være par som vil ha en romantisk helg, familier med et par barn, og vi ser en økt etterspørsel fra venninnegjenger. Mange vil kombinere det med noen av aktivitetene vi tilbyr i klatreparken, sier han.

980x150