fbpx

Kultur i sommernatten

Publisert: 19. mai 2023    -   Skrevet av: Ellen Larsen

Sjekk ut kulturflommen i Vestfold i sommer! Hit kommer kjente norske artister og internasjonale stjerner. Store arenaer som Stavernfestivalen og Slottsfjell kombinert med mindre konserter og festivaler byr på en flom av kulturopplevelser.

Fofo: Jonathan Vivaas Kise

Det er en euforisk opplevelse å komme ut fra en konsert som virkelig har klart å bergta deg. De gode kulturopplevelsene som deles med andre, sitter i, lenge etter konserten er ferdig. Og er lett å ta frem fra minneboka til felles mimring når en møtes igjen.

Stavernfestivalen og Slottsfjell

I sommer er det meldt flomvarsel. Det meldes rett og slett om en ekstra kraftig kulturflom i Vestfoldbyene. Hit kommer kjente norske artister og internasjonale stjerner for å innta scenene – og de artistene som ikke er fullt så kjente men fort kan bli en ny favoritt. De store arenaene skal fylles når Stavernfestivalen byr på 3 dagers musikkfest, Slottsfjell følger like etter med 2 dager på sin nye arena.

Spennende sommerprogram hos Foyenhagen og Kurbadhagen

Konserthagene fylles med musikkglede og god stemning gjennom hele sommeren. Her gjelder det å følge med, å sikre seg sin favoritt etter hvert som artistene slippes. Foynhagen på brygga i Tønsberg har allerede presentert sommerens mest omfattende konsertmeny, med åpning 6. mai. Foynhagen har sikret seg en rekke «godbiter». Internasjonale artister som aldri tidligere har gjestet Vestfold, og en bredde av norske artister med alt fra de nyeste stjerneskudd til veletablerte artister, skal sørge for å sikre sommerens konsertstemning. Kurbadhagen i nabobyen Sandefjord følger opp med et omfattende juli program på sin utendørs arena, i historiske omgivelser ved Kurbadet. Tidligere et svært så populært kursted, og blant de mange gjestene var både kongelige og store kulturpersonligheter som kom for behandling. Når store norske kulturpersonligheter nå ankommer, er det for å skape magiske øyeblikk for sitt publikum. På Bakgårdens intime scene blant trehusbebyggelsen nord i Sandefjord sentrum, venter nære konsertopplevelser, hvor publikum sitter benket tett opp til scenen.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Klassisk musikkreise

Klassisk kultur med toner som treffer og tryller frem stemninger har en suveren plass på kulturmenyen. Sandefjord er stedet hvor Fjord Classics henter unge talenter og anerkjente klassiske utøvere til 5 dagers klassisk musikkreise. Festivalens ambisiøse formål er intet mindre enn å presentere den vakreste og mest spennende musikk fra det klassiske repertoaret, spilt av musikere i verdensklasse!

15 dagers festivalprogram for barn

Midtåsen Kultur- og barnefestival byr på sommerlette klassikere i et omfattende 15 dagers program og hele 35 forestillinger. Her tas barna med eventyrlige reiser i forestillinger som bergtar og engasjerer, når Tryllefløyten og Fantasia vekselvis settes opp. Hjertnes i Sandefjord bygges om til en magisk verden fylt med noe av den beste underholdningen for barn når Minifjorden inviterer til opplevelser for hele familien i 10 hele dager.
Foto: Cato Ingebrigtsen

Følg med på Visit Vestfolds nettsider!

Og selvsagt er det mer, begivenheter som fyrverkerikonserten, soloppgang konsert på Verdens Ende, intime konserter på små steder. Lange lyse sommerkvelder på hytta, god mat, godt selskap, og latter som sitter løst. Det er essensen i sommerlivet. Når kulturflommen er over oss gjelder det å løsrive seg.
980x150