fbpx

Et sted for opplevelser 

– Målet vårt da vi skapte Dreamport, var å lage noe nytt og noe unikt. Et sted der man både kan «ta av» og «lande», sier Leif Erik Moe Paulsen. Sammen med Ingvar Ingolfsson og Haffstein Haraldsson er han gründeren bak dette konseptet. 

– Navnet spiller på det engelske «Airport». Flyplassen er både utgangspunktet for reiser, men også stedet du lander når du skal hjem igjen. Slik er det med Dreamport også; det er et sted du kan dra for å lande. Ta en pause, slappe av sammen med gode venner og kolleger. Men samtidig også stedet du tar av på en reise i tid og gjøre ting som bare fantasien setter grenser for. 

Et sted for alle 

– Og alle disse mulighetene gjør også at Dreamport virkelig er et sted for alle. Vi har masse bedriftsarrangementer, vi har jentegjenger og vi har guttegjenger. Vi har også bursdager.  De yngste er 11 år, og den eldste så langt fylte 64 år!

– Våre faste kunder har døpt oss til «Sandefjords morsomste bar», og det syns vi rett og slett er utrolig morsomt og treffende for hva vi har ønsket å skape. 

Men man må ikke spille VR for å besøke Dreamport. 

– I lokalene har vi en bar og et lounge-område. Om sommeren har vi også en svært trivelig bakgård med et godt utvalg av gode gammeldagse brettspill, sier Paulsen. 

Fantasiene setter grensene 

– Men det er selvsagt Virtual Reality som virkelig gjør Dreamport til en annerledes opplevelse. Med tradisjonell teknologi kan man se film og spill på en skjerm. Men med VR tar man på seg skjermen og befinner seg straks et helt annet sted, omringet på alle kanter av en virtuell verden der alt er mulig. 

– Forestill deg muligheten til å balansere på en planke som stikker ut av en skyskraper flere hundre meter over bakken. Har du litt høydeskrekk er dette en fascinerende skremmende opplevelse – helt uten konsekvenser. Eller kanskje du vokste opp med Star Wars og drømte om å være en jedi- ridder med laser-sverd og sloss mot de onde kreftene. På Dreamport kan du gjøre nettopp slike ting, og det er bare fantasien som setter grensene. 

En sosial opplevelse 

– Måten det fungerer på er at man leier et område for en gitt tid, der man disponerer VR-utstyret fritt. Vi har til enhver tid ca. 40 forskjellige spill og opplevelser i alle sjangre. Om man er en liten gjeng gjør man da på samme måte som med bowling, man spiller én av gangen mens de andre kan se på. Og mange av våre kunder sier at det er like gøy å se på som å spille selv. Det er rett og slett en fantastisk morsom og sosial opplevelse, forteller Paulsen.