fbpx
Endelig en sommer med konsert og stemning! Foto: Visit Vestfold / Ellen Larsen

Kulturflommen

Med kulturpuls som nærmer seg maks, snakker vi rett og slett om en skikkelig kulturflom i 2022. Her gjelder å sikte seg inn på sine favoritter, for det er umulige å få med seg alt.

Årets lineup på byenes konsertarenaer er mildt sagt imponerende. Nå er de norske artistene på veien igjen. Og de kommer hit, til en scene nær hytta. Om det er Madrugada, Chris Holsten, Magnus Grønneberg solo eller med CC Cowboys, Dum Dum Boys, Vinni, Arif, Tix, Klovner i Kamp, Erik og Kriss, Postgirobygget, Øystein Sunde, eller noen helt andre du vil lytte til, det er nesten garantert at de er her.

Vil du ha en kveld med stemning og latter som sitter løst, er sommershowene en gavepakke. Tønsberg er blant Norges viktigste show-byer og har stolte tradisjoner helt tilbake til 60-tallet. Da var det Dizzie Tunes, Grethe Kausland og Wesenlund. Nå har nye showartister overtatt, og showbølgen har for lengst også tatt grep i nabobyene.

Foto Stavernfestivalen i Vestfold
Stavernfestivalen er en av festivalene som gjenoppstår. Foto: Stavernfestivalen

Festivalene gjenoppstår

Festivalene gjenoppstår denne sommeren. Stavernfestivalen, Slottsfjellfestivalen, Fjordfesten og Vervenfestivalen er blant de mange som inviterer til dager med musikkfest. Klassisk musikk som kryper under huden og treffer langt inn i sjelen. I Sandefjord har Fjord Classic’s satt Indian summer på programmet når 31 musikere holder 13 konserter over 4 dager. Midtåsen kultur- og barnefestival strekker seg over 14 dager, med en rekke konserter, to barneforestillinger, temakvelder og daglige Cafékonserter.

Og selvsagt kultur som tar barn på alvor, over 10 dager arrangerer Minifjorden Barnas egen sommerfestival, med nye forestillinger hver dag.

Nevnte vi de historiske spillene? Vi har de også, dramatiske og storslagne i autentiske omgivelser.

Sjekk alle sommerens arrangementer i Hva skjer-kalenderen til Visit Vestfold

Kunstreise

Å løfte blikket på en kunst og skulpturvandring, ute eller inne, gir rom for nye inntrykk og samtaler. Kunsten er tilgjengelig i mange små og store gallerier med faste og skiftende utstillinger.

Har du vært på Midtåsen i Sandefjord, hvor skulpturpaviljongen huser flere av Knut Steens arbeider? Vandret «Sti for øye» på Fossnes? Sett kunstforeningenes utstillinger? Gått i Munchs fotspor i Åsgårdstrand? Fått med deg de siste utstillingene på Haugar Kunstmuseum? Eller gått tur i Larviks gater og hygget deg med byens egen Poesipark? På Karljohansvern i Horten kan du se fotokunst på Preus fotomuseum og hele område er en historisk kulturskatt. I smilehullet Stavern ligger kunstgalleriene tett i stemningsfulle omgivelser inne på Fredriksvern Verft. Det er store muligheter til å handle unike gaver til deg selv eller andre.

Kortreist og smakfullt

Nyplukka jordbær, nybakt brød, nylagte egg, crispy salat, søte tomater, frukt og grønnsaker smaker av sommer. På gårdsutsalget hos Knatten Fruktgård i Sandefjord får du kjøpt økologisk godsaker, frukt og nydelig egen- produsert eplemost. Når du først er i området, har Engøy Gårdsbutikk også et godt utvalg av lokalmat. Hos Matlykke i Sandefjord, Herr og Fru på Teie torv og Tjøme Kolonial er det bugnende disker og stort utvalg av delikatesser. Inviter gjester, dekk langbord og bestill maten. Det blir en garantert suksess.

Foto av sjømat-tallerken i Vestfold
Foto: Smak av Vestfold
Foto venninner på restaurant i Vestfold
Foto: Visit Vestfold / Simen Sørhaug

Ut å spise

Vil du ha maten ferdig servert finnes et hav av muligheter uansett om du er på utkikk etter en god lunsj, en bedre middag eller bare noe kaldt å drikke i solveggen. Langs bryggekanten og i trivelige smågater og smug finnes et bredt utvalg av spisesteder. Baristaer, konditorer og kokker i verdensklasse gjør sitt ytterste for at du skal få en god matopplevelse. Flere inviterer til spennende konsepter med fokus på lokale råvarer og lokal tilhørighet. Når mørket faller på kan du forlenge sommernatten der restauranter gjøres om til utesteder med intimkonserter, fengende jazz, DJ`s og loungestemning. Vi som bor her verdsetter det gode måltid, og det gjenspeiles i kvaliteten og mangfoldet vi kan velge blant.