fbpx

Det ultimate hyttekjøretøy?

Publisert: 7. august 2018    -   Skrevet av: Kalle Seip

Rask og køfri handletur mens du får mosjon uten å bli svett. Det går faktisk an.

I hovedstaden blir de stadig flere. Der er bilens trange livsvilkår en åpenbar pådriver for alternative framkomstmidler. Transportsykkelen, eller cargosykkelen, er blitt de smartes løsning på frakt av både barn, varer og seg selv.

Unngå stress

I en travel hverdag der bilkø eller stappfulle t-baner og busser er stressfaktor nummer én, er transportsykkelen en kjærkommen erstatning. Eller for å si det med sykkelleverandørens egne ord: ”Stress er bare så 2016”.

Lev sakte

Er det noe vi for enhver pris vil unngå når vi er på hytta, så er det stress. Der vil vi at livet skal gå litt saktere. Men hyttemodus øker ikke aksepten for trege bilkøer mens sola steker. Bilen er rett og slett ikke redskapet for et sakteliv.

Nytelse

– Når du oppdager at den tre kilometer lange handleturen til byen kan utføres med en elektrisk transportsykkel i stedet for å måtte sette deg inn i en bil som snegler seg fram i den saktegående Kilgata i Sandefjord, da har du skjønt at selv praktiske gjøremål kan oppleves som en nytelse i ferien, sier elsykkel-forhandleren Petter Blaasvær i Rocky Road i Sandefjord.

Misjonerer

Med mer enn 30 års erfaring fra sportsbransjen, er Petter Blaasvær en fagmann når det gjelder sykler. Samtidig er han en aktiv mosjonssyklist som deltar i både landeveisritt og i Birken.

Dette gir en kompetanse når det gjelder å finne riktig elsykkel til ulike bruksområder. Det er en kompetanse kunden hans verdsetter.

Nå vil han misjonere for elsykkelens praktiske, mosjonerende og gledesskapende effekt.

– Den er et bærekraftig alternativ til bilen, mener han.

Mosjon

Elsykkelens fordeler er uomtvistelige.

– Det gir en egen glede å sykle på elsykkel. Du sykler lettere og fortere, og kan dermed sykle mye lenger, sier Blaasvær.

Om du vil, kan du trå deg fra hytta til butikken uten å bli svett. Ønsker du å få litt mer motstand på vei hjem – for mosjonens skyld – er det bare å stille inn på litt mindre motorassistanse.

– Og så er det lekende lett å komme opp bakkene, sier han.

Dra på tur

Det er sosialt å sykle, mener Blaasvær. Både han og kona har elsykkel, og drar ofte ut på tur med fulladede batterier.

– Når vi skal på besøk hos venner, bruker vi elsykkelen. Da slipper vi å hente bilen dagen etter, smiler han og sender en hilsen til besteforeldre som med en transportsykkel kan gjøre stor lykke hos barnebarna.

– Sett ungene i lastekassa og legg ut på tur. De kommer til å elske det!

980x150