fbpx

Det er en normal tankegang at etterspørselen etter hytter er på sitt aller største når snøen bråner og lengselen etter sommer og sjø er på det sterkeste. Mange har opplevd at det stemmer godt. Men eiendomsmegler Tore Solberg har erfart at høsten er en tid der mange ser framover.

– De siste 30-40 årene har jeg sett at høstmarkedet kan være vel så godt som vårmarkedet. Mange gode handler er blitt avgjort i august eller september, sier han.

Gode bilder

Fordelen for selger er åpenbar.

– Selger får brukt hytta enda en sesong, sier Solberg.

Men like viktig er det at det gir god mulighet for å tilrettelegge for salg.

– Du kan sikre deg gode sommerbilder, og selger få god tid til å klargjøre hytta for visning, sier Solberg.

Tid for samtale

Eiendomsmegleren har alltid vært opptatt av at den som skal selge hytta må bruke tid – mye tid – til å snakk med de andre i familien om salg.

– Hele familien må tas med i beslutningsgrunnlaget for å unngå konflikter. Ofte samles jo familien på hytta om sommeren. Det får man god tid til å snakke om konsekvensene av et salg.

Trenger tid

Ofte trenger kjøpere tid på å bestemme seg. I disse koronatider kan mange ha behov for å tenke seg godt om før de legger bort mulig utenlandskjøp og beslutter å by på en fritidsbolig her hjemme. Da er det fint å få en sommer på seg i Norge.

– Mange vil oppleve at det å feriere i Norge er bra. Lysten på å kjøpe kan være stor når ferien er over. Da er det fint å være den selgeren som står klar med et objekt i august, sier Solberg, som samtidig minner om at det ikke koster noe å utsette salget til neste vår dersom ønsket pris ikke oppnås om høsten.