Slik renser du krabbe
Publisert: 6. juli 2022 - Skrevet av: HakonDiskansvarlig Sveinung hos Brødrene Berggren gir følgende tips for rensing av krabbe:
1. Fjern haleklaffen først. Ta ut krabbehuset fra krabbeskallet. Press tomlene mot front og opp for å løsne.
2. Ta av gjeller, klør og ben på krabbehuset.
3. Kutt et skråskjær på hver side av huset med en god kniv. Da er det enkelt å komme til kjøttet.
4. Så er det krabbeskallet. Ta ut paven som sitter foran mellom øynene. Dytt ned og du hører en knepp. Mange tror den er giftig. Det er den ikke, men ikke god å spise da det er magesekken.
5. Og så et triks som mange ikke har fått med seg: For å få enklest mulig tilgang til den herlige maten i krabbeskallet anbefaler jeg å skjære av en del av skallet på hver side.
P.S. Sjekk også disse magiske krabbe-rettene for kos på hytta eller hjemme.