fbpx

Været øker kjøpelysten

Publisert: 3. juni 2019

Hyttemegler Tore Solberg er ikke i tvil. Fjorårets fantasisommer har ført til stor kjøpsappetitt. Den som vil ha hytte i Vestfold i 2019, må være tidlig på ballen.

– De aller fleste sier at ingenting er bedre enn Vestfold når været er fint. Og det er jeg helt enig i. Det finnes ikke finere plass på jord, spør du meg.

Sultne kjøpere

Hyttemegleren Solberg legger ikke skjul på sin kjærlighet til Vestfold-kysten. Men det er først og fremst hans lange erfaring med salg av hytter og landsteder som gir ham troverdighet når det kommer til å det å se markedssituasjonen i glasskula.

– Det gode været i fjor sommer økte kjøpsappetitten. Men samtidig minimerte det sulten til potensielle selgere, i alle fall til langt ut sesongen. Den situasjonen vil trolig komme til å prege markedssituasjonen i 2019.

Få hytter

– Det er hevet over enhver tvil at den som planlegger å kjøpe hytte i Vestfold i år, må være veldig tidlig ute for i det hele tatt å skaffe seg noe, slår Solberg fast.

Det er et sterkt begrenset antall hytter i Vestfold. Det gjør at det i utgangspunktet er selgers marked.

– Folk har fjorårs-været friskt i minne. Det betyr at kjøperen er «gira». Den som vil selge kan ri på en stor og kraftig bølge. Den bølgen legger seg ikke selv om været skulle bli dårlig sommeren 2019. 

Dyre eiendommer

Fjoråret ble sett under ett, til tross for supert sommervær, et godt år for Solberg og Eiendomsmegler1 i Sandefjord.

– Det var en tendens til at vi fikk inn relativt mange dyre eiendommer for slag. Det skjedde etter noen relativt dårlige år i det prissegmentet, forteller han.

Signaler Solberg har fått, tyder på at det kan være flere selgere som «kjenner sin besøkelsestid», som Solberg utrykker det.

– Vi fikk allerede i vinter inn noen veldig attraktive eiendommer, sier han.

God investering

En godt beliggende eiendom ved sjøen i Vestfold er alltid et godt objekt i hyttemarkedet.

– Jeg tror vi er inne i en veldig bra periode nå, sier Solberg som mener det er viktig å huske på at folk kjøper fritidseiendom i Vestfold først og fremst som et samlingssted for seg og familien.

– Men det gjør ikke noe at det også er en god investering. Mye av formuen «forsvinner», siden formuesverdien er lav. Selger du hytta etter fem år, er det ingen skatt på fortjenesten. Og hytte i Vestfold er definitivt en likvid vare. Trenger du pengene, går det fort å selge hytta.

Høyt prisnivå

I fjor var det, som det også vil bli i år, de hyttene med best beliggenhet som ble etterspurt mest.  

– De med litt dårligere beliggenhet må ikke forvente seg gull og grønne skoger. Til det er konkurransen fra bobiler og billige flyreiser for stor, mener Solberg.

Men uansett er prisnivået på hytter i Vestfold meget høyt, og bra for selger. I gjennomsnitt steg prisene vesentlig fra året før.

– Årsaken er blant annet at det stort sett er bra vær her. Skjærgården er fantastisk, og fylket byr på et vell av kulturelle tilbud. Men aller viktigst er det at det bare er halvannen times kjøring fra Oslo med et forutsigbart trafikkbilde.

980x150