fbpx

Selgers marked for hytter i Vestfold

Publisert: 8. september 2017    -   Skrevet av: Kalle Seip

et har vært en god sesong så langt, sett med selgers øyne, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

August er unnagjort, og ferietiden er over for mange. Det betyr ikke at hyttemegleren går mot roligere tider. – Ettersommeren har vært bra. Det er en fin tid å selge på, sier Solberg.

Travelt

Mange hytteeiere velger å ta med seg den siste sommeren på hytta før de overlater hytta til nye eiere. – Det er fortsatt travle dager for oss, sier hyttemegleren.

Trend

Når Solberg likevel sier at sesongen, sett under ett, har vært preget av selgers marked, er det basert på opplevelsen av at det er for få tilbud på gode objekter i alle prisklasser. – Det er en trend at de med gode objekter velger å la dem gå videre i familien, sier Solberg.

Overlater ansvaret

De gode objektene er mest attraktive for barna. – De gamle kan fortsatt bruke hytta og nyte sin kaffekopp uten å lenger måtte ta ansvaret for den, sier Solberg.

Lavt rentenivå

Bortfallet av arveavgiften er også et element som gjør det mindre attraktivt å selge et godt objekt.  Det er ikke lenger så lønnsomt å omsette hytta i kroner og øre. – Med det lave rentenivået vi har i dag, er det jo et tapsprosjekt å sette penger i banken, sier eiendomsmegler Solberg.

Hytte ble leiligheter

Tore Solberg minner deg på at det finnes andre løsninger enn å sette pengene i banken: – Hvorfor ikke gjøre som en kunde av oss i fjor gjorde. Han solgte hytta og delte pengene mellom barnebarna. På den måten skaffet de seg en leilighet hver i Oslo som de ellers kunne bare drømme om. Dessuten eliminerte han muligheten for søskenkrangel, og det er jo noe hele familien gleder seg over.

980x150