fbpx

Redusert boplikt i Larvik

Publisert: 11. februar 2016    -   Skrevet av: Kalle Seip

I fjorårets avis fortalte Hytteavisen at folket skulle si sin mening om boplikt i kommunen. Nå er saken avgjort.

I slutten av mars i fjor vedtok bystyret at ordningen med boplikt oppheves nesten overalt i kommunen. Unntaket er, slik rådmann Inger Anne Speilberg foreslo, i Kjerringvik, Ula, Helgeroa, Nevlunghavn, Stavern og Farrisbygda. Det betyr at det fortsatt kreves fastboende i de mest populære områdene.

Kompromiss

Da Landbruksdepartementet i mai ga grønt lys for vedtaket, var det slutten på en lang strid i kommunen. Høyre ønsket å fjerne boplikten helt, begrunnet med næringsutvikling og eiendomsutvikling, mens Arbeiderpartiet ville beholde boplikten uten reduksjon. Motstanderne begrunnet sitt standpunkt med tilflytting og lys i alle vinduer. Dermed var rådmannens forslag å regne som et kompromiss som ble enstemmig vedtatt.

På hjemmesiden til Larvik kommune finner du detaljerte kart over områdene omfattes av bopliktforskriften www.larvik.kommune.no

Bolig blir fritidsbolig

Selv om det fortsatt kreves boplikt i indrefileene i Larvik, vil nå boliger som ligger tett inntil disse sentrene være fritatt for boplikt. Det kan bety at flere boliger nå kan selges som fritidsboliger.

– Dette er kjempeaktuelt i Tjølling og gamle Brunlanes, sier Tore Solberg.

980x150