fbpx

Mye bolig for pengene

Publisert: 19. april 2019    -   Skrevet av: Tekst: Henrik Sandvik

Sandefjord er mye mer enn sol og sommer. Lave boligpriser og gode bostedskvaliteter gjør byen attraktiv året rundt.

Det er som regel Oslo som stjeler overskriftene når det norske boligmarkedet omtales. Så er da også hovedstaden i en egen liga; prisene har klatret til stadig nye rekordnivåer.

«Mer enn halvparten av Oslos befolkning har ikke råd til den typiske Oslo-boligen», skrev Dagens Næringsliv tidlig i mars.

Da hadde snittprisen passert 5 millioner kroner.

– Blant dem under 30 år er det færre enn én av ti som har mulighet til å kjøpe den typiske boligen i Oslo, sa sjeføkonom i Prognosesenteret Nejra Macic til avisen.

I Sandefjord er situasjonen en ganske annen.

Siste tilgjengelige månedsrapport fra meglerorganisasjonen Eiendom Norge viste en gjennomsnittlig boligpris på 28.000 kroner pr. kvadratmeter i Sandefjord – mot 76.400 kroner på Grünerløkka i Oslo.

Til sammenligning er snittprisen cirka 62.000 kroner pr. kvadratmeter i Bærum og nærmere 37.000 kroner i Tønsberg.

Både Eiendom Norge og flere meglerkjeder forventer en prisvekst på cirka 4 prosent i Vestfold i 2019, og utbyggerne bekrefter dette.

– Sammenlignet med Oslo og andre storbyer, opplever vi ikke de store oppgangene og derfor får vi heller ikke de tunge nedturene. Det tilsier at det er trygt og forutsigbart å investere i eiendom her, sier Gunn Ramberg i A/S Thor Dahl.

Eiendomsselskapet har stadig nye bolig-prosjekter i markedet.

– Vårt kommende boligprosjekt på Lange-strand består av tre bygg med totalt 32 leiligheter, hvor alle leilighetene får solrik, sjønær og vestvendt beliggenhet med flott utsyn til innseilingen, sier Ramberg.

– Får dere henvendelser fra interessenter utenfor Sandefjord?

– Det skjer stadig, spesielt fra folk som ønsker å bo nettopp sjønært.

– Hvilke kvaliteter gjør at disse ønsker å flytte til Sandefjord?

– Her er listen lang, sier Ramberg, som selv har flyttet hit fra Trøndelag, og fortsetter:

– For det første har vi en av landets vakreste skjærgårder. I tillegg kommer internasjonal flyplass og kort vei til det aller meste, vårt eget bysentrum som bugner av liv og handel, flotte spisesteder og et meget spennende og foroverlent næringsliv som satser stort.

Eiendomssjef Thomas Hagen i Hjertnes Eiendom deler mange av synspunktene. Hjertnes Eiendom er en annen toneangivende aktør i Sandefjords eiendomsmarked.

– Vi har et sunt marked med god balanse mellom tilbud og etterspørsel, og har hatt stabil prisutvikling gjennom flere år. Her kan man finne bedre boliger til lavere priser, sier Hagen, og fortsetter:

– Hvis man selger man en liten leilighet sentralt i Oslo, kan man anskaffe seg en enebolig med nærheten til sjø, barnehager og en sjarmerende by med et bredt servicetilbud.

Forventer høy omsetning fremover

Aktørene forventer høy omsetning fremover, som følge av ferdigstilling av prosjekter og at nye store boligprosjekter skal ut i markedet.

– Det vil igjen gjøre at mange bruktboliger skal ut i markedet. Vi tror derfor det er gode muligheter for boligkjøpere som jakter på det perfekte hjem, sier Hagen, og legger til:

– Sandefjord er et område hvor mange nyter late sommerdager på hytter, så hvorfor ikke bo der hele året? Det blir derfor et valg om livskvalitet og hvilken livsstil man vil tilby sine barn og barnebarn.

I Sandefjord får man mye bolig for pengene, og mange kjøpere utenbysfra ønsker å bo sjønært når de ser etter eiendom i Vestfold-byen.
Foto: Sandefjord Næringsforening

980x150