fbpx

Mat levert på hyttedøra

Publisert: 20. april 2018

Hvorfor kaste bort en fin dag med å reise til byen for å handle dagens måltider? Butikken kommer jo like gjerne til deg!

Det spørsmålet stilte butikksjef Kenneth Bolt hos Meny Indre Havn i Sandefjord seg. Også daglig leder Hans-Gunnar Wolf mente at både fastboende og hyttefolket fortjente å bruke dyrebar fritid til annet enn handel.

– Når du våkner opp på hytta og sola skinner, er det vel badeliv og båtliv som frister, svarer Bolt selv på sitt eget spørsmål.

”På døra-pilot”

Allerede for halvannet år siden bestemte Bolt og Wolf seg for at de ville påta seg jobben med å frakte maten trygt hjem på kjøkkenbenken til både hyttefolket og lokalbefolkningen for øvrig. Systemet var allerede etablert i Meny-konsernet. Men ingen Meny-forretninger i Vestfold hadde så langt gått inn på en ordning der du ved noen tastetrykk kan sikre deg at dagens handlepose kommer rett hjem.

– Vi ble en pilotbutikk i Vestfold, sier Wolf.

Netthandelen øker

Systemet er enkelt. Om du allerede er Trumf-medlem, er det bare å begynne å fylle ”handlekurven” på Meny sin nettside.

– Sandefjord er et netthandelsområde. Det betyr at folk er vant med å handle på nettet. I tillegg er mange av hyttegjestene fra Oslo-området, der det lenge har vært vanlig å få maten brakt til døra, sier Bolt.

Han peker på at de får mange tilbakemeldinger på at Meny sin nettside er enkel,
selvforklarende og oversiktlig.

– Stadig flere bruker den til å netthandle mat, sier han.

Postnummer

– Det er postnummeret på din adresse som i utgangspunktet avgjør om det er Meny Indre Havn eller en annen Meny-forretning som leverer ut varene, forklarer Bolt.

Hyttene langs kysten i Sandefjord blir automatisk henvist til Meny Indre Havn, men både Tønsberg, Stokke og Larvik har flere Menyforretninger som plukker varene for deg. Noen kjører gjerne varene hjem på døra mot et lite tillegg i prisen, mens andre ber deg hente posen i butikken.

Stort vareutvalg

– Mange av våre kunder velger å komme innom i butikken for å hente varene som vi har plukket for dem, sier Wolf og viser til at det er en gratis-service butikken yter.

Da slipper du å lete i hyllene og stå i kasse-kø. Varene betalte du på nettet da du bestilte.   

– Her i Meny Indre Havn kan du velge mellom 24.000 varer. Det er bare å trykke på knappen, så plukker vi fra hyllene og legger i poser.

980x150