fbpx

«Kjærlighet» ved første øyekast

Publisert: 11. mai 2018

Spesifikasjonene var helt klare. Hytta skulle ligge maks en time fra Konnerud i Drammen, og det skulle være bilvei nesten helt fram. Dessuten skulle det være innlagt vann og kloakk.

– Jeg falt for hytta med en gang, sier Åge Petter Skatrud.

Langt ute på Vesterøya i Sandefjord fant han og kona drømmestedet. Litt tilbaketrukket fra sjøen, men med fantastisk utsikt over Sandefjordsfjorden og Skagerrak. Den høytliggende hytta har store vindusflater som gir en flott siktlinje mot Kjerringvik på den andre siden av fjorden.

– Jeg foretrekker at hytta ikke ligger helt nede ved sjøen. Det er roligere her oppe, sier Skatrud.

Hyttejakt

Det var egentlig kona hans som ville ha hytte langs Skagerrak-kysten. – I mange år hadde vi campingvogn på Stolpestad i Stavern, forteller Skatrud.

Da de to gutta deres ble lei av å være der, ble Skatrud og kona også lei av campinglivet. – Men kona mi elsker Vestfold-kysten. Vi har farta mye rundt her. Dessuten har vi venner som har hytte i Mefjorden, sier han. Derfor startet de jakten på hytte for noen år siden. I fjor sommer dukket hytta opp på Finn.no, hytta som skulle bli deres i løpet av høsten.

Oppgradering

Vi treffer den fornøyde hytteeieren en dag i begynnelsen av mars. Normalt skulle våren ha bredt sine varme vinger over skjærgården, men ikke i år. Det har tydeligvis ikke så stor innvirkning på Skatrud. Mange trær på tomta, 19 i tallet, har måttet gi tapt mot motorsaga for å sikre utsikt og sol.

Nå er han i full sving med oppgradering av den nyinnkjøpte hytta. – Hytta er bygd i 1968, så jeg måtte jo regne med noen endringer. Dessuten er jeg ikke redd for å gå på et slikt prosjekt, sier han.

Den gamle “plankehytta” moderniseres og oppgraderes av de nye eierne.

Bygge ut

Gulvet har fått nytt bjelkelag, taket er forsterket og veggene har nye stendere. Skatrud går grundig til verks. – Jeg har fått god hjelp av en kamerat som er snekker. Han har også tegnet en utvidelse av hytta som i dag er på drøye 80 kvadratmeter, sier Skatrud.

Han mener å ha hørt at Sandefjord kommune tillater å bygge inntil 120 kvadratmeter. – Så stor hytte trenger jeg ikke. Men for at hytta skal bli et feriested også for barn og barnebarn, trenger jeg tre soverom, sier han.

Begge visningene

Det var mange folk på visning da den gamle hytta ble lagt ut for salg. – Vi var på begge visningene, samt at vi fikk låne nøkkelen for en ekstra titt, forteller Skatrud som fikk match på «kravspekken»: Under en time fra Drammen, vann og kloakk, og bilvei nesten til døra.

Da de la inn et bud, forsøkte de seg på en pris litt under prisantydning. Men de var ikke alene om å ønske seg objektet. En annen hengte seg på og ga konkurranse. Men til alt hell for familien Skatrud, ga konkurrenten seg men det ennå var innenfor akseptabelt prisleie. – Kjøpsprosessen var strålende. Vi fikk den informasjonen og hjelpen vi trengte av eiendomsmegler Tore Solberg.

I ettertid har Skatrud også blitt kjent med forrige eier. – Hun skal inviteres hit på kaffe og kaker når hytta står ferdig, lover han.

– Vi var på begge visningene, samt at vi fikk låne nøkkelen for en ekstra titt, forteller Skatrud
980x150