fbpx

Hytteavisa – For å sikre hytteverdien

Publisert: 22. mars 2019

Når vi bruker tid og penger på å produsere Hytteavisa, er det først og fremst fordi vi ønsker å hjelpe deg med å styrke verdien av hytta di.

Det er eiendomsmegler Tore Solberg som sier dette. Ulikt andre meglere har han i mer enn 20 år brukt tid og ressurser på å produsere informasjonspublikasjonen Hytteavisa – først i mange år som en avis, derav navnet, men i de senere årene som et påkostet magasin.

Forberedelse

– Hvis du tar lærdom av budskapene i Hytteavisa, vil det bidra til en vesentlig bedre pris på hytta di den dagen du eller dine etterkommere vil selge, sier Solberg.

Han gjentar i år som tidligere at det er mye som er viktigere enn å style hytta før salg.

– Det er viktig å forberede seg godt, for det tar tid å sikre at hytta er så attraktiv som den kan bli for en potensiell kjøper, sier Solberg.

Orden i sakene

Andre steder i magasinet kan du lese om hvor viktig det er å ha alle formalitetene i orden når du skal selge.

– Det må ikke foreligge noen tvil om rettigheter i forhold til bilveier og båtplasser. Vann og kloakk må også være i orden, sier eiendomsmegleren som hevder at noe av det tristeste han opplever, er når familiekonflikter oppstår på grunn av fritidseiendommen, en eiendom det skal knyttes glede til.

– Det er utrolig viktig å ha klarert et eventuelt salg med familien. Det er en prosess det må brukes mye tid på, sier Solberg som ofte har stoff om nettopp det i Hytteavisa.

Trær til besvær

Naboens trær som står i veien for både sol og utsikt, er en konfliktklassiker i hytte-Norge. Dette mener Solberg bør være avklart før salg er aktuelt.

– Det er mye lettere for deg som har hatt samme hyttenabo i 20 år å få til en god avtale om å fjerne uønskede trær enn det er for en fersking som nettopp har kjøpt hytta.

Kulturtilbud

I Hytteavisa er det også stoff som kan ses på som reklame for aktivitetstilbud i Vestfold.

– Men også det er for å bidra til å øke utbyttet i ferien for leseren, sier Solberg.

Han minner om at været ikke alltid er like bra som i fjor sommer, og at det derfor kan være fint å bli kjent med noe av det blomstrende kultur- og opplevelsestilbudet Vestfold har å by på.

– Alt det vi skriver om har en mening. Vi vil at dere som tilbringer sommeren her får størst mulig utbytte, enten dere er på hytta eller vil ha andre opplevelser i vakre Vestfold.

980x150