fbpx

Gastronomiens høyloft

Publisert: 1. mars 2016    -   Skrevet av: Kalle Seip

Hva med en kopp kaffe foran peisen i fjøset? Eller en bedre middag på høyloftet? Fra potetkjelleren kan du bestille fra et rikholdig vinutvalg, og i stallen er det god plass til et større selskap, om det er ønskelig.

Den smale veien snor seg forbi fjell knatter og mellom små jordflekker med hvite ”traktoregg”. I det du nærmer deg sjøen, dukker et gammelt gårdsbruk opp. Mellom vakre, historiske bygninger troner den innholdsrike låven, hjertet i Engø Gård.

– Den gamle låven er fullstendig restaurert, forteller vår vennlige guide, Birgitte Christensen.

Hun viser også til at det nesten årlig bygges nytt eller restaureres noe gammelt på Engø, om
behovet tilsier det.

– Til sommeren ferdigstilles en sjøbod for enklere måltider nede ved bryggeanlegget.

Drengestuene sommerkveld

Hele året

Mange av Tjømes hytteeiere kjenner godt til Engø Gård. Ved åpning og stenging av hyttene vår og høst, finner en del veien til Engøs fasiliteter.

– Vi holder åpent hele året, forteller Christensen.

Både fastboende fra et stort omland og de som i blant ser til hytta si i løpet av vinteren, stikker gjerne innom her for en kopp kaffe i peisestuen, eller en frokost eller lunsj i vinterhagen ”Sjøglimt”.

Et gastronomisk måltid

Vår guide anbefaler å gjøre som mange andre, velge en middag på restaurant Pileredet på høyloftet.

– Vi legger stor vekt på å bruke lokale og skandinaviske råvarer. For å gi deg som gjest den beste opplevelsen, skiftes Engø Gårds inspirasjonsmeny månedlig. På den måten får du de beste råvarene til enhver tid – uansett sesong, sier Christensen som også minner om at på Engø er det en populær tradisjon å drikke afternoon tea.

– Det som i dag er hotell- og restaurantbedriften Engø Gård, var i sin tid Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater, med en glansperiode frem til slutten av 50-tallet. Pensjonatet begynte med noen få gjester i midten av 1920-årene og  virksomheten varte til 1960-årene. Dagens Engø Gård ble åpnet sommeren 2000 etter en omfattende restaurering og modernisering.

– Stedet er åpent hele året. Om vinteren dominerer konferansene, om sommeren er det gode overnattingsmuligheter for feriegjester. Mange leier deler av stedet til bryllup og jubileer.

– Engø har 47 rom for overnatting.

980x150