fbpx

Forventer stor prisstigning på hytter i Vestfold

Publisert: 15. mars 2017    -   Skrevet av: Kalle Seip

Det er grunn til å lytte til Vestfolds mest erfarne hyttemegler. Det kan være et godt grunnlag for din beslutning.

– 2016 var et godt år for salg av hytter ved sjøen. Markedet bar preg av stor etterspørsel, men dessverre forholdsvis lite tilbud av gode objekter i de forskjellige prisklassene, sier Solberg.

Vestfold førstevalg

Mangel på gode objekter i Vestfold medførte at en del kunder måtte dra lenger sørover for å få det de var på jakt etter. For mange var nok det en nedtur.

– Vestfold er fremdeles førsteprioritet hos de fleste, både på grunn av kjøreavstanden til Oslo, men også fordi vi selvfølgelig har verdens fineste skjærgård, sier Solberg.

God prisstigning

Solberg er redd for at hytteeierne fortsatt vil sitte lenger på hyttene sine i 2017 enn de tidligere gjorde, slik vi også opplevde i 2016. Det begrunner han blant annet med arveavgiftens bortfall.

– Men årsaken ligger selvsagt også i lav rente og at hytteeiendom i Vestfold er en god investering, sier han. Både boligmarkedet og hyttemarkedet har steget til dels formidabelt i 2016.

– Vi tror derfor på en relativ god prisstigning i 2017 på hytter i Vestfold.

Selge eller overdra

Noen sitter på gjerdet og vil se an salg til 2018. Men ingen vet hva som skjer så langt fram.

– Man må ta ut gevinsten når man føler at det er riktig å gjøre det, sier Solberg som ikke kan få sagt ofte nok at det ligger en stor risiko i å overdra hytta til neste generasjon.

– Overdras hytta til to barn som ikke går så godt sammen, kan det utløse uønskede familiekonflikter. Er det tre eller flere som skal dele på eierskapet, blir det gjerne for liten brukstid på hver, sier Solberg som likevel kan vise til gode eksempler på at søsken som klarer et sameie på en utmerket måte.

Full fart

Noen er tidlig ute med å prøve seg på et salg. – I år er påsken veldig sen, så jeg antar at noen vil prøve seg allerede før påske. Straks etter påske er vi imidlertid i gang for fullt, sier Solberg. Han håper å finne en passende hytte til alle sine kunder, og regner med mange folk på visningene. – Bare ta kontakt hvis det er noe du som selger eller kjøper lurer på, eller bare for en hytteprat.

980x150