fbpx

Forsikring ved utleie

Publisert: 8. juli 2020

For mange er hytta et viktig samlingssted for familien, og for stadig flere en inntektskilde ved utleie.

Vestfold har høye hyttepriser, og prisene for å leie en hytte i høysesong med god beliggenhet kan være en dyr affære. Et raskt søk i Sandefjord, på Tjøme og Nøtterøy gir resultater fra 10.000 kroner til 17.000 kroner per uke i høysesong.

– Det kan for mange være et godt tilskudd til kostnadene ved å eie en hytte, sier Vibeke Thoresen, forsikringsrådgiver i Sparebank1 BV.

Store verdier

Selv om utleie ikke kan betegnes som en risikosport, er det dessverre ikke helt risikofritt. Det er viktig å tenke seg godt om før man overlater hytta til fremmede. Mange hytter har gjerne gått i arv gjennom flere generasjoner, og hele slekta kan ha et emosjonelt forhold til den. Kanskje er det ekstra ille hvis et slikt klenodium blir skadet.

– Det er i alle fall smart å sjekke nøye hvem du leier ut til, sier Vibeke.

Dekkende forsikring

Det er klokt å benytte seg av en gjennomtenkt kontrakt. Kontrakten bør blant annet regulere ansvaret ved skade. Benytter du deg av depositum og forskuddsbetaling, vil det ligge en sikkerhet der.

Vel så viktig som en god kontrakt, er det at hytta har dekkende forsikring. De fleste forsikringsselskap krever at du melder fra hvis du skal leie ut, i hvert fall ved utleie over lengre tid.

– Før du leier ut, bør du sjekke forsikrings-vilkårene. Sannsynligvis vil du måtte utvide forsikringsavtalen dersom du skal leie den ut, sier Vibeke.

Dekkende forsikring: – Det er ikke helt risikofritt å leie ut hytta si, mener Vibeke Thoresen, forsikringsrådgiver i Sparebank1 BV.

Velg toppforsikringen

Hun mener det er verdt å tegne Sparebank1 sin beste forsikring. Den dekker tap av leieinntekt, og tap hvis hytta ikke kan brukes, uten begrensning på beløp. Standard forsikring dekker inntil kr. 25.000.

– Velger du vår toppforsikring, er hytta forsikret for en ubegrenset sum, påpeker Vibeke.

Ta kontakt

Sjekk hva forsikringen din dekker. Enten du leier ut eller ikke, er det smart å ha mulighet til å leie en annen hytte om din skulle bli ubrukelig en periode. Det kan for eksempel være som følge av en brann.

Vibeke minner også om at du hvis du leier ut hytta i mer enn to måneder, bør du sjekke med forsikringsselskapet om du er riktig forsikret.

980x150