fbpx Alle artikler - Hytteavisa.no - For oss som har hytte i Vestfold

Alle artikler

Vinner av bildekonkurransen

Sommeren 2018 har vært fantastisk for alle som har holdt seg i Vestfold. Sol, varme og deilig vann. De som har delt sine sommerbilder med oss har fotografert opplevelser som […]

Fritid
Les mer..

Ny arvelov på gang – bedre for ektefelle, dårligere for barn

Nye familiekonstellasjoner har skapt uklarhet i arvespørsmål. Det er blant annet bakgrunnen for at et regjeringsoppnevnt utvalg har foreslått endringer i arveloven.

Lover / Regler
Les mer..

Det ultimate hyttekjøretøy?

Rask og køfri handletur mens du får mosjon uten å bli svett. Det går faktisk an.

Fritid
Les mer..

Gode dager i næringseiendom

Vi møter daglig leder Morten Kjeldby i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling for å høre hvordan salgsmarkedet er for næringseiendom i Buskerud, Vestfold og Telemark. Han møter oss i sommerbyen Tønsberg, som for anledningen stråler i sol.

Kjøp / Salg
Les mer..

Skifer er steintøft

Skifer har noe ingen andre materialer har, nemlig identitet, kompleksitet og en dimensjon av evighet.

Tips
Les mer..

– Moro å skape

– Har du først bygd en båt en gang, kommer lysten på å bygge snart igjen, mener Tore Johansen. Snart kan han sette den tredje selvbygde sjekta på vannet.

Fritid
Les mer..

Skjærgårdens Harley Davidson

Står du på brygga i Stavern og er litt dårlig retningsorientert, kan du fort komme i tvil om hva som forårsaker den jevne, dovne lyden. Den rolige dunkingen fra ei tresjekte er til forveksling lik gromlyden fra den landbaserte motorsykkelen. Men bare sjekta kan gå på vannet!

Aktuelt
Les mer..

Endringene i tomtefesteloven

– reglene om regulering av festeavgift ved forlengelse og noen erfaringer

Lover / Regler
Les mer..

Bryggesameier

Mang hytteeiere som har rett til båtplass, båtfeste eller brygge på annen manns grunn, utøver retten på brygge i fellesskap med andre hytteeiere i området – såkalte bryggesameier.  I slike […]

Lover / Regler
Les mer..

Vann kan ødelegge hytta

Hytteliv er for mange slaraffenliv. Eller båtliv. Eller bading, fisking og andre trivelige aktiviteter. Men pass deg for vannet!

Tips
Les mer..

Store muligheter i storkommunen

Sandefjord er mye mer enn en deilig kystperle i sommermånedene. Et variert og voksende næringsliv sørger for høy aktivitet året rundt.

Aktuelt
Les mer..

Beise eller male hytta – slik velger du

Både beis og maling gir mange års fullgod beskyttelse til hytta ditt. Hvilket du velger er langt på vei et spørsmål om smak og behag: Vil du se treverkets tegninger, eller ønsker du en dekkende og jevn behandling?

Tips
Les mer..

Solgt uvanlig mange dyre eiendommer

– Det er ikke dagligdags at vi har solgt seks fritidseiendommer til over 18 millioner kroner ved utgangen av juni, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1.

Kjøp / Salg
Les mer..

Tomtefeste – Loven fortsatt i favør av fester

Advokat Bjørn Trygve Nilsen representerer ofte grunneier i rettstvister som gjelder tomtefeste. Selv ville han ikke hatt betenkeligheter med å kjøpe hytte på festet tomt.

Lover / Regler
Les mer..

Fra avtale på kjøkkenbordet til komplisert jus

Samfunnet har på mange måter endret seg fra den gang hytter ble bygd av kassebord og vrakmaterialer på en knaus bonden ikke hadde bruk for.

Lover / Regler
Les mer..

Det vanskelige valget

Når hytta er solgt og pengene står på konto må dere gjøre noen valg. Skal dere være verdens hyggeligste besteforeldre, eller skal gevinsten investeres? I fjor fortalte vi i om besteforeldre som brukte overskuddet fra salg av hytta si i Vestfold-skjærgården til å kjøpe leiligheter i Oslo. Leilighetene ble gitt som gave til barnebarna de hadde – de fikk hver sin. De unge studentene fikk på den måten en glimrende vei inn i boligmarkedet.

Kjøp / Salg
Les mer..

Eggbutikk – med litt attåt

Entusiasme pirrer nysgjerrigheten. Selv presenterer Fat og Fe seg som en gårdsbutikk som er overivrig opptatt av økologiske, bærekraftige, miljøvennlige og pene produkter.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

«Kjærlighet» ved første øyekast

Spesifikasjonene var helt klare. Hytta skulle ligge maks en time fra Konnerud i Drammen, og det skulle være bilvei nesten helt fram. Dessuten skulle det være innlagt vann og kloakk.

Kjøp / Salg
Les mer..

”Må ha” i hytteapoteket

Latter og lek i strandkanten kan fort endre seg til smerte og gråt. Da er det viktig å ha både kunnskap og hjelpemidler som lindrer. Apoteker Bror-Lennart Mentzoni ved Gokstad Apotek i Sandefjord har tips og råd.

Tips
Les mer..

”Compact living” på hytta

Selv om leilighetene i storbyene preges av stadig færre kvadratmetere, er arealet ofte en faktor som skiller hjemmet vårt fra hytta.

Tips
Les mer..

Tilbud og etterspørsel i ubalanse

Markedet preges av stor etterspørsel etter hytter. Men tilbudet står ikke i forhold til etterspørselen.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Hyttefolkets forsvarer

Han har måttet ty både til juristens lojalitet til lovverket og psykologens listige metoder. Gunnar Svendsen har i over 40 år vært juridisk rådgiver for Norges Hytteforbund.

Lover / Regler
Les mer..

Færder er et faktum

Den første dagen i 2018 opphørte hyttekommunene Nøtterøy og Tjøme å eksistere. Kommunereformen har lagt grunnlaget for en godt planlagt sammenslåing. Færder kommune har oppstått.

Aktuelt
Les mer..

Mat levert på hyttedøra

Hvorfor kaste bort en fin dag med å reise til byen for å handle dagens måltider? Butikken kommer jo like gjerne til deg!

Mat
Les mer..

Oppløsning av sameie

Mange hytter er eid i sameie. Ikke bare mellom ektefeller/samboere, men også mellom andre familiemedlemmer. Hytter går gjerne i arv, og med det utvides som regel antall sameiere. Jo flere sameiere, jo større […]

Lover / Regler - Tips
Les mer..

Fokus på høflighet og pålitelighet

Du skal føle deg trygg på at håndverkeren du får i hus har den rette kompetansen. Men du skal også kjenne trygghet for at det er en ryddig og pålitelig person du åpner dørene for.

Elektriker - Tips
Les mer..

Eksperthjelp fra Bademiljø gir trygghet

Enten du skal oppgradere badet, få til en bedre avløpsordning, eller du trenger å bytte et blandebatteri på hytta, er det naturlig å ta kontakt med Werner Barth Bademiljø på Pindsle i Sandefjord.

Rørlegger - Tips
Les mer..

Uvanlig lang sesong for hyttesalg

Sesongen for omsetning av hytter har vært spesiell, i følge hyttemegler Tore Solberg.

Kjøp / Salg
Les mer..

Selgers marked for hytter i Vestfold

et har vært en god sesong så langt, sett med selgers øyne, sier eiendomsmegler Tore Solberg.

Kjøp / Salg
Les mer..

Ta småskader med en gang

Gjør det til en vane å reparere småskader på huset med en gang. Da sparer du både tid og penger.

Tips
Les mer..

Har du planer om å pusse opp eller bygge ny hytte?

Å leie inn håndverkere som elektriker eller rørlegger kan fort bli kostbart. Enten du skal male, bygge på eller føre opp ny hytte, er det mange som frykter at regningen skal bli langt høyere enn antatt.

Lover / Regler
Les mer..

Stor etterspørsel etter sjøhytter i Vestfold

Eiendomsmegler Tore Solberg har enormt travle dager for tiden. Det er vesentlig mer ”trøkk” i markedet i år enn på lenge, sier han.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Adkomsten til hytta

Mange hytteeiere har en kortere eller lengre privat vei fram til hytta, som regel også i fellesskap med andre hytteeiere i området. En slik felles vei kan tidvis skape uenigheter og problemer både blant sameierne og med grunneier. Det kan da være greit å vite litt om hvilke regler som gjelder, hvilke rettigheter og plikter en har som eier og bruker av en privat vei.

Lover / Regler
Les mer..

Barn er lim

Barn bidrar positivt til å lime generasjonene sammen. De fyller en funksjon i det moderne stress-samfunnet. Ingenting vekker så mye følelser og engasjement som barn

Fritid - Tips
Les mer..

Hytta – samlingssted for storfamilien

Søstrene ville beholde familiehytta i Sandefjord i fellesskap. Lange samtaler, behovsanalyser og god planlegging har lagt et godt grunnlag for et vellykket møte mellom flere generasjoner.

Fritid - Tips
Les mer..

Kamp om båtplass på hytta

Med økende velstandsutvikling i samfunnet ser vi at tilgang til kystlinje både for bading og båtliv er i ferd med å bli et knapphetsgode.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Vil fjerne regelverk for vannscooter

Om forenklinga av regelverk for vannscootere blir vedtatt, kan det bli fullt frislipp for vannscootere rundt hyttene i Vestfold i sommer.

Fritid - Lover / Regler
Les mer..

Mal din hytte når det er tørt

Tar du fram rull og pensel og frisker opp hytta di med et strøk maling, er det smart å ta det før sommeren tar over.

Tips
Les mer..

Trangt om plassen på Tjøme

En oversikt over alle hyttekommuner i Norge viser at Tjøme topper statistikken over hyttetetthet. Det setter store krav både til hytteeier og fastboende for å holde på husfreden.

Aktuelt
Les mer..

Stillehavsøsters – et miljøproblem

Dette må myndighetene ta på alvor. Det voldsomme omfanget av stillehavsøsters representerer et alvorlig miljøproblem.

Mat
Les mer..

Får kjøpe Hvaler-tomt for 42.000 kroner

I en dom i Borgearting lagmannsrett før jul ble det slått fast at det skal mer enn litt hobbyvirksomhet til for å komme inn under det såkalte landbruksunntaket.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Høyt henger de – men sure er de ikke

Hun er i sitt ess når hun henger i en vaier 30 meter over Lågen. Da er det er ingenting som tyder på at alderen tynger.

Aktuelt - Fritid
Les mer..

Ti år med folkefest

Vestfold har i mange år vært velsignet med en mangfoldig festival- og revysommer. Men bare Sandefjord kan skilte med Fjordfesten – en folkefest for hele familien. I sommer møtes glade festivaldeltakere for tiende gang.

Aktuelt - Fritid
Les mer..

Trær og hekker skaper konflikt

Sommerens gleder kan for mange bli ødelagt av nabokrangel.

Aktuelt - Lover / Regler - Tips
Les mer..

Det bygges igjen hytter på Tjøme

I 2015 opphevet hyttekommunen det mer enn 40 år gamle forbudet mot å bygge flere hytter.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Velger alternative terrassegulv til hytta

I mange år var impregnerte materialer nærmest enerådende på brygger og terrasser. I dag er valgmulighetene utvidet. Det er det mange som benytter seg av.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Velkommen til Temakveld 26. mai

Eiendomsmegler 1 med Tore Solberg og Tenden Advokatfirma inviterer til Temakveld. Tema: Hyttejus og tomtefestesjekk. Arrangementet er GRATIS

Tips
Les mer..

Er du i tvil, så spør!

Om brygga di begynner å skrante, vil du kanskje sikre den for fremtiden. Da er det viktig å holde tunga rett i munnen, trekke pusten godt og vente litt med impulsreparasjoner.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Finn grensene dine

Det er mye billigere å betale for oppmåling av hyttetomta di enn å betale advokater i en eventuell grensetvist.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Hva er fremtidsfullmakt?

Hvordan skal dine økonomiske og personlige interesser ivaretas hvis du ikke lenger klarer det selv? Med en fremtidsfullmakt kan du bestemme hvem som skal ta vare på deg hvis du ikke lenger klarer det selv.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Lover / Regler
Les mer..

Få boliger omgjort til fritidsboliger

Det har ikke vært noe renn på salg av boliger til hytteformål i Larvik kommune.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Lover / Regler
Les mer..

Sande grunngir for ”stutt”

Det er en lovfestet rett å få en begrunnelse for taksten kommunen legger til grunn for å fastsette eiendomsskatt, en såkalt ”stutt grunngjeving”. Begrunnelsen må riktignok tilpasses det enkelte vedtak, […]

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Endret eiendomsskatten

Bortsett fra i Sande er ikke eiendomsskatt i kystkommunene i Vestfold aktuell politikk i dag.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Stort gebyr-sprik på hyttemarkedet

For mange er det utenkelig med hytte i skjærgården uten båt. Men båt krever båtplass.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

Opplever rush på arveoppgjør

Det er stor aktivitet på eiendomsmarkedet. Hytter, hus og familieeide bedrifter overføres fra en generasjon til neste. Frykt for gjeninnføring av arveavgiften kan være årsak.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Lover / Regler
Les mer..

Hytta i Vestfold ble til fem Oslo-leiligheter

De valgte å selge hytta og fordele gevinsten på fem barnebarn. Resultatet var god forrentning og stor glede.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Tore Solbergs 24 investeringstips

Skal du selge eller kjøpe hytte i Vestfold er det få eller ingen som har mer kompetanse enn Tore Solberg. Her har han satt opp sine 24 beste tips. Verdt å lese.

Aktuelt - Kjøp / Salg - Tips
Les mer..

På sjø´n for å hente mat

Det er kanskje billigere å kjøpe det i fiskebutikken. Men sjøkreps, hummer og annet snadder fra havet smaker enda bedre når du fanger den selv. Dessuten er det jo mye morsommere.

Aktuelt - Mat
Les mer..

Ølbrygger driver voksenopplæring

For mange nordmenn er øl ensbetydende med pils. Det er langt fra virkeligheten, skal vi tro ølbrygger Dan Simen Bergsagel. Hans kall er å vise mangfoldet av øltyper.

Aktuelt
Les mer..

Forventer stor prisstigning på hytter i Vestfold

Det er grunn til å lytte til Vestfolds mest erfarne hyttemegler. Det kan være et godt grunnlag for din beslutning.

Kjøp / Salg
Les mer..

En hytte er ikke bare en hytte

Hyttas byggetradisjoner og beliggenhet, er langt på vei avgjørende for hvilke produkter og farger vi velger.

Aktuelt - Fritid - Tips
Les mer..

Kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Du trenger ikke å tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Derfor bør du IKKE droppe kontrakt

To av tre dropper å skrive kontrakt med håndverkeren. Her er grunnene til at det er en dårlig idé.

Aktuelt - Forside-bokser - Lover / Regler - Tips
Les mer..

Vinterstenging av hytta

Fant du hytta slik du ønsket når du skulle åpne etter vinteren? Hvis ikke var det kanskje noe du glemte sist høst. Hytteavisen har funnet en sjekkliste som vi håper du kan ha nytte av når den tid kommer.

Tips
Les mer..

Rekordstor etterspørsel etter hytte i Vestfold

Ikke siden rekordåret 2007 har etterspørselen etter hytter langs Vestfold-kysten vært så stor som nå.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Gastronomiens høyloft

Hva med en kopp kaffe foran peisen i fjøset? Eller en bedre middag på høyloftet? Fra potetkjelleren kan du bestille fra et rikholdig vinutvalg, og i stallen er det god plass til et større selskap, om det er ønskelig.

Mat
Les mer..

Fortsatt mulig å male

Har du ikke rukket å male huset i sommer? Ikke fortvil; med normale værforhold kan du svinge pensel og rulle langt ut i september.

Tips
Les mer..

Åpner for hyttetomter

I flere tiår har det nærmest vært sett på som umulig å skaffe seg en hyttetomt langs Vestfold-kysten. Nå åpnes det igjen for nybygging.

Aktuelt - Kjøp / Salg
Les mer..

Avklarende temakveld

Over 60 lyttende og spørrende hytteeiere dukket opp på eiendomsmegler Tore Solbergs årlige temakveld om generasjonsskifte og tomtefeste.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Toppkarakter til Høyt og Lavt

Når Anne Marie Christoffersen henger i en vaier 30 meter over Lågen er det ingenting som tyder på at alderen tynger.

Fritid
Les mer..

Mange fikk svar på temakveld

Da Tore Solberg i Eiendomsmegler1 sammen med advokatfirmaet Tenden arrangerte temakvelder i fjor vår, var spørsmålene mange. Det var svarene også.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Tyveåring i ny drakt

Hytteavisa er ingen nyskapning. Den er derimot et papirprodukt i ny innfatning. På grunnmuren av en 20 år lang tabloidavishistorie vokser en helt ny hytteavis fram.

Aktuelt - Tips
Les mer..

Allemannsretten med på kjøpet

”Riv ned gjerdene” sang visesangeren Lars Klevstrand midt på 1970-tallet. Den oppfordringen tok kommunene i Vestfold på stort alvor. Kystlinjen har i de siste 25 år blitt stadig mer tilgjengelig for allmennheten.

Fritid - Tips
Les mer..

24 investeringstips

24 investeringstips til hytta.

Tips
Les mer..

Hytta viser hvem du er

Skal du bygge om hytta. Eller kanskje du skal bygge på? Kanskje er du så heldig at du skal bygge helt nytt. Uansett bør du bruke tid – tid til tenke.

Tips
Les mer..

Stor interesse for hytter i Vestfold

Interessen for hytter i Vestfold er fortsatt enorm. Stadig settes omsetningsrekorder for de hyttene som blir lagt ut for salg.

Kjøp / Salg
Les mer..

Snakk om sommerferien nå!

Det er ingen selvfølge at tre generasjoner skal like å være sammen. I alle fall ikke over lengre tid.

Fritid - Tips
Les mer..

Forsikringsrådgiveren svarer

1. Vi bygde en brygge for 5 år siden til 1 million. Nå er den nesten borte etter høstens orkan. Jeg har hørt at dette muligens dekkes av naturskade fondet, […]

Lover / Regler
Les mer..

Hytteidyll gjennom generasjoner

Hytta har mange forskjelligartede kvaliteter. Fritidsboliger representerer ofte store verdier, både av økonomisk og ikke økonomisk karakter.

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Advokatene i Help svarer på hyttespørsmål

1. Da vi kjøpte hyttetomta av grunneier i 1968 hadde vi flott utsikt til sjøen og sol fra morgen til kveld. Nå ser vi ikke sjøen lenger, og sola går […]

Lover / Regler
Les mer..

Sol øker kjøpelysten

De gode minnene fra solfylte sommerdager vekker kjøpelysten. Derfor ga sommeren 2014 hyttemarkedet et prisløft i fjor.

Fritid - Kjøp / Salg
Les mer..

Trær på toppen

Fem prosent av de sakene juristene i Huseiernes Landsforbund håndterer, er nabotvister. Høyest på listen over nabotvister står trær.

Fritid - Lover / Regler
Les mer..

– Måtte ha flaks

Han satte to krystallklare krav: Hytta skal være mest mulig vedlikeholdsfri, og den skal være ferdig til skoleferien.

Aktuelt - Fritid
Les mer..

Selger treffer kjøper

Møysommelig har Tore Solberg bygget opp et kundekartotek som sikrer en kjøper det rette objektet.

Kjøp / Salg
Les mer..

Naboen – din nærmeste fiende

I høst kom en bok på markedet som presenterer landets mest spektakulære nabokrangler.

Tips
Les mer..

Stygg – stort sett snill

Vi har sett den mange ganger. Og selv om vi maler over, dukker den opp igjen. Det krever litt innsats for å bli kvitt svartsoppen.

Tips
Les mer..

Færre kommuner i Vestfold

Du som har hytte på Tjøme eller Nøtterøy vil trolig ikke lenger ha hytte der i 2018. Da heter hyttekommunen din Færder.

Aktuelt
Les mer..

Landbruksunntaket

Landbruksunntaket er et av de viktigste unntakene fra hovedreglene i tomtefesteloven. Det gir bortfester på visse kriterier rett til å nekte hytteeiere å innløse en festetomt, selv om alle andre […]

Kjøp / Salg - Lover / Regler
Les mer..

Redusert boplikt i Larvik

I fjorårets avis fortalte Hytteavisen at folket skulle si sin mening om boplikt i kommunen. Nå er saken avgjort.

Lover / Regler
Les mer..

Færre tar vårpussen selv

På samme måte som med bilen, blir båten stadig mer komplisert å skru på selv. Likevel kan noe gjøres selv.

Fritid
Les mer..

Endringer i tomtefesteloven

1. juli 2015 trådte de lenge varslede endringene i tomtefesteloven i kraft. Bakgrunnen var at Norge ble dømt i Menneskerettighetsdomstolen fordi Stortinget ikke i tilstrekkelig grad hadde vurdert vernet om […]

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Fanger delikatesse med klesklype

De små, grønne krabbene ungene fanger med en klesklype, er blitt kokkens store favoritt.

Fritid - Mat
Les mer..

Hytteavisa også på nett

Hytta ved sjøen er ikke lenger bare et sted for skoleferien. Vi haler og drar i sesongen og gjør den så lang vi bare kan – noen av oss gjør hyttetilværelsen til et helårsprosjekt.

Aktuelt
Les mer..
Foto: Jotun d1001 Egghvit og 2142 Vestlandsroed

Beis eller maling?

Om du velger å beise eller male hytta di utvendig, er langt på vei et spørsmål om smak og behag. Men maler du, kan du vente mye lenger før du må trå til neste gang.

Tips
Les mer..

Ivaretar norsk hyttetradisjon

– Vi har lange og gode hyttetradisjoner her til lands. Her vil folk ha fred og ro. Vi ønsker å passe på hyttefreden for hyttefolket.

Fritid
Les mer..

Vestfold har de eldste hytteeierne

Hver femte hytteeier i Norge er over 70 år. Dermed står vi overfor tidenes generasjonsskifte i hytte-Norge. Vestfold står først i køen. Fylket har landets eldste hytteeiere.

Kjøp / Salg
Les mer..

Kysten har flest soltimer om sommeren

Er det bedre vær på Vestfoldkysten enn i Oslo? Hvordan blir sommerværet? Hytteavisen søkte en kapasitet på området vær, og møtte statsmeteorolog Kristen Gislefoss til en prat.

Fritid
Les mer..

Nye byggeregler

Det ble 1. juli i fjor innført en del nye regler byggesaksdelen i plan- og bygningsloven. Bakgrunnen for dette var blant annet at så mye som en tredjedel av kommunenes byggesaker gjaldt såkalte mindre byggetiltak, og at disse stod for en uforholdsmessig stor del av klagesakene

Aktuelt - Lover / Regler
Les mer..

Tenk landsted ved sjøen

– på en ny måte! Et landsted ved sjøen kan like gjerne være en leilighet eller enebolig!

Fritid
Les mer..

Omsetning av fritidseiendommer – med eller uten servitutt?

Ved salg av fritidsbolig, vil det som regel oppstå flere spørsmål vedrørende ulike rettigheter og plikter tilknyttet egen eller annen manns eiendom. Foreligger det boplikt? Kan en fremtidig kjøper fortsette […]

Lover / Regler
Les mer..